Любители на котки - Тема 174

• 29 518
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
  • Стара Загора
https://
Не е голяма площ и го видяхме вчера. Няма люспи  или  друго, или пъпчици   ( изчетох доста неща). В понеделник ще искам час при вет. Иначе всичко останало си му е на шест. Ние до сега нали бяхме само с Кардю, а той за 15  и половина години само веднъж е боледувал. Но знам, че котките са друго.  Ох, косматото ми детенце. Ще го види вет и ще доклодвам.

Имах предвид, че не е толкова малко, за да се пропусне, ако е от повече време. Hug

Много са сложни кожните, дано не е такова.
Чумата преди време имаше големи плешиви петна, с неизяснен произход. Така и не разбрахме какво беше и си мина само с витамини.

# 196
Някой от Варна да препоръча нещо.Утре смятахме да я водим в Преси вет/понеже има доста доволни/.

Точно Преси Вет имах предвид вчера, но са затворени. Тези работят в момента и също има доволни, но аз от Преси Вет имам изключително добри впечатления.

# 197
bronze, транспортна чанта нямате ли? И моята сениорка, като я водех до Пловдив (2 часа път с кола в едната посока) насред лято се задъхваше и отваряше уста като куче. Налагаше се да спираме да правим почивки, да се успокояваме и да ни лъха ветрец. Даже съм я мокрила, че дъното на транспортната чанта става горещо. С пуснат климатик доста по-спокойно пътува. На връщане знае, че се прибираме. Може би около 4-5 пъти сме пътували до Пловдив с нея. Смея да кажа, че свикна. Знае, че отиваме, преглеждаме и се връщаме. На отиване мяука "къде ме водите пак", на връщане не ѝ се чува гласчето.
Нормално е, като не е излизала от къщи, котката да е стресирана. Особено в кола, която ѝ вади акъла. Много е важно и на какъв вет ще попаднете. Ако вета е спокоен и внимателен и котката го усеща.  Ако ти имаш доверие на вета и котката го усеща.

# 198
Някой от Варна да препоръча нещо.Утре смятахме да я водим в Преси вет/понеже има доста доволни/.

Точно Преси Вет имах предвид вчера, но са затворени. Тези работят в момента и също има доволни, но аз от Преси Вет имам изключително добри впечатления.

Да,видях че са доволни от тази клиника.Мисля ,че проблема й не е в това, което каза ветеринаря вчера.Защото тя е така повече от година.Мисля,че е много време ако тумора е лош.Като ни види с храна и наостря ушите...все едно иска да яде,но не може.Почва да дъвче нещо и го премята от единия край на устата в другия и го изплюва.Имам чувството, че има проблем със зъб.
Засега и аз спрях да ям.Даже и вода не пия.На валидол съм.Имам една топка в стомаха.
Аз по скоро исках да й дадат нещо,което да я накара да го яде.Както и витамините,които са като гранулки я награби с кеф,но пак нещо й пречи да я схруска добре.
В момента съм на работа.Дано докато свърша някой се включи за Варна,че да отидем поне на хубаво място

# 199
Важно е да е оборудвана клиниката - да има рентген, ехограф, апарат за кръвни, микроскоп... И ти да имаш пари за изследвания. Като я заведеш един път, правите всичко и повече не го мислиш, че трябва пак да я разкарваш. Сигурна съм, че до сега и сърцето не си ѝ чувала. Една електрокардиография също искай. Това се прави профилактично при възрастните котки 2 пъти в годината. Айде, ако ти е много два, поне веднъж в годината профилактични изследвания се правят на възрастните котки. Възрастна котка значи 7+ години.
Аз стигнах до заключение, че ако котката се води на профилактични, когато е здрава, когато е болна много по-добре понася прегледите. Не се стресира, ако знае къде отива и какво ѝ правят там. Много хора, обаче, имат против профилактичните прегледи, не разбирам защо.

# 200
  • Бургас
Ред,дала си му 5 прекрасни години,едва ли е щял да има толкова,ако не е бил с теб.
А Сакура също много те обича.И аз я намирам за котчица-картинка.

Свикнах да го цункам моя дивак,дава глава и гледа с любов и желание за игра.
Аз го харесах на снимката във фейсбук преди година и нещо (а не е като да няма котета около нас),той явно от първия момент също ме обикна:

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 13:36 от mariqivanova799

# 201
Успях да отида до една клиника.Доктора имаше желание да й вземе кръв,но не стана.Котката страшно се изплаши,потекоха й лиги от страх и той се отказа.Каза,че понякога може от страх котката да умре.В крайна сметка според него това на гърдата каза,че е киста.Нямало никакъв рак,още повече на яйчници,гърди и матка.Нямало как да се види и се озадъчи вчерашния ветеринар защо така ни е излъгал.Със зъбите няма проблеми.Най -вероятно каза стомашен дискомфорт.Сложи й инжекция за стомаха и каза довечера да й дадем да хапне една консерва за стомаха с фибри за стомаха.Уж щял да й се върне апетита.Така,че ще чакаме.Много съм доволна от тях.Клиниката,която ми показа Soft click

# 202
  • Варна
Таман щях да препоръчам клиника във Варна, тя станала работата.
Този маймун ми прави компания на домашния плаж Simple Smile

# 203
Таман щях да препоръчам клиника във Варна, тя станала работата.
Този маймун ми прави компания на домашния плаж Simple Smile

Ако може я кажете.Може да се наложи.Ако не почне да яде...ще трябва пак да я водя някъде.

# 204
  • София
С дъщеря ми отидохме на изложбата.
Бенгали нямаше. Имаше и доста празни клетки. Имаше и много хора.
Харесах си един донски сфинкс и мейн куните. Вторите са ми много на сърце.
Една изложителка ни се скара и ни изнесе лекция на тема "котешки стандарт". Радвам се, че не съм сбъркана на тема котки.

# 205
На изложбата, на която беше Сина, основно мейнкуни и регдол. Такава е сега модата. Но пък ние си тръгнахме с оценка Excellent 01. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 20:57 от cardhu

# 206
Ще го развъждате ли?

# 207
  • София
На изложбата, на която беше Сина, основно мейнкуни и регдол. Такава е сега модата. Но пък ние си тръгнахме с оценка Excellent 01. Stuck Out Tongue Winking Eye
Красавец е той.
В обявата пишеше за 200 котки, но най-вероятно някои са участвали само първия ден. На втория (днес) имаше малко котки.
Дъщеря ми каза, че изложбите не са за Аш. Ще се изнерви да стои в клетка. Хората няма да му пречат, социален тип е.

# 208
Аз не стигнах до изложбата. Вчера се отплеснах, а днес му събудиха по тъмно на пожар, защото бабата съседка се наводнила. Спукала се тръба, викнала жената на брат си, и двете големи бели птици, не знаят какво е спирателен кран в апартамента.
Почти плувах, докато намеря спирателния кран и спра водата и не бях способна на нищо.

# 209
Такива са ни намеренията. Добри гени носи. Само да е здрав. Аз най-много го мачкотя, но той знае, че е от любов и ми отвръща с обилно облизване с мноооого грапавото си езиче.

Общи условия

Активация на акаунт