Любители на котки - Тема 174

• 29 625
  • 771
  •   1
Отговори
# 330
Абсолютно!Фин го чаках в едно кафене,в близост до д-р Коко,с часове Ама,лекаря каза,че ще го даде,когато се събуди.Тук няколко пъти беше под упойка,заради изследвания,пак ми се обаждаха след като се събуди
За Закари беше същото.Днес ми казаха,че в понеделник ще ми се обадят след два часа.Но аз си знам,че ще е леко Самата кастрация,аки няма проблем е по-малко от минута при мъжкия.И ако всичко е наред здравословно с котката,до час е будна.Проблема с Фин беше,че имаше болно сърце.Дори,когато си го взех,часове след кастрацията му,беше зле.
Закито,въпреки двете операции,се държеше по-добре от Фин,след кастрацията

# 331
И аз съм ги взимала привечер винаги след упойка, за да са се осветили и да не ме стряскат, да не говорим, че като си видят собственика драпат да излизат и да се движат. Ади беше кастриран при миналите ветеринари, от които не съм доволна, и се влачеше след мене жален.
geo_antonia, упойката ги пуска от главата към дупето, в началото може да влачи крачетата, не се стряскай, ще му мине. Храна не давай до утре, вероятно ще е много жаден, но и вода не трябва, за да не се задавят, аз на моите им давах моя пръст намокрен да го оближат вече като ми се сториха по-освестени. Самата операция е много, много лека, единствено е гадно да ги гледаш докато излизат от упойка. Ако настоява да го гушкаш, както ми беше Ади, си приготви еднократна пелена или одеалце, защото може да се напишка. Телесната им температура пада от упойките и ме бяха предупредили да ги завивам и държа на топличко. Като ориентир, Бени ми е опериран и двата пъти около обяд и до полунощ вече беше по-добре, но много сънлив. Друго не се сещам

# 332
Оперираха го в 16ч а още не е буден. Лежи безжичен.  Диша, следя го. Ще ми се пръсне сърцето какво му причиних

# 333
Да не би да са предозирали упойката? Или просто са ти го дали непосредствено след операцията и сега ще иска доста повече време да се съвземе.

# 334
Закарай котето в денонощна клиника.
21 е вече......
Не е нормално. Какви са тези бе?! Малоумници.
Не губи време, а реагирай да го прегледат....
Боже. ..

Моля те, пиши при първа възможност.
Котето трябва да бъде прегледано от лекар, прочетох предишната страница. Как да могли да ти го дадат в това състояние..... Уши беше кастриран сутринта стоя до 18 часа в клиниката, защото исках да е под наблюдение, вкъщи като го прибрахме беше още неадекватен , залиташе, преплиташе си лапите , но се опитваше да се движи.

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 21:20 от Ивекс

# 335
  • Бургас
Заведи го...
Ще сложат система,да го посъвземат...

# 336
  • София
Моите и двамата ги държаха в клиниката до будно състояние.
Аш го оперираха към 10. Казаха ми два часа, но ми го дадоха след 16:30.

И на мен ще ми се пръсне сърцето ако трябва да го гледам в това състояние.
Ако имаш възможност говори/отиди до някоя клиника.

# 337
  • Бургас
Харко си го взех след час,замаян,кихащ,с изплезен език,но все пак донякъде буден.
Не знам защо не реагира котето,трябва лекар да каже и да му проследи жизнените показатели.

# 338
Geo, ако сте в София, Син Кръст в Панчаревои трябвало да работи до 1.00 сутринта. Звънете по телефона, и ако работят, го карайте веднага там.

# 339
Консултирах се с друг ветеринар. Каза ,че колегите му са сложили и успокоително , за да спи през нощта. Но през това време Зе се раздвижи. Вдигна главичка. Такова облекчение не съм чувствала през живота си. Сега пак спи, завит.
Не знам защо ми го дадоха в такова състояние- час и половина след операция.  Важното е ,че се раздвижи Heart

# 340
Слава богу.
А тези кретени защо не са ти обяснили това с успокоителните? Връщат ти животинка в безпомощно състояние и нищо не казват...
Може би е разумно под него в клетката да сложиш поне няколко пласта домакинска хартия, защото може да се изпусне през нощта и да има какво да попие. Сега няма ка да търчиш да търсиш от еднократните чаршафчета за тази цел.
Сетих се колко различно реагират животинските на упойката.
Предишната котка я кастрираха в деня, в който ни приеха в НАТО (беше петък и обявен за неработен ден). Тогавашният ми вет ми беше близък и уреди кастрацията при най-добрия за него тогава хирург и асистираше, защото асистентката почиваш. Тогава не задържаха животинките.
Аз пуша на вън цигара от цигара и рева. По едно време ветът ми излиза и каза, че въпреки най-щадящата упойка абсолютно здравата Лъки е получила сърдечен проблем, махнали са само яйчниците и веднага са били антидот. Качихме се в колата, аз карах, ветът я държеше и дойде до нас.
Най-много година след това същият хирург оперира по спешност котката на приятели от Плевен. Питаме може ли да пътува котката след операцията (можеха да спят в къщи), нямало проблем. Котката час след операцията беше полудяла в колата, приятелката ми не можеше да се справи с нея, през пет минути звънеше по телефона.

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 22:33 от Недоволна

# 341
Радвам се, че е живнал.

Абсолютни идиоти, защо са дали успокоителни на упоено животно и как така ти го връщат веднага?! Ако искаш сподели коя е клиниката.

# 342
Не ако , а да пише.
Потресена съм....
Ето това за пръв път го чувам - успокоително...
То излиза от пълна упойка, те му бучкат и успокоително.... Боже, думи нямам.
Как е котето сега?

# 343
Вдигна главичка,  замаян е още, но е жив, това ми е най- важно! Така се изплаших.
Под него имаше еднократна пелена, но беше подгизнала и той самият беше целия в урина, което е разбираемо.  Смених с хавлия и кухненска ролка и сега проверявам.
Благодаря ви за подкрепата!
Слава богу.
А тези кретени защо не са ти обяснили това с успокоителните? Връщат ти животинка в безпомощно състояние и нищо не казват...
Може би е разумно под него в клетката да сложиш поне няколко пласта домакинска хартия, защото може да се изпусне през нощта и да има какво да попие. Сега няма ка да търчиш да търсиш от еднократните чаршафчета за тази цел.
Сетих се колко различно реагират животинските на упойката.
Предишната котка я кастрираха в деня, в който ни приеха в НАТО (беше петък и обявен за неработен ден). Тогавашният ми вет ми беше близък и уреди кастрацията при най-добрия за него тогава хирург и асистираше, защото асистентката почиваш. Тогава не задържаха животинките.
Аз пуша на вън цигара от цигара и рева. По едно време ветът ми излиза и каза, че въпреки най-щадящата упойка абсолютно здравата Лъки е получила сърдечен проблем, махнали са само яйчниците и веднага са били антидот. Качихме се в колата, аз карах, ветът я държеше и дойде до нас.
Най-много година след това същият хирург оперира по спешност котката на приятели от Плевен. Питаме може ли да пътува котката след операцията (можеха да спят в къщи), нямало проблем. Котката час след операцията беше полудяла в колата, приятелката ми не можеше да се справи с нея, през пет минути звънеше по телефона.
Може би затова са му били успокоително.

# 344
  • Бургас
Това с успокоителното не е лоша идея,стига да е безопасно за милото мъниче.
Харко беше пощурял,криеше се,скъса ми се сърцето от мъка.Може би за него трябваше някакво леко успокоително.
Ще се молим за Зе,дано утре ни зарадвате с новината,че е гладен и си играе.
Щом се е поразмърдал,всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт