Медицински Университет

• 150 947
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 1 260
  • Варненска клюкарка
Взехме такива престилки, същите ли са в БГ или да търсим други?
Скрит текст:
Сега и операционно облекло ще търся.
Много сте ми полезни, благодаря!
Точно такъв модел търсех, с показаната част отстрани за достъп до джобовете на цивилното облекло без да се налага да се повдига престилката, но тук не намирам.

# 1 261
  • USA
Kaзвай, ако искаш ще поръчам и ще донеса. Само не гарантирам нито дали качеството ще е приемливо за вас, нито за размера, ако нещо не стои добре.

# 1 262
Взехме такива престилки, същите ли са в БГ или да търсим други?
Скрит текст:
Сега и операционно облекло ще търся.
Много сте ми полезни, благодаря!
Точно такъв модел търсех, с показаната част отстрани за достъп до джобовете на цивилното облекло без да се налага да се повдига престилката, но тук не намирам.
Има ги и в България, но не мога да кажа къде.

# 1 263
  • Варненска клюкарка
Kaзвай, ако искаш ще поръчам и ще донеса. Само не гарантирам нито дали качеството ще е приемливо за вас, нито за размера, ако нещо не стои добре.
Благодаря много Heart но не ми се рискува.

# 1 264
Загубихме се в превода на “графичен таблет” Wink
Има програма за рисуване.
Приложенията, които дъщеря ми искаше да инсталира, не тръгват на всеки таблет.
Най - добре синът ви да прецени каква функционалност му е необходима, след това да изберете устройство.Има време, нека започнат семестъра.

# 1 265
В София, а и предполагам по другите градове около големите болници има магазини за медицинско облекло.
  До ВМА и Александровска има сигурно 6-7 магазина един след друг. Взимат размери на място и предлагат различнк модели.
Цените са от 20 до 60-70 лв. Купували сме и от магазин зад Пирогов - 42 лв престилка с дълъг ръкав.
Онлайн има също доста магазини.
 В момента е модерна тази турска марка - https://cizgimedical.bg/.
Цялото отделение при нас поръча от сайта - има престилки с мики маус, на цветя, military. Готини са.

# 1 266
Продължава записване за Военни лекари към МУ Варна.
Няма желаещи или условията не са добри за да има толкова допълнителни приеми по тази специалност ?

# 1 267
Няма желаещи, а желаещите, които се явиха, повече от половината са скъсани на прегледа и то останаха празни местата..
 Ако студентът носи очила или лещи, оценката е слаб 2, няма смисъл да се явява.
А и много не знаят, че трябва корекция.
Например аз съм с + 0.25 и на двете очи, но не нося очила, защото не ми пречи да виждам.
Ако се бях явила на изпит обаче ще ме скъсат заради това 0.25.

# 1 268
Няма желаещи, а желаещите, които се явиха, повече от половината са скъсани на прегледа и то останаха празни местата..
Например аз съм с + 0.25 и на двете очи, но не нося очила, защото не ми пречи да виждам.
Това не е вярно.

# 1 269
Променили са го.
Но все пак ще те скъсат ако имаш диоптер, затова и пуснаха допълнителен прием.

# 1 270

Интересно дали после ги изхвърлят от университета, ако в резултат на усиленото учене си развалят очичките Smiley

# 1 271
А колко е допустимата корекция? Защото навреме диоптъра не трябваше да е по-голям от -7 на по-добре виждащотп око. Това беше преди 25 години.  Даже имаше специален прием в полувисшите, тогава институти за момичета с увредено зрение за масажисти. След това в практиката се срещнах с такова момиче. С голям ентусиазъм работеше с бебета с ДЦП.
И не ги изключват от университета, но после пък трябва медицинско за работа. За лекари не съм чула да правят проблем.
За  военните изследват и стереозрение и трябва да е 100%. Навремето бяха ми казали, че детето ми може да мине ТЕЛК, но занапред може да е пречка при кандидатстване. Така и не мина ТЕЛК, не вземах двойни детски, но той възстанови стереозрението си.

# 1 272
Нали, когато завършиш си длъжен да работиш известно време за военните по договор. Е, ако вече не си в идеално здраве и това е установено с представено медицинско, какво следва? Не те наемат и отиваш да си работиш като обикновен лекар ли, щото си вече с 2 диоптъра и примерно шум в сърцето? Не знам какво значение има да си в идеално здраве, ако си военен лекар. Ти все пак не си футболист, който ще го продадат за милиони, та да те изследват толкова щателно. Губи ми се идеята просто.То по тя логика, за да станеш хирург трябва да държиш изпит по физическо, както и да минеш подробен медицински преглед, защото видиш ли натоварванията там са много големи и не всеки би ги издържал. Всъщност, виждам повече логика в балообразуване за прием медицина с физическо, отколкото с ДЗИ Бел, по същата причина - високите натоварвания при лекарите Grinning

# 1 273
Много са им тежки тези здравни изпити. Физическите и по английски са Ок . Но за най малкия здравословен проблем си аут. Но добре, че са отворили вратите за кандидати от други унита. Дано повече деца разберат и се възползват. Условията са супер между другото, имаме познати деца. Всичко е безплатно, общежитие, храна, уни, даже и заплата получават. Истинско безплатно образование. И имат много посещения във ВМА .
Допълвам има 7 свободни места за военни лекари.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 18:58 от каран

# 1 274
А тук една съфорумка яростно обясняваше как стояли само във Варна.
Ами не, имат и лекции в София във ВМА.
Обучението наистина е много динамично.

Общи условия

Активация на акаунт