Медицински Университет

• 151 160
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 1 380

Нищо подобно, за специализация са с предимство тези с връзки, дори и с тройки и ПО. Заявявам го като родител на млад лекар, завършил с 5,85.
И сега какво ще правите? Ще търсите връзки ли?
Ами затова има много студенти по Медицина, а нямаме лекари, децата като се сблъскат с действителността в БГ и заминават да специализират в Европа и остават навън.

# 1 381

Нищо подобно, за специализация са с предимство тези с връзки, дори и с тройки и ПО. Заявявам го като родител на млад лекар, завършил с 5,85.
И сега какво ще правите? Ще търсите връзки ли?
За съжаление, нямаме. Ходи се по безброй интервюта, с надежда някъде да те вземат. И е безкрайно разочароващо за млад човек, който вижда как хора, които са влачили изпит или не са си давали много зор по време на следването, те изместват. Много хора, извън системата, сме заблудени как се случват нещата и че има голяма нужда от  млади лекари. Замислете се колко  са МУ-та в страната и колко души завършват медицина годишно. А и този завишен прием, за който пишете по-горе, няма да доведе до нищо добро в бъдеще.

# 1 382
Какво по-точно представлява изпитът за специализация?

# 1 383
Vanians, непрекъснато говоря за това,което и вие, и все не вярват🙄 Тоест, че приемът е твърде завишен и работа после няма да има.

# 1 384
  • Пловдив
Работа има, но няма кой да я работи.

# 1 385
Всеки иска да специализира. Къде е тая работа?

# 1 386
  • София
Проблем е намирането на специализация за някои специалности. Има специалности, които молят някой да дойде да специализира.

# 1 387
  • София
Проблем е намирането на специализация за някои специалности. Има специалности, които молят някой да дойде да специализира.
Е, идеята все пак е да специализираш онова, което искаш и ти е интересно, в което искаш да се развиваш...А не да да идеш там, където те чакат с отворени обятия, да,  но специалността не ти харесва.

# 1 388
  • София
Така е, но пък и не може всички да станат сърдечни хирурзи или гинеколози. Никой не иска да специализира патология или анестезиология, а това са много важни специалности и със страхотен глад на кадри.

# 1 389
За сефте да сме на едно мнение с Русалка. Аз бих добавила обаче,че младите твърде много се влияят от парите, които би донесла дадена специалност, макар да не им е на сърце. Също така, места в малките провинциални болници има за много специалности, но не могат да те научат добре на занаята. Трябва ти голяма болница с апаратура, пациентела и добри обучители. Не хирургията и гинекологията, а дерматологията е новата страст сред момичетата, а като гледам и сред момчетата😀

# 1 390
Може нещо да съм пропуснала, но завишения брой места за БГ от къде идва, освен 20-те бройки във Варна. Мислех, че бройките са едни и същи от години назад ….

# 1 391
Няма завишен брой места почти никъде, освен във Варна, просто се пишат неверни неща. Мисля, че в Бургас имаше няколко бройки повече, защото миналата година ги бяха намалили, а в СУ май бяха намалени с 2-3, ако не греша.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 21:33 от Rosita

# 1 392
Увеличават се тихомълком бройките за платеното. Бях писала по-горе, че  Пловдив вдига бройките двойно от тази година . Тенденцията е всички унита да ги вдигат.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 20:51 от mam

# 1 393
По нагоре някой писа и за СУ - 22 допълнителни бройки Медицина и 39 фармация. Едва ли са незаети от предните класирания

# 1 394
Те са си незаети и това е всяка година. Запълват се накрая, но балът доста пада.А днес ми казаха, че в СУ обръщали много внимание на студентите на упражненията и са малки групи, а в МУ - точно обратното☹ И преди го бях чувала това. Тъй че да не го подценяваме.

Общи условия

Активация на акаунт