Медицински Университет

• 148 672
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте! Възможно ли е прехвърляне от Медицински университет Варна в Медицински университет София , по време на втори курс?( между 3-ти и 4-ти семестър)

# 751
Здравейте! Възможно ли е прехвърляне от Медицински университет Варна в Медицински университет София , по време на втори курс?( между 3-ти и 4-ти семестър)

Не. По време на учебната година не се извършва преместване независимо от специалността и университета.

# 752
Трябва да имате завършен курс за прехвърляне, после си взимате академична справка и отивате в МУ-то, в което искате да местите, като нали не се отписвате от другото и по възможност не им казвате, че планирате местене.
След това чакате решение от Декана на съответния факултет и ако решат да ви прехвърлят, като за специалност медицина става най-трудно, трябва да подавате още документи.
Ако има разминаване в програмата, не е изключено да трябва да изкарате някое друго упражнение или изпит с долния курс. Но мисля, че Варна и София нямат голямо разминаване. Ако вече се местите от Пловдив и Плевен, там е по-различно.

# 753
Здравейте,

търся да закупя учебник по Биология 8 клас /Клет и Биология 9 клас/Просвета, ако някой продава нека да ми пише на лс
Благодаря предварително !

# 754
Смятате ли ,че за момче ,бал от 35,73 ,ще стигне за му софия медицина с оглед на това че се очаква вдигане на бала

# 755
Ако отидете на страницата на МУ и видите миналогодишните балове, ще забележите, че миналата година минималният бал за момчета медицина е бил 32,53, това са три единици по-малко от вашия резултат. Колкото и да се вдига, с три единици не очаквам да се случи.

Ето сайта:

https://etr0.mu-sofia.bg/

И то това е първо класиране, на второ вече става 31.42.

# 756
Здравейте,

търся да закупя учебник по Биология 8 клас /Клет и Биология 9 клас/Просвета, ако някой продава нека да ми пише на лс
Благодаря предварително !

Изчакайте да минат редовните изпити 29.06 - 04.07 тогава ще се продават, дори подаряват учебници.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 14:54 от aneli003

# 757
Само мен ли ме притеснява фактът, че МУ-Варна изисква номер на лична карта, дата и място на издаване. И това за регистрация за кандидат-студентски изпити, не за записване.
Не мисля, че имат правно основание да изискват подобна информация, а това са много чувствителни лични данни.

# 758
Само мен ли ме притеснява фактът, че МУ-Варна изисква номер на лична карта, дата и място на издаване. И това за регистрация за кандидат-студентски изпити, не за записване.
Не мисля, че имат правно основание да изискват подобна информация, а това са много чувствителни лични данни.
Ама Вие сериозно ли?
Как да нямат правно основание,нали са попълнили един куп документи и са регистрирани администратори на лични данни ,защото им се налага да събират такива.На изпита се влиза при представена лична карта все пак.
Какво точно мислите,че би направил университета с тези чувствителни лични данни?

# 759
  • София
То личната карта не е и в категорията на чувствителните лични данни, ама карай.

# 760
А аз какво да кажа, че за да ползва дъщеря ми 50% намаление от таксата за кандидатстване в МУ София за дете с починал родител, освен акт за смърт, искаха да се сканира и приложи в оригинал и удостоверение за наследници.
Все пак съм благодарна, че има такава възможност - за намаление.

# 761
А аз от вчера се чудя след като за балообразуването от 2025 или 2026 година ще се взимат оценките по биология и химия от 8 до 10 клас, защо не излязат и с решение децата от профилираните паралелки по биология да могат да кандидатстват с оценките от матурите по химия и биология. Реално с тази промяна, съответно и с промяна на изпитните материали (вероятно върху програмата 8-10 клас), профилите ми стават безсмислени.

# 762
След толкова ровене из сайта на МУ Стара Загора, не мога да разбера няма ли онлайн подаване на документи.
Моля ако някой знае да ме насочи.
Не знам въобще дали си струва да се кандидатства там.
Ще се радвам на всички отговорили.

# 763
  • София
Е, как не го намерихте? Тук в края на страницата - голям червен бутон Регистрация https://trakia-uni.bg/bg/admission/campaign-2024/

# 764
Много благодаря. Голямо недоглеждане от моя страна.

Общи условия

Активация на акаунт