Медицински Университет

• 148 267
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 765
А имате ли информация изпитите в СУ на редовна сесия как са,  в сравнение с предварителните. Тъй като химията на предварителните беше много тежичка

# 766
Химията на редовния изпит отново е била трудна, характерно за СУ.
Биологията разбрах, че е била лесна. Първите 40 жени са с оценки 5,50 и нагоре.

# 767
Моята информация е и че биологията е била трудна, с много подвеждащи въпроси в теста, а химията - още по-трудна. Времето от 4 часа и половина не може да ти стигне да решиш всичко - само задачите са 4 с не знам колко подточки всяка от тях.

# 768
Знаете ли в МУ колко дни след първото класиране (11.07) излиза второ и трето. И кога трябва да се запише детето. Предполагам всичко трябва да стане преди срока за подаване на документите за платено. Не е пояснено в сайта

# 769
  • София
След излизане на първо класиране има няколко дни за записване /миналата година бяха пет/. Веднага след това се обявява второ класиране и има по-кратък срок за записване, излиза трето класиране евентуално. Кандидатстването за платено обучение е след приключване на редовните класирания.

# 770
Аз си спомням миналата година, че като излезе второто класиране, имахме нещо като ден и половина да се запише, доста беше напрегнато, защото трябваше да си извади медицинско, личната не работеше сутринта, трябваше и да се отпише от СУ, където се беше записала и като цяло си беше дебнене да излезе класирането и моментална реакция.

# 771
Медицинско трябва ли за записване в МУ?

# 772
# 773
Не бих казала, че изпитът в СУ е нещо непосилно или крайно трудно. За биологията поне ако си прочел учебниците с разбиране няма да имаш проблеми. И най-вече минал през абсолютно всички теми от конспекта им. Аз миналата година ходих само на предварителния и макар, че се готвих единствено за МУ-Пловдив изкарах много хубава оценка и в крайна сметка влезнах специалност “Медицина” и там.
За химията- характерно е, че задачите им изискват по-широк спектър знания, според мен не те са толкова проблем, колкото двусмислените въпроси в теста, където има само един верен отговор. Защото на задачите там каквото и да напишеш, ако е вярно се дава точка.
Готвих се по биология абсолютно сама, за не повече от 7-8 месеца.
Всичко е въпрос на нагласа, амбиция и желание. Успех на кандидатстващите.

# 774
Здравейте. Търся тези учебници, ако някой ги продава.

# 775
Нека поприключат изпити, класиране и учебници ще има.
Дали Админ да не пусне нова тема, че надвишихме 50 страници

# 776
Медицинско трябва ли за записване в МУ?

Миналата година за Варна специално, мисля, че не взеха медицинското. То беше от психодиспансера нашето.

# 777
Тази година си пише за МУ София, че трябва медицинско от личния лекар, миналата година не е пишело и съответно - не е трябвало да се представя.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 15:46 от Rosita

# 778
Тази година си пише МУ София, че трябва медицинско от личния лекар, миналата година не е пишело и съответно - не е трябвало да се представя.
И миналата година искаха в МУ София медицинско, не е новост.

# 779
За МУ София къде се плаща таксата, оградена в червено? Май трябва да се плати, но къде?
Моят син е платил 90 лева само за един изпит тази сесия. Не виждам опция да си качи ново платежно.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 15:12 от Petruna

Общи условия

Активация на акаунт