Медицински Университет

• 146 177
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 945
Ще попитам и тук, надявайки се и аз да събера повече мнения.

Близка моя приятелка е с бал 32,06 за Медицина в СУ. Минималният е 32,86.
Смятате ли, че има шанс за второ класиране?

П.П. Към горния коментар- много голям шанс имате, за фармация винаги се освобождават много места.
Мисля,  че за медицина също има шанс.  В други теми се коментираше, че студентите ще предпочитат МУ.
Не мисля, че ще има възможност от фармация да се прехвърли медицина.  На мое познато момиче не позволиха преди години.  Тогава с 5,50 по биология и 5,25 по химия влезе на трето класиране фармация,  което й беше трето желание във Варна.

# 946
В СУ прехвърлянето е забранено вече в самия университет.
От фармация не може вече в медицина.
Може от фармация от друг университет в СУ пак във фармация, може и от медицина от друг университет да се премести в СУ пак в медицина, но в рамките на университета - не.

# 947
Къде ли не четох и търсих, но не мога да разбера.
Ще се радвам някой ако ме насочи.
Възможно ли е в МУ Варна да се прехвърлиш след първата година от Фармация към Медицина?

Това е било каквото било до 2022. Прие се закон, че в който и да е университет (СУ, МУ, …) От една в друга специалност прехвърляне няма как да се извърши. Може от друг университет от една специалност в същата такава.

# 948
Окончателно ли е прието за балообразуването през следващата година да не се взема матурата по Бел ,а оценките химия и биология от началният гимназиален етап?

# 949
  • Пловдив
Окончателно ли е прието за балообразуването през следващата година да не се взема матурата по Бел ,а оценките химия и биология от началният гимназиален етап?
Прието е,  но не е сигурно, че ще е за следващата година. Чакаме МУ да обявят как ще балообразуват. При високите резултати в МУ София, ДЗИ БЕЛ се оказа сериозен фактор тази година

# 950

Прието е вече, да, защото хваща сегашните студенти и промяната в държавните изпити.
Балообразуването иначе за кандидат-студенти влиза в сила от учебната 2025/2026.
В държавен вестник може да прочетете измененията. Има качен точно този отрязък.

# 951

Прието е вече, да, защото хваща сегашните студенти и промяната в държавните изпити.
Балообразуването иначе за кандидат-студенти влиза в сила от учебната 2025/2026.
В държавен вестник може да прочетете измененията. Има качен точно този отрязък.
Какви са промените в държавните изпити за студентите? Може ли линк!

# 952
За мен оценката от ДЗИ по БЕЛ трябва да е балообразуваща във всички ВУЗ-ове.
Написах вече, че имам колега много по-млад от мен,  който работи с патерик, вместо патерица.
За фармацевтите, завършили сигурно платено няма да коментирам.  Не знам в големите градове, но в нашия е страшно.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 07:11 от Димис

# 953
В МУ-София има ли студентски стол?

# 954
  • София
За мен оценката от ДЗИ по БЕЛ трябва да е балообразуваща във всички ВУЗ-ове.
Написах вече, че имам колега много по-млад от мен,  който работи с патерик, вместо патерица.
За фармацевтите, завършили сигурно платено няма да коментирам.  Незнам в големите градове, но в нашия е страшно.
Ако беше изпит за езикова грамотност, може би. Но не е. И за мен остава мистерия за какво му е на един бъдещ лекар да пише ЛИС. На инженер? На физик?

ПП. "Не знам" се пише разделно. Другите грешки в поста няма да ги коментирам.

# 955
Има ли някъде темите и задачите от изминали години от изпитите ?

# 956
  • Варна
Има ли някъде темите и задачите от изминали години от изпитите ?
За МУ Варна ги има в сайта на университета

# 957
  • София
В МУ-София има ли студентски стол?
Не, няма студентски стол.

# 958
Въпрос към приетите вече медицина - за един университет ли се готвеха децата? Тъй като щерката се колебае между 2 и не знам до колко успешно би се подготвила за 2 университета. Има и 2 резервни варианта към този момент, но за тях конкретно няма да се готви, а каквото направи и ако не съвпадат датите на изпитите с другите

# 959
Въпрос към приетите вече медицина - за един университет ли се готвеха децата? Тъй като щерката се колебае между 2 и не знам до колко успешно би се подготвила за 2 университета. Има и 2 резервни варианта към този момент, но за тях конкретно няма да се готви, а каквото направи и ако не съвпадат датите на изпитите с другите
Моята госпожица се готви за МУ Варна и като допълнение МУ Плевен. Яви се на изпити в МУ Варна, МУ Плевен, Тракийския университет и Университет  проф. Асен Златаров - Бургас, като  желание за класиране беше посочила само и единствено Медицина.  Оценките във всички университети бяха достатъчно високи и беше приета.

Общи условия

Активация на акаунт