Медицински Университет

• 150 995
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 1 275
А тук една съфорумка яростно обясняваше как стояли само във Варна.
Ами не, имат и лекции в София във ВМА.
Обучението наистина е много динамично.
Обучението е съвместно между МУ Варна, Военно-морското и ВМА. И на трите места се провеждат лекции и упражнения. После имат реализация веднага, местата им са гарантирани.

# 1 276
За всички, които изказват неистови вълнения относно медицинската екипировка, "бельо", кроксове, *операционно облекло* и тн. - децата Ви току що са приети в университет, в който в бъдещите седем-осем месеца нещо друго освен бяла престилка с дълъг ръкав, няма да им трябва. Дали ще е 20, 25, 40, 60лв, с копченца, без копченца, с якичка, с фамилията им или каквото и да е, никого не го интересува. 
   За летния стаж трябва чисто и просто медицинско облекло, което за тези от София могат да се сдобият с него в магазините около академията - има колкото щеш. Дали ще е с кроксове, кецове, гуменки, джапанки - все тая.
   За упражненията по анатомия - анатомична пинсета и то за втори семестър чак. Това е по отношение на всякакви медицински принадлежности, нищо кой знае какво.
  Та извода е - бяла престилка, пинсета и за лятотото - два екипа.
  ПП. Извинявам се ако съм развалила кефа от избор на медицински екипчета в цялата цветова гама, но до трети курс повече от три такива ще хващат прах по закачалките.
   Успех на студентите!

# 1 277
  • Варненска клюкарка
Що за груб тон?!? Кой от какво се вълнува си е негова работа, родителите имат право на това след всичко свързано с напрежението около КСК, което са съпреживели с децата си. То и стетоскопи не са нужни в началото, но щастливи роднини - баби и лели след приема в МУ ги подаряват.
За протокола синът ми ще е 3-ти курс, значи темата за болничното облеклото ми е важна и на мен. Виждам в темата и друга майка на третокурсничка, вероятно и на нея и е интересно/важно. Не падаме от небето, знаем че около болници и по други места има избор, ползваме интернет, но тук се споделят   впечатления за качество и модели, темата е за това, а не да се дръннем на първото място и да купим първото, което ни предложат..

За военните лекари, съученик на сина ми беше приет с камъни в бъбреците открити случайно при медицинския преглед, та не са чак толкова прецизни в спазването на собствените си изисквания. Така както не могат да си запълнят бройките, така ще си затворят очите и за друго. За ВМА я я видят студентите 2-3 пъти, я не, та май не бива да се  разчита много на това. По договор 2-ма от випуск - момче и момиче с най-висок успех ще могат да специализират там. Тази година от познатите му ще разберем повече. Трудното  в специалността идва от обучението по 2 програми и тичането между двата  университета-  във ВВМУ и в МУ Варна. Реално са ангажирани по цял ден. Преди 2-3 г гледах интервю с една студентка, тя каза че денят и започва в 5:30, за следващия час не запомних, но пак ранен, имаха физическа част на терен в морското училище, някакъв норматив. За после каза че отивала в болницата и така заета до към 19-20 ч.  всеки ден. Каза че задължителния пансион или казарма, не знам как е по правилно да се изразя е първата година. Момичето беше от София, по онова време в 4-ти курс и живееше в малко т.н.студио за което каза че гларусите я събуждали преди алармата на телефона и. Беше доволна от избора си.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 23:46 от Беллора

# 1 278
А, не обръщай внимание.
И тук, и в наборната тема, се появяват от нищото госпожички дето размахват пръст. Joy

# 1 279
За всички, които изказват неистови вълнения относно медицинската екипировка, "бельо", кроксове, *операционно облекло* и тн. - децата Ви току що са приети в университет, в който в бъдещите седем-осем месеца нещо друго освен бяла престилка с дълъг ръкав, няма да им трябва. Дали ще е 20, 25, 40, 60лв, с копченца, без копченца, с якичка, с фамилията им или каквото и да е, никого не го интересува.  
   За летния стаж трябва чисто и просто медицинско облекло, което за тези от София могат да се сдобият с него в магазините около академията - има колкото щеш. Дали ще е с кроксове, кецове, гуменки, джапанки - все тая.
   За упражненията по анатомия - анатомична пинсета и то за втори семестър чак. Това е по отношение на всякакви медицински принадлежности, нищо кой знае какво.
  Та извода е - бяла престилка, пинсета и за лятотото - два екипа.
  ПП. Извинявам се ако съм развалила кефа от избор на медицински екипчета в цялата цветова гама, но до трети курс повече от три такива ще хващат прах по закачалките.
   Успех на студентите!
А ти защо реши, че децата ни са току що приети?
Тук сме в темата за да си помагаме и обменяме информация, а и децата са на различен етап от образованието си!

# 1 280
  • Пловдив
Хората, които по цял ден са облечени в такива екипи, изобщо не им дреме какви са. Да, сега се появиха Чероки и т.н глезотии със статут на престиж, защото са скъпи, но всичко върши работа, особено за няколко часа. Не ми се коментира как с тези екипи се ходи по улицата и след това се влиза в отделение. Масово ги наблюдавам около МУ Пловдив. Толкова за болнично облекло, хигиена и т.н от бъдещите лекари. Манта, всякаква, може да се купи отвсякъде. От днес за днес. Но чак пък майка ти да се интересува и да купува. Детето не може ли само да намери откъде да купи. То ако за това не може да се ориентира......Стетоскопи, надявам се, знаят какви точно да купят. 😀

# 1 281
  • Варна
Ами майките препотени и притеснени попълват и документите в университета за записване или прием, а децата стоят и потропват край тях. Сега и престилки ще им търсят, че и неща за трети курс нужни. Какви материи, джобчета и марки екипи.... Майки, оставете децата да се ориентират и да бъдат самостоятелни! Казвам го като родител също.

# 1 282
За мен тонът на Еleonora1975 е по-скоро шеговит, не го схванах като груб, по-скоро - леко ироничен Simple Smile.

# 1 283
  • Пловдив
Опитваме се да бъдем полезни. Децата ви ще стават лекари, ще взимат съдбовни решения за живота на хората, които ще лекуват. Колкото и грубо да си мислите, че звучи, оставете ги да бъдат самостоятелни. Съвсем скоро при разговор със студентка медицина в 4 курс и с майката на студентката, думата беше изцяло на майката. Тя предпочитала кардиология да специализира, ама дъщерята искала дерматология....И все в тоя дух. Аз не разбрах това дете за себе си ли я учи тази медицина......Не е нормално това за мен, пък ако ще да е грубо.

# 1 284
Оставете ни да се порадваме 😛 тук нали е БГмама, майка ми пък влязла в санитарния магазин в близост до тях да види дали продават престилки. Дъщеря ми и представа си няма, че пиша тук. Най- вероятно ще отиде с колегите си ще си купи каквото й трябва, аз май само ще захраня банковата й сметка.
Когато се роди, свекърва ми искаше да изкупи целия град от радост, пък аз й се дразних, че се меси. Колелото се върти, както се казва.

# 1 285
  • Варненска клюкарка
Ако не може да бъдете полезни на всички в темата, моля, да се успокои тона и да се върне спокойствието и уважението в темата.
Именно! Две години тази тема вървеше спокойно, моля  всички да се придържат към мнението в цитата.

Eleonora1975 назад вече писах че синът ми сам си купи и престилките и дрехите за болницата, имам право да кажа ако не ми харесват нали? Писах също да оставите хората да се порадват след КСК, която са съпреживявали с децата си. В този смисъл ирониите и сарказма към потребители си го задръжте, също избягвайте квалификациите, ако искате мненията ви да останат по страниците. Всеки си има глава на раменете и може да прецени какви пари за какво да отдели.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 20:02 от Беллора

# 1 286
Хубаво казано VV, и моята няма представа и си участва в групата на МУ и знае повече от мен и за учебници, престилки и пр. Но за мен е полезно и приятно да чета тук.
Е, не винаги, понякога има неприятни включвания, но се игнорират

# 1 287
  • София
ММ е лекар и когато приеха дъщеря ни, с огромен кеф я заведе да й купи първата престилка. Нещо против? Колегите му пък й подариха стетоскоп. В първи курс - ужасТ на ужасиите! Joy

# 1 288
ММ е лекар и когато приеха дъщеря ни, с огромен кеф я заведе да й купи първата престилка. Нещо против? Колегите му пък й подариха стетоскоп. В първи курс - ужасТ на ужасиите! Joy
Пък аз каква съм “незаинтересована” ни престилка, ни стетоскоп. Засрамих се . Сега ще се поправя. Това в кръга на майтапа, да не се обиди някой.

# 1 289
  • София
А не може ли да гледате на купуването на това и онова за студента като на родителски ентусиазъм, на желание за подарък, а не като на нужда  от дундуркане на несамостоятелни млади хора....Там, където следва дъщеря ми, престилките се получават ежедневно автоматично с чип по предварително зададен размер, изпрани, изгладени....Но са винаги бели. И когато си пролича, че й е мерак за разнообразяване с цветни комплекти  с туника и панталон,  на драго сърце й купих по моя инициатива за стажовете, карани в наши болници.Голямо лигавене, голямо нещо ..Та точно така гледам и на  купеното от майки  за  съвсем зелените им още или по-напредналите в семестрите  студенти.Те самите ще си купят каквото им трябва и харесва, но това не изключва желанието на родител да подари нещо. Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 22:13 от Просто русалка

Общи условия

Активация на акаунт