Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 86

• 47 297
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,знам,че някой пусна тук графика с отпуските на лекарите,но ме го откривам.може ли линк?
Също така все по-сериозно обмислям смяна на лекар,зняете ли колко се чака за вмъкване в програмата на новия?и прави ли се нещо друго,освен да звънна на регистратурата и да помоля за преместване?
Благодаря!

# 106
https://nadezhdahospital.com/novini/grafik-za-letnite-optuski-na … -v-mbal-nadezhda/

Не знам как се сменят лекарител Ако не е тайна ти при кого си? Май и аз не съм много доволна от моята.

Да не си при Чапанова, то и аз съм при нея.

# 107
Позна...при нея съм и съм очудена как всички я хвалят.Да,отзивчива и мила е,но забравя какво предлага,всеки път предлага различни неща и това е объркващо.Втори неуспешен трансфер ми е при нея и обмислям не само смяна на лекаря,но може би и самата клиника.

# 108
Аз си мисля, че си разбира от занаята, но и липсва човешкото отношение - тоест не обича да обеснява, а и самия преглед доста го претупва. Аз съм за втора инсиминация и последния път ми прегледа само единия яйчник. Аз имах доста обилен цикъл, може би тя трябваше да ме погледне по-обстойно. На кратко мисля, че тя е твърде натоварена, аз така мисля. Болницата също много натиска лекарите да приемат безброй пациенти, а и явно няма дълга практика с пациенти. Това е моето мнение.

Плюс това, Стелчето ми говори на малко име, без да ми е искала разрешение за това. Аз съм работила в болница и за мен такова поведение е недопустимо, а не ми е никаква роднина, за да си го позволява.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 13:08 от Фрида

# 109
Аз също съм при нея и даже ми е много приятно като ми се усмихне и ми говори на малко име. Не знам как точно очаквате да е човешко отношението и да говори на Вие? Да, претрупани са с пациенти това е видимо, но точно затова аз помня какво сме говорили и си казвам или я подсещам.

# 110
Здравейте и от мен!
Бях на първичен преглед при д-р Персенска преди седмица, изчетох 3 - 4 теми назад във времето, но не открих информация за това, което ме интересува и реших направо да ви питам. За пръв път посетих репродуктивен специалист и досега не съм правила никакви по-специални процедури. Опити правим от около 2 години, а от половин година усилено си пусках различни изследвания за да се ориенирам къде е проблема.
От години съм с СПКЯ, нередовен цикъл и множество кисти и в двата яйчника. Назначиха ми обременяване с глюкоза (местен лекар ме определи с ИР и ми изписаха Глюкофаж ХР), изследване на полови хормони 2-3 ден от МЦ и яйчников резерв, както и изследване на щитовидни хормони. След прегледа при местен ендокринолог и диагноза ИР започнах доста да чета по различните теми във форума и установих, че нивата ми на ТСХ са по-притеснителни (4 при форна граница 5) и посетих д-р Яначкова. Нейното заключение беше доста различно - нормогликемия при лека ИР. Отрече изцяло Глюкофажа с удължено действие като напълно безполезен и го смени с Метфогама, като освен това откри малка киста в щитовидната жлеза (под 0,5 мм) и ми предписа Л-Тироксин.
Това беше през април, горе долу след месец подадох заявление за първичен преглед в Надежда и вече бих казала, че ТСХто е 0,9.
На самия преглед д-р Персенска бегло разгледа изследванията ми, пристъпи почти директно към физическия преглед, констатира много кистозните ми яйчници и директо ми даде Кломифен от 2-3 ден на МЦ и цветна снимка на 7 до 12 ден от МЦ. Директно ми каза, че ще напрвим 4 инсеминации и евентуално ин витро, защото със СПКЯ няма как да стане естествено. Почти си ни беше изпратила по-пътя, когато се сетих да кажа все пак, че пия Метфогама и Л-Тироксин и тя каза да не ги спирам. Същия месец преди прегледа си бях пила и Дуфастона по схема, но цикъла ми не дойде и каза да повторя курса и сега чакам за да се обадя за час за снимка.
Въпросът ми е всъщност в какво се състои една инсеминация - предполагам фоликулометрия и няколко прегледа, но изписват ли се някакви медикаменти или други изследвания? И след като ми каза в прав текст, че ще правим 4 инсеминации това значи ли, че единственият ми вариант за бременност е инвитрото?
Благодаря предварително за съдействието и се извинявам за доста дългия пост!
Желая много успех на всички Ви - дано за всеки историята да има щастлив финал!

# 111
  • София
Следя с интерес какво ще те посъветват...Аз бях при Персенска, но след една инсеминация и един опит ин-витро определено прецених, че не е моя лекар и я смених. Няма да натоварвам с моите впечатления - все пак при всеки е различно, за някои пациенти тя е лекарят - сбъднал мечтата им и определено мога да заявя, че е добър специалист. просто не беше моя човек.... При мен инсеминацията, доколкото си я спомням, беше само с фоликулометрия и без никакви медикаменти, без стимулация и после без нищо "подкрепящо" организма (в смисъл например прогестеронов препарат). Съответно беше неуспешна, както и ин-витрото, но при нас материалът не е добър (по мъжки фактор сме с лоша морфология и SDI фрагментации), така че не мога да виня лекаря. Просто нямахме късмет.... Дано следващия път да имаме късмет и ние и вие и всички двойки, които се борят, за да сбъднат мечтата си!!!

# 112
Аз също съм бивша на докторката и крайно недоволна. Там мъжки фактор няма. Както и нищо от нововъведенията .

# 113
Инсеминация със стимулация не е ли опасно? Поправете ме ако греша, не ми се е налагало и не съм толкова запозната. Терапия също мисля, че само след ин витро дават и то в промишлени количества. 4 инсеминации, вероятно, за да се кандидатства след това за финансиране за ин витро по фонда.
Цветната снимка е първото, което всички назначават, обясниха ми, че ако има някакъв проблем с тръбите, това може да попречи и за ин витро, защото може да има токсични вещества, които да унищожат ембриона.
Колкото до Персенска, аз съм й пациентка от много години. За мен тя е една от най-добрите  репродуктивни. Свикнах с характера й и не бих се преместила при друг. Те всички преглеждат набързо, но ако питаш, ще ти се отдели време и ще ти се обясни всичко.
При нас също има мъжки фактор. Мажор Олигоастенотератозооспермия. Справиха се чудесно. От 5 яцеклетки, 4 оплодени, развили се нормално и замразени.

# 114
K_asi, не мога да коментирам д-р Персенска, но стимулацията с Кломифен е абсолютно стандарнта при СПКЯ. Обикновено първо се пробва стимулация и домашни опити, но пък инсеминацията е същото с малко по-добър шанс, а ако не се получи се брои за пред фонда. А пък с Кломифен, не може да се стимулира много пъти, има лимит. Така че, звучи добре, което са ви предложили. При СПКЯ не винаги се налага инвитро, зависи от случая. И да  рисковано инсеминация със стимулация, от гледна точка, че може да се получат повече бебета, ма работи много добре при СПКЯ.
Аз също съм със СПКЯ, но нямам вече кисти от много години - в напреднала възраст съм и не правя по толкова много яйцеклетки.
Но на 40+ успяхме от първи инвитро опит.

# 115
На мен лекарката последно ми каза, че можело да се стимулира и повече от 6 пъти и ми обясни защо, но не мога да си спомня какво каза. Мен това ме притесняваше, понеже съм стимулирана за 6ти път вече.
Аз също съм със СПКЯ и съм била при Персенска, все едно прочетох своята история, по същият начин мина и моят преглед при нея.

# 116
Момичета, след 5 неуспешни опита в една клиника, се местя в Надежда. Бях на преглед и обсъждане по документи и всичко което имам като изследвания и т.н. Вече ще предприемам пункции на естествен цикъл. Но забравих да попитам доктора на кой ден от цикъла се ходи  вие знаете ли ?

# 117
Момичета, след 5 неуспешни опита в една клиника, се местя в Надежда. Бях на преглед и обсъждане по документи и всичко което имам като изследвания и т.н. Вече ще предприемам пункции на естествен цикъл. Но забравих да попитам доктора на кой ден от цикъла се ходи  вие знаете ли ?
Зависи колко дълъг ти е цикълът. Аз лично ходих чак на 10ти ден. Успех! 🍀🍀🍀 При кой си 😊

# 118
Значи ще се обадя към 3 ден от цикъла да запазя час и да започнем. При д-р. Цветков съм.

# 119
Благодаря на всички за коментарите! Вече се чувствам малко по-спокойно.
Не ме разбирайте погрешно - напълно съм наясно, че ми е нужна специализирана помощ за да зачена и не се съмнявам в професионализма на д-р Персенска (бях разпределена при друг репродуктивен лекар и аз настоях да ме запишат при нея след препоръка от моя приятелка). Просто останах с чувството, че съм й безинтересна и инсеминациите ще ги направим просто заради бройката. Разбирам, че инсеминацията не е много по-различна от естесвеното забременяване, но все пак ми се искаше да не убива и малкото надежда, която възлагах. Реално от години нямам нормален цикъл и може да не сме уцелили момента - поне досега не съм проследявала овулация и може това да причината или поне се надявам да е нещо толкова просто. Гинекологът ми предложи да направим фоликулометрия и проследяване на овулация, но каза че е малко безсмислено ако не съм правила цветна снимка и не съм сигурна, че нямам проблем с проходимостта и затова директно реших да се насоча към специализирана болница. Останах обаче силно озадачена, че още на първичния преглед ми изписа лекарства и то още преди да сме направили цветна снимка, но явно няма намерение да ни губи времето, което е добре.
Сега ми остава да чакам следващия преглед и дано нещата се получат. Надявам се, че ще съм много по-спокойна и ще попитам какво ми предстои.
Успех на всички!
П.С С оглед предстоящите отпуски, кой ден от МЦ горе долу евентуално биха ми направили инсеминация?

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 23:28 от K_asi

Общи условия

Активация на акаунт