Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 86

• 48 048
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
Нямам утрогестан, а циклогест - едно и също е.
Няма как на 12 ден да се спука фоликула, тогава беше 20мм и ми сложиха хориомон.
Не знам дали се е спукал, защото следващото посещение в болница ще е денят на трансфера.
Винаги преди трансфер се изследва прогестерона в кръвта без значение дали жената е на прогестерон или не - а в 99.9% от случаите е.

# 586
Не знам защо не преглеждат, не съм се и замисляла честно казано, на мен също ми я мериха последно в деня, в който бих хориомона и честно казано мисля че на следващия ден ми беше овулацията имах някви болежки и затова така реших...А и с хориомон дали е възможно да не се пукне, нали с него таймират уж пукането и самата овулация,поне аз така знам.. ? Thinking
Няма как на 12 ден да се спука фоликула, тогава беше 20мм и ми сложиха хориомон.
Не знам дали се е спукал, защото следващото посещение в болница ще е денят на трансфера.
Винаги преди трансфер се изследва прогестерона в кръвта без значение дали жената е на прогестерон или не - а в 99.9% от случаите е.

# 587
Здравейте, на 31 имаме час за първичен преглед в Надежда. Още не съм пуснала всички изследвания, тъй като бях в цикъл, но може ли коментар на тези резултати, които имам към момента. На 43 г, с един спонтанен аборт преди 10 години. Имам хашимото и диабет 2, които са под контрол с лекарства. Също така в пакета изследвания пише, че трябва да се прави натоварване с глюкоза, но аз съм на лекарства е с доказан диабет. От рецепцията ми казаха, че не са медицински лица и не могат да кажат как да постъпя. Та, ще се радвам на мнение за тези изследвания и съвети Simple Smile Благодаря ви ❤️

# 588
Дори да не пуснете всички изследвания не.мисля че е проблем, аз ходих със стари хормони и лекарката после ми каза какво иска още да пусна. Щом сте с хашимото хубаво е да видите в момента как ми е TSH,TAT и МАТ, ако не са изследвани скоро. От сегашните резултати естрадиола ви е нисък,другите са в норма,ако са пускани 2-3 ден от цикъла.
Здравейте, на 31 имаме час за първичен преглед в Надежда. Още не съм пуснала всички изследвания, тъй като бях в цикъл, но може ли коментар на тези резултати, които имам към момента. На 43 г, с един спонтанен аборт преди 10 години. Имам хашимото и диабет 2, които са под контрол с лекарства. Също така в пакета изследвания пише, че трябва да се прави натоварване с глюкоза, но аз съм на лекарства е с доказан диабет. От рецепцията ми казаха, че не са медицински лица и не могат да кажат как да постъпя. Та, ще се радвам на мнение за тези изследвания и съвети Simple Smile Благодаря ви ❤️

# 589
Не знам защо не преглеждат, не съм се и замисляла честно казано, на мен също ми я мериха последно в деня, в който бих хориомона и честно казано мисля че на следващия ден ми беше овулацията имах някви болежки и затова така реших...А и с хориомон дали е възможно да не се пукне, нали с него таймират уж пукането и самата овулация,поне аз така знам.. ? Thinking

Възможно е мила да не се пукне. Ама тях не ги интересува пукането, той фоликула след 24мм литеинизира. Това, което целят, с хориомона е, да таймират овулация и да фиксират прогестерона и деня на трансфер. Пукането на фоликула няма никакво значение за трансфера, щом пациентката е на прогестерон.

# 590
Момичета, моля за малко разяснения относно офис хистероскопия.
Предстои ми офис хистероскопия ,чета в сайта на болницата, че се прави в кабинета на доктора без упойка. Да, обаче мен ме викат гладна и жадна и ми казаха, че ще бъда под обща упойка.
Как да го разбирам това, не знам ?
И кой е по-добрия вариант от двата вида хистероскопия?

# 591
Също така в пакета изследвания пише, че трябва да се прави натоварване с глюкоза, но аз съм на лекарства е с доказан диабет.

щом сте с доказан диабет, няма нужда от натоварването.

# 592
Ами, имат такова нещо в ценоразписа,НО се оказа че не го практикуват. Когато трябваше да правим хистеро заради съмнение за полип и аз исках офис,но не могло, нямали апаратура за подобна или нещо такова им беше отговора...Така че да, настрой се като при пункция - гладна, жадна,слагат упойката и се събуждаш като мине всичко.
Предстои ми офис хистероскопия ,чета в сайта на болницата, че се прави в кабинета на доктора без упойка. Да, обаче мен ме викат гладна и жадна и ми казаха, че ще бъда под обща упойка.

# 593
  • Варна
Аз съм при д-р Цветков, имаше съмнение за полипи и предложи да направим офис хистероскопия. Каза ми да си реша с или без упойка. Аз избрах без. Прави се където правят пункциите и трансферите. Бях пила аулин, боля ме като при по-силен цикъл, а ми махна 2 полипа. Мисля обаче, че не всички доктори правят офис хистероскопия

# 594
Интересно, защото моя колежка също е при Цветков и й отказаха офис хистероскопия и си плати за по-скъпата естествено... Аз съм при Чапанова и понеже правихме и биопсии с хистерото тя ме.посъветва да я направим с упойка и не съжалявам,защото почти нищо не усетих и след това.

# 595

Здравейте
Каква е цената на хистероскопията?

# 596
Дами, пиете ли по някаква схема всички хормони и добавки, защото пия по една шепа всяка вечер и не знам дали така се усвояват правилно... Thinking
Пия естрофем, метилиран фолат, вит. Д, Омега 3 и натаспин, като гледам него да го пия 20-30мин след другите..
Пили ли сте и мака?  Казват, че помагала уж за лигавицата.. Confused

# 597
аз пия само това, което са ми изписали
всяка рецепта пише кое как се пие, т.е. има си схема
за медрола, жената в аптеката дори изрично винаги пише, че се пие след хранене

досега на мен не са ми изписвали омега 3, вит. Д, натаспин, мака... може би се консултирай с лекар или питай в аптеката

Дами, пиете ли по някаква схема всички хормони и добавки, защото пия по една шепа всяка вечер и не знам дали така се усвояват правилно... Thinking
Пия естрофем, метилиран фолат, вит. Д, Омега 3 и натаспин, като гледам него да го пия 20-30мин след другите..

# 598

Здравейте
Каква е цената на хистероскопията?

450 лв.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 07:38 от Andji_1

# 599
Най-пълноценното усвояване на витамините (във вашия случай Вит. Д и Омега ) е след храна, на пълен стомах, тъй като те си взаимодействат с макронутриентите в храните - мазнини, вълехидрати и т.н. и по този начин се извлича максимумът от тях. За останалите медикаменти се консултирайте с доктора си - за повечето обикновено няма значение приемът на храна, но примерно около Л-тироксин (Еутирокс) 30-40 мин. преди и след прием не трябва да има храна, течности или други лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт