Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 86

• 48 069
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Здравей те. Сега се сетих и се притесних. Този път не ми изписаха кортикостероиди или метадон. В манипулационната не ми казаха да си купя и да пия. Спре ли са да ги изписват в Надежда?
Не се претиснявайте не всеки път изписват,моя успешен опит беше точно без кортикокостероиди.Ако пък ви претиснява обадете се в манипулационната и попитайте акушерките.Успешен трансфер от мен.

# 571
на мен докторът ми изписа медрол, купих си го от аптеката в болницата и си го пия

но в интерес на истина не ми се ще да го пия, много трошливи и горчиви са таблетките

а доколкото знам май се пият до 12 седмица Sob

# 572
Аз съм на преднизолон кортико, при предишния трансфер нямах никакви кортикостероиди,така че явно е индивидуално.

# 573
Аз се страхувам да не са забравили да ми кажат, защото това се купува от аптеката, не го дават те.
Ако даваха рецепти-поне щях да знам какво изписват.
Всъщност как действат тези Преднизол кортико и Медрол, имате ли представа, на имплантацията или на нервите или на какво?

# 574
не знам, на мен не ми обясняват коя инжекция как действа и кое хапче за какво го изписват Sob
нямам представа, но лекарите не губят време за обяснение, на мен веднага след трансфер ми връчват рецепта, с която минавам през манипулационна, там ми дават, което е от там, останалите лекарства ги вземам от аптеката

от манипулационната не пишат рецепти, а само изпълняват това, което лекарите са изписали, затова като отидеш на преглед при лекар - питай лекаря за кортикостероиди

само мога да кажа, че медрол хапчетата са горчиви и трябва да се вземат с храна, защото иначе предизвикват гадене и повръщане

исписваха ми ги и след инсеминациите и сега ми ги изписват след трансферите

Аз се страхувам да не са забравили да ми кажат, защото това се купува от аптеката, не го дават те.
Ако даваха рецепти-поне щях да знам какво изписват.
Всъщност как действат тези Преднизол кортико и Медрол, имате ли представа, на имплантацията или на нервите или на какво?

# 575
Кортикостероидите намалят автоимунния отговор и така имунната система не атакува собствените си клетки като чужди. Явно ги изписват с цел да способстват имплантацията и организма да не изхвърли зародиша като чуждо тяло.

# 576
Озадачи ме какво е това лекарство, защото ми казаха, че се слага на 7ми ден и преди овулация отново..
Хммм, дами, няма ли някоя с такова поставяне на лекарство? 
Asya, едва ли ще ти слага PBMC, нещо друго ще е, PBMC се слага след започване на прогестерона.
Ако ти прави нова биопсия и тя е само имунологична, незнам дали може да е преди прогестерона, но ако иска пак да е на 5 ден след прогестерона няма как да имаш ЗЕТ в този цикъл.

# 577
Момичета, прегнил 100 по какъв начин би се отразил на ЧХГ? Днес вечерта трябва да си го поставя, а утре трябва да си пусна изследването?
При мен изобщо нямаше отражение, но аз го бях поставила предния ден сутринта. В твоя случай не би трябвало да даде повече от 10-20 единици разлика.
Имам въпросче, някоя от вас изпращала ли е проби в епруветка по Еконт до болницата. В нашия офис момчето не беше наясно каква точно трябва да е хладилната чанта, а от имунологията казаха пробите да не са върху лед! Май ще заявя чантата по националния телефон, дано там да знаят и да изпратят необходимата чанта/кутия. Става въпрос за Крос мач тест.

За крос мач съм пращала 3-4 пъти по куриер, изрично са ми казвали от имунологията да не се държи в хладилник или чанта, на стайна температура, в еконт обикновено офисите са с климатик, пуснете ги след обяд, за да няма риск да се затоплят.

# 578
Да се отчета, за съжаление съм с отрицателен тест. Един цикъл ли трябва да се прескочи за нов ЗЕТ?

# 579
  • София
Съжалявам, Misha....Наплачи се, ако ти се плаче (аз обикновено така правя след поредния неуспех), почини си. И после - смело и горе главата!!! Все някога ще се сбъднат и нашите чудеса!!! Относно ЗЕТ - смятам, че един цикъл е добре да прескочиш, за да се "наместят" хормоните в тялото ти и да си починеш, особено ако вероятно си приемала естрофем и др. подобни "за подготоква". Почивка един цикъл и после, ако докторът и ти прецените - действате напред за следващ опит! Успех ти пожелавам от сърце!!!

# 580
Съжалявам, Misha....Наплачи се, ако ти се плаче (аз обикновено така правя след поредния неуспех), почини си. И после - смело и горе главата!!! Все някога ще се сбъднат и нашите чудеса!!! Относно ЗЕТ - смятам, че един цикъл е добре да прескочиш, за да се "наместят" хормоните в тялото ти и да си починеш, особено ако вероятно си приемала естрофем и др. подобни "за подготоква". Почивка един цикъл и после, ако докторът и ти прецените - действате напред за следващ опит! Успех ти пожелавам от сърце!!!
Благодаря ти ❤

# 581
Момичета, тези от вас, които правят ЗЕТ в Надежда, знаете ли по каква причина в деня на трансфера не ни преглеждат да видят спукал ли се е фоликула и каква е дебелината и консистенцията на лигавицата?
Знам, че дали се е спукал или не фоликула, няма значение, защото сме на прогестерон и фоликулът не е фактор, но лигавицата е, както и нейната дебелина и слоеве. Видяха ме на 9ти ден-беше ми 6.5 лигавицата, на 12ти ден беше 9.
Предстои ми 2ри ЗЕТ, но както при предния и при СЕТ-а, и този път няма да ме прегледат с ехограф в деня на трансфера. Искат само прогестерон и това е.

# 582
Вчера имах трансфер, никой не провери лигавицата, а по принцип винаги е тънка и май от там ми идват неуспехите..

# 583
Аз нямам спомен и в предната ми клиника да са ме преглеждали непосредствено преди трансфера. Има ли такава практика в други клиники? Моята лигавица беше измерена последно на последния преглед преди пункцията. Беше 8.8 мм. и доста добра според доктора /освен дебелината виждат и структурата и я означават с някакви букви - при мен спомена нещо като М... /. Вероятно по този последен преглед и по Прогестерона се ориентират.

# 584
Нямам представа, аз правих ЗЕТ, не са ми вземали кръв за прогестерон, т.е. нямам представа какви са били нивата.
Слагах утрогестан цялата седмица преди трансфера, вероятно имат опит и знаят, че е достатъчно,

На теб сигурно не са ти изписали утрогестан и сигурно за това ще ти правят изследване на прогестерона?

Не са ми гледали дебелината на лигавицата в деня на трансфера, и фоликули не са гледали, моя фоликул се беше спукал сам седмица преди трансфера, точно като ми изписаха да почвам утрогестана.

Ако знаех кога ще се спука щях да правя секс предния ден, да не го изпусна....

Фоликули гледат само при пункция, и добре че гледат, а не да те упоят и после да се окаже че се е спукал и няма фоликул за пункция

Сигурно и твоя се е спукал и не са ти казали
Предполагам и ти се ядосваш, че не са ти казали и си пропуснала опцията за секс в деня на овулацията.

Не се ядосвай, все пак ще правиш ЗЕТ, няма да пропуснеш месеца.

За лигавицата, и моята на 12 ден беше 9 мм, т.е. всичко ти е наред, не се тревожи, предполагам имат опит и им стигат само 2-3 прегледа да се уверят, че лигавицата нараства правилно и това им служи за ориентир да сметнат кога ще е готова за имплантация, все пак специалисти са.

Момичета, тези от вас, които правят ЗЕТ в Надежда, знаете ли по каква причина в деня на трансфера не ни преглеждат да видят спукал ли се е фоликула и каква е дебелината и консистенцията на лигавицата?
Знам, че дали се е спукал или не фоликула, няма значение, защото сме на прогестерон и фоликулът не е фактор, но лигавицата е, както и нейната дебелина и слоеве. Видяха ме на 9ти ден-беше ми 6.5 лигавицата, на 12ти ден беше 9.
Предстои ми 2ри ЗЕТ, но както при предния и при СЕТ-а, и този път няма да ме прегледат с ехограф в деня на трансфера. Искат само прогестерон и това е.

Общи условия

Активация на акаунт