упорити гъбички по ноктите

• 36 834
  • 299
  •   1
Отговори
# 105
Да, вземали са ми 2 пъти посявка излиза Кандидат Албикос
Има удебеляване , но моите нокти са супер тънки и малки и удебеляването е като една малка кора под нокътят
Аз не чух такова название на гъбичка. Значи това е нещо друго от това, което е било при мен - имах онихомикоза. При мен ноктите изглеждаха по друг начин.

# 106
Да, това е името но заболяването, но причинител е дрожди, кандида и др!

Онихомикоза

Онихомикозата, както е известна в медицинската литература гъбичната инфекция на нокътните плочки е едно от най-често срещаните заболявания в човешкото тяло. До преди 1-2 десетилетия то не се разпознаваше като заболяване, а по-скоро се възприемаше като естетичен проблем. Понастоящем това е смятано за един от основните гъбични проблеми на човешкото тяло, което се развива в резултат на съществуването на множество предразполагащи фактори . То трябва да бъде диагностицирано навреме и лекувано.

Честотата на заболяването е висока - средно от 3 до 5% и тенденцията е този процент да се покачва. В най-голям процент 80% се засягат ноктите на краката , а най-честият причинител на инфекцията в над 90% е от гъбичка от рода на дерматофитите, наречено Tryhophiton rubrum. Плесени и дрожди/най-вече Candida/ също могат да предизвикат инфектиране на нокътната плочка, но значително по-рядко и най-вече на ноктите на ръцете.

# 107
Peypy, от мен имаш много стиснати палци да се излекуваш бързо и завинаги. Hands Pray Hands Pray Hands Pray
Моето състояние на 2-та нокътя беше почти същото. Но не се цепят и не се отлепят. Обаче са нокти на краката. Имах бели линии, които гледам са поизчезнали след 1 месец тербинафин генерикон. С фунголона не стана, мисля си, че просто съм станала резистентна към него, защото преди 10-тина години го пих доста дълго време(а и сега попих). Бях си удатила жестоко пръста на единия крак, целият нокът ми падна и като започна да расте се оказа, че е гъбясал. Тогава пак бях обиколила куп дерматолози, тогава много нашумяло беше едно ужасно скъпо френско лекарство, което се пиеше по схема, та отивам при поредния кожолог и след като ми се накара как може да пия толкова много от това лекарство (в момента не мога да си спомня името), как чернодробните ензими щяли да ми скочат в небесата, излизам, поглеждам в рецептата - пак същото лекарство ми предписал. Та пак търся дерматолог, пак не знам си какво, защото то читав специалист трудно се намира и тогава ми дадоха Фунголон- поне веднъж на седмица се пие. И от него ми мина.
Сега, обаче се закучи, та започнах Тербинафин повече като съвет от тук от другите момичета. Kissing Heart

Може и глупост да напиша, за което се извинявам, ама ако се сложи ши лак, изкуствени нокти или подобно, дали няма да се оправят по-бързо? Нали топлината и влагата стимулират растежа, ако са запечатъни какво би станало? Не, че не трябва да се пият антимикотични.

# 108
Точно запечатване като че ли не е добра идея, има хора дори само от такова нещо им започват проблемите...

# 109
Точно запечатване като че ли не е добра идея, има хора дори само от такова нещо им започват проблемите...

Най-вероятно да е така, иначе запеатваме и пей сърце. Wink
Ама нали търсим под вола теле, та затова ми дойде тази идея.

# 110
Там е работата че като ги запечаташ, запечатваш и в тях влага а не да ги изолираш да няма никаква щото не идва отвън. Това няма как да го постигнеш, няма как да изолираш тоя нокът отвсякъде а само пречиш и да излиза от него влагата когато пък не е затворен в обувка. На много места препоръчват колкото може повече достъп до въздух - т.е. при всяка възможност боси, слънчева светлина също да попада там, а пък гел или каквото да е пречи на тия неща също.

# 111
Там е работата че като ги запечаташ, запечатваш и в тях влага
Скрит текст:
а не да ги изолираш да няма никаква щото не идва отвън. Това няма как да го постигнеш, няма как да изолираш тоя нокът отвсякъде а само пречиш и да излиза от него влагата когато пък не е затворен в обувка. На много места препоръчват колкото може повече достъп до въздух - т.е. при всяка възможност боси, слънчева светлина също да попада там, а пък гел или каквото да е пречи на тия неща също.

Да, да, съгласна съм, вече писах, че беше просто като .... идиотска мисъл. Blush
То, ясно че на долни лапи няма да слагам нищо.

# 112
Излекувай ги пък слагай с кеф после, да им се радваш Simple Smile
Проучи и за обувките какви варианти имаш да дезинфекцираш или с кои направо би се разделила, че и там имаш опасност от реинфекция поначало.

# 113
natka, това за реинфекцията ми е пълна загадка.
Спя с мъжа ми, аз имам, той-не. Преди години същата история. Както писах, то ясно, че не му нося чорапите защото са ми голями, ама нали пера всичко в една пералня и то най-често до 30-40 градуса.
Същото беше и с майка ми(има) и баща ми (няма); леля(няма) чичо(има) и т.н.
Нямам много обувки, повече съм с кола, така че и в момента мога да се разделя с всички обувки и чорапи, които съм ползвала.

# 114
 С фунголона се лекува гъбичката, при която нокътът е черен, сякаш е ударен с нещо. А с тербинофин не минава за 1 месец. За един месец почва да израства 1 мм някъде здрав нокът, и се пие, докато ноктите изцяло израстват и се изчистят. Иска време. Аз пробвах месец да пия. Видях, че се показа 1 мм чист хубав нокът и спрях тебинофин..... Тази здрава част пак е гъбясала.

# 115
Много благодаря, #Тatyana#
Запомних го това кое с какво се лекува.
Няма да е зле да го повтаряш по-често, че нали сме едни писатели... Blush

Влязох за да напиша какво се случи преди малко по повод реинфекцията: гледам моя си бърше краката в моята розова кърпа за крака, а не в неговата синя. Развиках се: бе, ти далтонист ли стана
Скрит текст:
на тия години, къде е справедливостта аз да се тъпча с антибиотици, пре и пробиотици, а той: не, аз искам едно сварено яйце.
Това е шега между нас от книгата на Тери Пратчет "Нощна стража", когато питат главния герой Ваймс нали и той иска Свобода, Истина и Справедливост, а той отговаря, че иска твърдо сварено яйце. Та с такива шеги и закачки се занимаваме.
Мислех и да пусна снимки от сега, но на половината от тях не се вижда нищо, другата половина обаче така ме потресе мен самата, че реших да не ви развалям съня. Wink

# 116
имам въпрос. щом тези гъбички идват от червата.. защо ноктите на ръцете са ми чисти ?

# 117
имам въпрос. щом тези гъбички идват от червата.. защо ноктите на ръцете са ми чисти ?

Не, не идват от червата.
В червата се произвеждат клетките, които отговарят за имунитета, затова се старая да им помогна.
Гъбичките са инфекция. Като всяка инфекция може да протече по-тежко или по-леко.
Трудното е, че са много факторите, които влияят на нея.

# 118
Гъбичките обикновено ги има навсякъде, въпросът е да нямат условията да се размножат съществено. А на това влияят страшно много неща. И моментно състояние на имунитета, и самата среда локално - топлина, тъмнина, влага, рН, концентрация на захар, колко е добро кръвоснабдяването, какви други микроорганизми има или няма... Нерядко има гъбични инфекции и след прием на някои антибиотици, точно защото са убили и част от полезните бактерии и няма вече какво да възпира чак толкова гъбичките. При ноктите по-рядко е от това, но цялата идея е подобна - ако нямат условия, няма да са в съществени количества и да причиняват проблеми. Ако успеят да се размножат, балансът няма как да се възвърне по естествен начин че да са под контрол отново, та трябва да се изтрепят със съответния препарат.

# 119
Здравейте и от мен! Имам проблем с краката повече от 6 години… Що лекъри обиколих и що мазила измазах и нищо…. Лошото е, че сърби и боли… Много боли.Ще прикача снимки и ще помоля ако някой е срещал проблем като моя да ми пише при кого се е лекувал и дали изобщо някога ще се оправи…
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 17:10 от Ddayyynna

Общи условия

Активация на акаунт