упорити гъбички по ноктите

• 36 454
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
защо увреждате черния дроб ?
А как да стане иначе? Да ходиш с гъбичкови нокти по крака или ръце? Минах през всякакви процедури, мазила, какво ли не е, традиционна медицина и Тербинофин ме отърва от гъбички.

# 91
Да се вкюча и аз по темата.
Опитвали ли сте да мажете йод разтвор по засегнатия нокът?

От 2-3 г се боря с т.н. гъбички.
На колкото дерматолози съм ходила, все едно и също ми изписват, а то е Фунголон, последният Тербинафин, не са предлагали да вземат материал за проба.
Благодаря на съфорумката, която сподели за кожна клиника в София.

Аз съм от нетипичните пострадали, защото "бялото" на нокътя на палците на краката (2 засегнати само, по един голям палец, но и на двата крака, не в еднаква степен) започва не от външния им край  а от вътрешния. За тези години изпих вагон с пре/пробиотици(за усилване на имунитета, какви ли не витамини и минерали и резултата е що-годе позитивен. В смисъл, че нямам задебеляване на ноктите, а преди имах. Проблемът е, че "бялото" продължава.)

В момента пия Тербинафин от около месец и каква беше изненадата ми когато "полях" засегнатите нокти с йод.
След измиване на другия ден и двата засегнати нокътя бяха побеляли изцяло, Open Mouth, а преди имах само ивици които идваха от вътрешния към външния участък на ноктите.

Някой с подобни наблюдения?

Чудя се след като това е инфекция, или поне така се води защо другарчето с което делим чаршафи и завивки няма и намек за гъбички и след като в 90% от случайте пера бельо и чорапи заедно, на други нокти нямам проблеми, а и по кожата. Какви са тази инфекция, тя мистификация някаква.

Основният ми въпрос е свързан с мазането с йод на засегнатите участъци, имате ли опит с това, защото мен ме изуми.

# 92
Мазала съм и с йод, изсушава гъбата и нокът
И като започне да расте пак има гъба
На мен за съжаление и това не помогна Sad

Разглеждах Тербинафин
Има 3 вида на пазара с еднакви съставки
Най скъп е този произведен в Австрия
Вие кой вид точно сте пили:

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 11:17 от Peypy

# 93
Белите петна по нокти се наричат левконихия. Те сигнализират за много неща, дори за недостиг за желязо, например. Чети за тях и прецени, какво може да е при теб и на какво се дължи. Не го водят за гъбички, това знам.

# 94
Peypy, на мен ми изписаха Тербинафин Генерикон от 250 мг. Не е хидрохлорид. Ще доизпия опаковката, но и ще се поинтересувам дали Тербинафин хидрохлорид не е по-добър.                            Tatyana, на мен също ми се върти нещо в главата за липса на желязо при накапване с йод, въобще не помня къде съм го чела. Скоро ще пускам кръвна картина и желязо ще пусна. При нас, жените от месечната загуба може да стане. Благодаря!

# 95
Zanet, чукни в нета за бели петна по нокти и ще разбереш, че това нещо самото като че ли не е болест, а симптом за липса на нещо, дори е свързано с чернодробни заболявания (прочети всичко) и се насочи се към изследвания.

# 96
Повечето наща на пазара са неефективни за гъбичките. Проблема тръгва от червата, но това никой не ти го казва. Първо спирате да ядете захар, чипсове,снаксове и бялобрашно( закуски,спагети,макарони.....). Също така без алкохол. Купува се качествен пробиотик, който ще струва 60-100лв, всички други не правят нищо. Пие се три месеца. Масло от риган се пие веднъж на ден. През това време всеки ден по 2-3 пъти на ден си киснете заразения нокът или пръст в оцет за 10-15мин. Това в продължение на 3-4 месеца се прави. Да досадно е , ангажиращо е , но е най - ефективното.
Храненето ако не се оправи няма да има полза само от отцет, защото популацията на гъбичките в корема ви се е развила толкова, че започва да избива външно, за да ви индикира това. Някой път може и интимни гъбички да ви причини, друг път нокът, стъпала, някой път и на няколко места. Гъбичките в корема ви карат да ядете тези храни - захар, чипсове,снаксове и бялобрашно, защото те се размножават от тях и с каквото и да се мажете , ако вътрешно не ги овладеете , няма ефект.

# 97
Повечето наща на пазара са неефективни за гъбичките. Проблема тръгва от червата, но това никой не ти го казва. Първо спирате да ядете захар, чипсове,снаксове и бялобрашно( закуски,спагети,макарони.....). Също така без алкохол. Купува се качествен пробиотик, който ще струва 60-100лв, всички други не правят нищо. Пие се три месеца. Масло от риган се пие веднъж на ден. През това време всеки ден по 2-3 пъти на ден си киснете заразения нокът или пръст в оцет за 10-15мин. Това в продължение на 3-4 месеца се прави. Да досадно е , ангажиращо е , но е най - ефективното.
Храненето ако не се оправи няма да има полза само от отцет, защото популацията на гъбичките в корема ви се е развила толкова, че започва да избива външно, за да ви индикира това. Някой път може и интимни гъбички да ви причини, друг път нокът, стъпала, някой път и на няколко места. Гъбичките в корема ви карат да ядете тези храни - захар, чипсове,снаксове и бялобрашно, защото те се размножават от тях и с каквото и да се мажете , ако вътрешно не ги овладеете , няма ефект.
Но без Антимикотични лекарства няма да стане!

# 98
waynubg, съгласна съм с теб. Те се лекуват направо с хапове и от моя опит знам, че дори мазилата от аптека не помагат....Те само допълват лечението. Хаповете лекуват гъбичките и точка.

# 99
megam, от 3 години не ям никакво брашно(хляб, банички, понички, козунаци и там каквото се сетите правени от тесто). Както и спагети(паста), ориз, картофи. Захар не консумирам също, както и мед, защото съм алергична към него. Забравила съм какво значи чипсове, снаксове и прочие. А и не обичам, то затова диетата с протеини и зеленини за мен е песен, а не мъка.
 И точно когато спрях да ям всичко това се оказах с гъбички на 2-та големи нокътя, а никъде другаде нямам, както няма и партньора ми с когото спим в едно спално бельо. Е, не му нося чорапите, защото са ми големи, но мисля че схващате смисъла.
Не познавам човек, който е изпил повече про, пре, мета и синбиотици от мен. Даже в момента пия 2 вида.
Напълно известно ми е, че гъбичките че дължат на намален имунитет, като голяма част от имунните клетки се произвеждат в червата. И не само те. 
Не казвам, че благодарение на терапията с антимикотични нямам огромен напредък, но ми се искаше по-бързичко и завинаги да става.
Не знам с какво се занимавате, ама съвет да си киснем ноктите по 3 пъти на ден в оцет за мен е неприемлив, още по-малко изпълним. Като променим пХ, какво толкова ще се промени? И в добра или в не толкова добра посока?
За маслото от риган, ще замълча...

Напълно подкрепям waynubg и #Тatyana#

# 100
От днес започвам да пия Тербинафин Генерикон 250 мг
Пожелайте ми да се отърва завинаги от тези 🍄

# 101
От днес започвам да пия Тербинафин Генерикон 250 мг
Пожелайте ми да се отърва завинаги от тези 🍄
Ако при теб гъбички, при които ноктите са станали жълти, дебели - с Тербинафин ще се отървеш от тях завинаги. Още от 1 месец пиене ще видиш, че в основата израства тънко и хубаво нокътче. Но ако гъбичките са черни, все едно че са ударени ноктите, то се пие друго. Но без хапчета никакви гъбички не минават по ноктите. Това е моя опит. И лазер е голяма лъжа....нищо не помогна. И в клиниките го знаят, защото ме подлъгваха да правя лазер и да пия хапчета. Закакво ми е техния лазер, щом да пия хапчета. С тех и без лазер ноктите се изчистват. Успех в лечението.

# 102
Не са тъмни, а като жълти. Нокътят се отлепва от нокътнато легло, заради тези гадининки, Расте наребрен и се цепи

И на двата големи нокътя на краката имам
Няма мазило да не съм пробвала и пак са живи! 🫠

# 103
Peypy, не са добре изразени като гъбичкови, някакви ленти виждам, и уж от основание са тънки и нормални. Да не би се дължи на някакво вътрешно заболяване. На снимката не виждам задебеляване, типично за гъбички. Ако си давала в лаборатория проба и са ти казали, че е гъбичка, от тербинофина ще мине.

# 104
Да, вземали са ми 2 пъти посявка излиза Кандидат Албикос
Има удебеляване , но моите нокти са супер тънки и малки и удебеляването е като една малка кора под нокътят

Общи условия

Активация на акаунт