упорити гъбички по ноктите

• 36 323
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
Само сложете снимките в скрит текст, моля.

# 121
Здравейте и от мен! Имам проблем с краката повече от 6 години… Що лекъри обиколих и що мазила измазах и нищо…. Лошото е, че сърби и боли… Много боли.Ще прикача снимки и ще помоля ако някой е срещал проблем като моя да ми пише при кого се е лекувал и дали изобщо някога ще се оправи…

Ddayyynna, преди 10 + г след удар ми падна нокътя на големия пръст на крака и започна да расте с гъбички. Излекувах го с Фунголон.
Сега също виждам гъбички по 2-та големи нокътя на краката, не се повлияха особено от Фунголон, за това по препоръка от темата пия Тербинафин генерикон. Има видим резултат.
Пиша всичко това, защото да ме боли за мен е непознато, но и такова нещо като твоето не съм виждала.
А близки хора също се оплакват от гъбички.
Мисля си, че при теб има и някаква друга насложена инфекция.
За Александровска болница в София има добри отзиви, върни се малко по-назад в темата и виж за кой лекар ставаше въпрос.

# 122
Ddayyynna, но нокти пий Тербинофин, а меките части - мазила, но да не би е някакъв лишай това.

# 123
Леле, дойде и до моята глава това нещо. Не знам дали има и други теми, но попаднах на тази и колкото можах прочетох. Може и да съм за психолог, вече май каквото и да се случи с човек се стига до тях. Проблема е, че моят мъж го забелязах да си реже ноктите на краката и ги погледнах и малко се притесних. Да темата е за упорите гъбички, но искам някак да се предпазя на първо време (ако е възможно изобщо). Бях си спокойна, гледайки рекалмите по ТВ как се мажеш с нещо си хоп всичко е цветя и рози.
При него няма някакви сърбежи и др, но по два нокътя от малките са сцепени по дължината. Големите също имат деформации. Проблема е, че нит мога да ги снимам, нито мога да го накарам да отиде на лекар. За него всико е наред и от обувките му били. Пера отделно неговите неща от моите, разделям чорапи в пералнята от бельо и какво ли не... Мога да го накарам да се маже с нещо или да пие, но до там.. Започвам да си внушавам, че и по мен са тръгнали и се ужасявам. След това, което прочетох, нещо варианта да попитам в аптеката за нещо ми се струва безмислен.

# 124
Никакви мазила не помагат, лазер не помага. Само Тербинофин изчиства нокти от гъбички. Всичко е друго е просто реклама.

# 125
Това изобщо не е вярно.
Аз лично съм лекувала съвсем успешно гъбички на няколко нокътя на краката, причинени от Кандида албиканс със схема с Низорал и Екзодерил. След посявка и след консултация с лекар.
Karamele, не се втелясвай толкова, не са чааак толкова заразни гъбичките по ноктите. И разбира се, при тях няма сърбеж.
Щом не може да го накараш да отиде на лекар, можеш да направиш друго. Когато си реже ноктите - може да събереш отрязаните нокти на засегнатите пръсти в стерилен контейнер и да ги занесеш за проба в лаборатория. Ако си от София - в Микологичната лаборатория в НЦЗПБ, те така или иначе имат изискване вкъщи да се отрежат ноктите и да се занесат. Като се определи каква е гъбичката (ако е гъбичка изобщо), може да си заплатиш консултация с микробиоложката там (д-р Боянова) и тя ще изпише схема на мъжа ти.

# 126
Благодаря, Mila1331, това е доста полезно информация и ще го направя и да се надяваме да не се стига до сериозни лечения.

# 127
Благодаря, Mila1331, това е доста полезно информация и ще го направя и да се надяваме да не се стига до сериозни лечения.
Загуба на време!

# 128
Никакви мазила не помагат, лазер не помага. Само Тербинофин изчиства нокти от гъбички. Всичко е друго е просто реклама.

Първо за много години, здраве, щастие, късмет!
Напълно съм съгласна и много благодаря за Тербинафина!
На мен ноктите са наполовина израстнали, вече чистички, при мен от вътрешната страна на нокътната плочка започваше белия растеж.

Това изобщо не е вярно.
Скрит текст:
Аз лично съм лекувала съвсем успешно гъбички на няколко нокътя на краката, причинени от Кандида албиканс със схема с Низорал и Екзодерил. След посявка и след консултация с лекар.
Karamele, не се втелясвай толкова, не са чааак толкова заразни гъбичките по ноктите. И разбира се, при тях няма сърбеж.
Щом не може да го накараш да отиде на лекар, можеш да направиш друго. Когато си реже ноктите - може да събереш отрязаните нокти на засегнатите пръсти в стерилен контейнер и да ги занесеш за проба в лаборатория. Ако си от София - в Микологичната лаборатория в НЦЗПБ, те така или иначе имат изискване вкъщи да се отрежат ноктите и да се занесат. Като се определи каква е гъбичката (ако е гъбичка изобщо), може да си заплатиш консултация с микробиоложката там (д-р Боянова) и тя ще изпише схема на мъжа ти.

Мила, Вие всъщност казвате същото. И е вярно писаното от  #Тatyana#
Всеки дерматолог си "обича" даден препарат и си го изписва него...а те не са и толкова много.

# 129
Момент, въобще не казвам същото!
Гъбичките са различни видове и щамове и имат различна чувствителност към антимикотици. Затова се правят посявки и се изписва схема според конкретния щам и конкретната чувствителност.

# 130
А Вие колко вида антимикотици с различна насоченост към гъбички познавате?
Аз съм била поне при 5-6 дерматолога, никой не ми е назначавал посявка.
Да не говорим, че сега посявките се правят за ден-два, а леге артис е поне седмица, две.

# 131
Посявките за нокти отнемат 2 седмици. Правила съм си няколко пъти, винаги е било по толкова.
Относно антимикотиците, освен цитирания Тербинафин, в момента на пазара има още 2 орални, които могат да се използват за нокти - Флуконазол и Итраконазол. Преди имаше и Кетоконазол (Низорал) на хапчета, именно с него съм се лекувала аз.
Изписаха ми него, другата опция ми беше Орунгал (Итраконазол), но тогава (2006 г.) беше ужасно скъпо.
Както писах горе, успях да си излекувам ноктите, които бяха с Кандида албиканс.
Щом досега не са ти правили посявка - отиди там, където сме писали, че правят. Освен в Александровска болница, която се препоръчва в темата, посявки правят в Микологията на НЦЗПБ, за която аз писах, в Кожно-венерическия център към 29
ДКЦ и в клиника Евродерма. Аз лично съм си правила посявки именно в последните 2. Мога да напиша и името на лекарката, която тогава ме излекува - д-р Хитова. Тогава беше в Кожно-венерическия, сега е в Евродерма.

# 132
Тербинофин изчиства всичко, освен когато ноктите са черни, сякаш са ударени, тогава се пие Фунголон. Всичко друго е напразно писане и споменаване. Минах през всички мазила, перорални препарати, лазер и прочее.

# 133
Ох, Татяна, пак повтарям, правят се посявки, вижда се каква е гъбата и тогава се изписва лечение.
Не може да се раздават рецепти ей така по интернет за сериозни лекарства, със сериозни странични ефекти. Най-малкото - всички антимикотици товарят черния дроб, а и не се съчетават с редица други лекарства.
Моля ви, хора, не се самолекувайте. Не е шега работа.

# 134
Мила, благодаря!
Но благодаря на на #Тatyana#. Благодарение на нея намерих "моя" АБ.
Първият път след травма и последащо падане на нокътя на крака ми изписаха точно Орунгал, който въобще не ми повлия, да не говорим за цената, както и ти пишеш. След 3 курса отивам при друго светило, което ми се накара как така 3 курса, прати ме да си изследвам чернодробните ензими, аз поглеждам в рецептата, той пак Орунгал изписал.
Тогава вече минах на максимара: не питай старило, а патило и ми мина от Фунголон. Беше преди 10+ години.
Този път от Фунголон не ми мина, пак ходих по специалисти-пак нищо.
Послушах #Тatyana# и си взех Тербинафин и сега ми расте чист нокът, та не знам колко ще има смисъл от ходене до НЦЗПБ и посявака.
Не си дават зор много нашите специалисти, най-много под микроскоп да погледнат, а това го вършат лаборантите и кой какво видял, дали не са объркали пробите не може да се знае. Слагам в скрит текст, защото не е по темата:
Скрит текст:
Преди години така ме уплашиха с хламидии. До развод бях стигнала, а в същата лаборатория пратих и мъжът ми. Той няма. Astonished Започвам аз едни АБ, кой от кой по-силен, след време пак ми излиза, че заразяването е още по-силно, а аз съм под АБ. Та започвам да търся и намирам един д-р Маринов, ветеринар в ЦВК, той имал дисертация по хламидии, изчаквам нужнто време и се оказва, че нямам в момента, нито съм имала(по антителата в мен. Та, както казва един приятел: такива истории по география. Wink

Общи условия

Активация на акаунт