упорити гъбички по ноктите

• 36 307
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
Zanet, благодаря ти за хубавите думи и радвам се за теб. И аз се оправих с тези хапчета. А преди е имало раздаване на пари наляво и надясно без всякакъв ефект. Още не мога да забравя лазер и очакванията ми за пълното излекуване. Как се вглеждах в ноктите в надеждата да видя, че лазерът помага. Всичко е лъжа. Laughing

Аз съм ти благодарна Heart, щях още да пия Фунголон.
И аз се радвам за всички, които са постигнали позитивен резултат в трудната задача да се справят с гъбичките.
За съжаление на специалсисти не може да се разчита особено, поне за сега.
За лазер на мен никой не ми е казвал, иначе щях да пробвам и него, без никакъв ефект.

# 166
Здравейте! Включвам се и аз в темата, която ми помогна да се насоча към правилното място за лечение на гъбички по ноктите на краката.
Бях при д-р Рачева в центъра по кожно-венерически болести в София, пуснахме изследване, изчакахме две седмици и днес бях за резултат. Излезна само Кандида плюс бактерия и д-р Рачева каза, че положението е добро. Изписа ми таблетки фунгокап за 14 седмици, на седмица по една таблетка и след това на контролен. Каза, че не е нужно да мажа с нищо и да не правя нищо с обувките/чорапите.
Някой опит има ли с това лекарство? Кога се видя резултат? Каза ми, че до лятото ще започне да си расте здрав нокът.

# 167
Sealove, то е същото като фунголона, активната съставка е флуконазол.
Пила съм фунголон, фунгокап не съм.

Не съм съгласна с д-р Рачева, че не трябва да се мажеш с нищо.
Голяма полза виждам от:

С големи благодарности към Mila1331, която ме насочи към този продукт. Heart

Толкова ми чистят ноктите, че сега се сещам, че от няколко дни съм забравила да пия антимикотичното Тербинафин Генерикон. Мажа ги сутрин и вечер.

Успех! Hands Ok Hand

# 168

Голяма полза виждам от:

Толкова ми чистят ноктите, че сега се сещам, че от няколко дни съм забравила да пия антимикотичното Тербинафин Генерикон. Мажа ги сутрин и вечер.

Успех! Hands Ok Hand
Благодаря!
По същата схема ли го пихте Фунголон? Със спрея ли пръскате ноктите или го полвате за обувките? Защото, четох, че някой си правят дезинфекция на обувките с това. Учуди ме, че не препоръча нищо за дезинфекция на обувките, но каза, че този тип гъбичка е.. названието, което не запомних, и нямало нужда.
Реално не са ми всичките нокти засегнати, а общо 5. 3 на единия крак и два на другия, другите са ми абсолютно тънички и здрави.

# 169
Ама моля ви си вече.. гъбички се лекуват само с приемане на таблетки орално!! Никакво мажене.

Пий си хапчетата ,ще видиш как ще расте здрав нокът

# 170
Скрит текст:

Голяма полза виждам от:

Успех! Hands Ok Hand
Благодаря!
По същата схема ли го пихте Фунголон? Със спрея ли пръскате ноктите или го полвате за обувките? Защото, четох, че някой си правят дезинфекция на обувките с това. Учуди ме, че не препоръча нищо за дезинфекция на обувките, но каза, че този тип гъбичка е.. названието, което не запомних, и нямало нужда.
Реално не са ми всичките нокти засегнати, а общо 5. 3 на единия крак и два на другия, другите са ми абсолютно тънички и здрави.

Да, по същата, по 1 на седмица, много удобно.
Обаче, спря да ми действа, защото преди 10+ г, го пих доста.
От този форум и по-специално от #Тatyana#, на която безкрайно благодаря, че за сегашния проблем е по-добре да се пие Тербинафин. /За жълти нокти, НЕ за черни/.
Преди 10+ г пих Фунголон, защото си нараних нокътя на палеца на стъпалото и новия нокът израстна гъбясал.

За съжаление със спрея "изтеглих късата клечка", въобще не работи пулверизатора, та отливам в шишенце и с памуче мажа 2-та засегнати нокътя, та ако купуваш пробвай на място как пръска пръскалото.
Опитвам се да мажа и обувки отвътре, не се получава.
Ще купувам нов, поне 5 пъти съм минала през ДМ, забравям. Даже днес ходих до магазинче, където да ми дадат само пулверизатор и така се заприказвахме, че и това забравих. Joy Ми, не било писано, за сега.

То, всички сме така, кой с 1, кой с 2 или повече нокти засегнати, а на останалите нокти нищо им няма, та в тази връзка всичко което вдига имунитета е добре да се пие: пре+пробиотици или син биотици, клоастра, пчелно млечице и т.н.

Виж няколко поста по-горе, има писано за масло от чаено дърво със съответните линкове и то помага много.
Дългичко е лечението и комплексно, ама с помощ и повечко усилия ще се справим. Hands Pray

# 171
Благодаря ви!
Почвам хапчетата и се надявам скоро да се похваля!

# 172
Sealove, стискам палци!

# 173
Изписа ми таблетки фунгокап за 14 седмици, на седмица по една таблетка и след това на контролен. Каза, че не е нужно да мажа с нищо и да не правя нищо с обувките/чорапите.
Някой опит има ли с това лекарство? Кога се видя резултат? Каза ми, че до лятото ще започне да си расте здрав нокът.
С тази гъбичка можеш да заразиш някого, но ако, например, да пипнеш разраненото място на някого с пръсти, с които си пипала заразен нокът, или да убодеш някого с края на ножичката дето си рязала болния нокът. Няма да може да се зарази някой с тази гъбичка, ако обува чорапите ти или обувки. Права е лекарката. Фунголонът ще те излекува. Като пиеш го 1 мес. ще се появи 1 мл здрав нокът - това е първи резултат и после расте здрав нокът. Мъжът ми се е набол с крака по-нагоре от стъпалото с една телчица, и от там се появи малко черно петънце на нокътя. Аз го питах все, какво е това, а той казваше, че се удари, нокътят стана черен целия, а и почна да почернява другият до него. Той започна да крие ръката от хората....да се притеснява, но Фунголона го спаси.
Мила Zanet, , благодаря ти за хубавите думи. Рядко сега се срещат признателни хора.  Аз пък харесах спрей, който ти тук показа. Ще го купя за профилактика. Благодаря ти много.

# 174
Момент, дами, понеже аз го препоръчах този спрей 😀.
Аз не го ползвам за мазане/пръскане на ноктите, а на обувките. Той е с изопропилов алкохол и супер много изсушава кожата, тъй че не го препоръчвам за тази цел. Понеже е универсален дезинфектант, с него си пръскам телефона и ако пипна с ръце без ръкавици няколко пъти - почва да ми се цепи кожата, че те моите са много сухи.
Но за обувки е супер.
Иначе - схемата с Флуконазол за Кандида е добра, от мазане много полза наистина няма, нали съм се пробвала 100 пъти. Ако е нещо дребно, съвсем хванато в началото - може и да има шанс, но при изцяло обхванати нокти - абсурд.
Успех в борбата с гъбите и всички да се похвалите с красиви нокти.

# 175
Mila1331, няма такова нещо като е хванато в начало и ще помогнат мазилата. Всичко хванах в самото начало, и мазилата не помагат. Как никой не е забранил продажбата им! Това е просто лъжа и обир на хората, търсещи спасение от това страдание. А лазер? Целите клиники с издържат от една лъжа и обир на пациенти. И лисицата кожна правейки лазер от самото начало ми намеква, че хубаво би било и хапченцата да попивам. Аз направих пълен курс на лазерно лечение и без ефект. А тя ми вика, че трябваше и хапченца да пия..... Та «хапченцата» и без лазер помагат....та закакво да й давам й.

# 176
За лазера съм съгласна, пълно губене на време и пари.
За локалното мазане обаче категорично не съм съгласна, защото съм го виждала на себе си, че действа.
Миналата година си бях ударила един нокът на крака и го бях травмирала. Като отидох на педикюр, може би съм споменавала, че ходя на медицински, а педикюристката ми е супер спец на тема болести по ноктите, тя е национален обучител, та тя ми каза, ей тук е тръгнала гъбичка. Абсолютно ѝ се доверявам, а и сама го видях. Понеже скоро бях пила антимикотици по друг повод, не тръгнах да се изследвам, защото щеше да отнеме време, а почнах да мажа Екзодерил сутрин и едно олио за нокти вечер. И то не само този нокът, но и съседния, който ми беше дебел, травматичен и с който не можех да се оправя години наред, а съм правила посявки и не беше гъба.
Та за 2 месеца си оправих и двата нокътя, от 10 месеца са гладки, чисти и розови.
Тъй че - за можене - може, но в реала е почти невъзможно, защото хората се усещат, когато вече е твърде късно и нещата са твърде напреднали.

# 177
Мила Mila1331!, имам Екзодерил на рафта до мен и не е разпечатан. Ще имам предвид, че може да потрябва, Благодаря ти за информацията. Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 178
Можеш да го тестваш при нужда, Татяна, но се надявам, че няма да ти се наложи. Но ако си удариш случайно много силно някой нокът или се отлепи поради някаква травма е добре да го профилактираш именно по този начин, с Екзодерил няколко седмици. То се капва по 1 капка веднъж дневно.

# 179
Здравейте,
Октомври месец пих Итраконазол месец и половина по една таблетка през ден.
По препоръка на Мила направих изследване в лабораторията на НЦЗПБ и след това консултация с д- р Боянова. Според нея трябваше да пия един месец хапчетата, но аз удължих още две седмици.
Проблема е, че днес при къпане видях отново гъбички по кожата, точно по ръбчетата на пръстите. Мисля, че и по ноктите има отново .
Писна ми от тая напаст. Не мога да повярвам, че след тези хапчета отново са тук.

Общи условия

Активация на акаунт