Сто и втора всесезонна плетаческа тема

• 50 862
  • 903
  •   2
Отговори
# 765
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря за включването!
за тялото
Скрит текст:
изплитаме 6 въздушни бримки и във втората бримка от  куката плетем
1 ред 4 стълбчета без наметка, 3 в 1, 3 стълбчета без наметка (12)
 Аз също си го превеждам, но не разбирам как ще стане:
като започна от втората бримка (т.е. ми остават 5 въздушни) след четирите ниски пълнежа ми остава една свободна - в нея ако направя три наддавки след това къде да изплета останалите 3 ниски пълнежа. Как стават 12 бримки общо?

За ушите това с "обръщането" се чудех, но ми стана ясно.

извинявай, пропуснала съм една наддавка накрая на първия ред.

4 + 3+ 3+2 са 12
Simple Smile това клипче показва как се започва играчка с 3, 5 и 7 бримки Simple Smile май там е отговорът на въпроса.
2:25 а 5 бримки Simple Smile

# 766
  • София
Много благодаря, сега го разбрах с клипчето. Работим от двете страни на първите въздушни бримки и това фактически се брои за първи ред.
Още веднъж благодаря! Heart Eyes

# 767
признавам, че и аз не знаех. Simple Smile
чудех се как ли става и от чисто любипитство потърсих клипче - око да види, като не може ръка да пипне. Wink

# 768
  • София
Здравейте момичета. Захванах едно бюстие/ потниче за тийнката, но след ластика смених куката с 0.5 нагоре и ме притеснява, че върви по-свободно...дали ще се получи по-стегнато ако си го преработя с по-малкия номер...

# 769
Да се похваля с новата чанта с три джоба. Relaxed
Този път по размера на таблета.

Почти я направих веднъж, но външната част беше много плътна и я разплетох, разширих от основата и изплетох всичко отново.
Обмислях капаче, но май така изчистено ми харесва повече.

водех се по това клипче, но си смених размера.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 23:17 от st. Dobri

# 770
  • София
Готино чанте Simple Smile  Аз бих добавила и катарама с кожен ремък, хем да закопчава и предпазва от изпадане техниката, хем да стои завършено.
Скрит текст:

# 771
Няма да се връзва. Дръжката е плетена лента. Няма нищо кожено.

Направих си това. Харесва ми как изглежда, а и може да се скрие вътре в чантата.

# 772
  • София
Плетете ли момичета?
Най- после завърших топ ли бюстие ли, за тийнката:

Не успях да завъртя снимката в правилната посока...

# 773
  • там където има винаги вятър
Здравейте.
Искам да оплета нещо подобно.

т.е. - да се сложи върху бюстие, върху рокля... за море, повече дупчесто.
Имам доста модели за 1 кука! Питането ми е каква прежда според вас е най-подходяща Thinking
Имам почти 100 г тази:

И...сто годишно това

# 774
Памук, коприна, лен, бамбук или смес от тях. Нещо по-тънко като нишка, Джинс е дебеличък и ще стои грубо за такъв модел, особено на една кука.

Плета девето бюстие вече и страшно ми омръзна , но подопечните ми девойки и други близки деца много го харесват и много ги искат. Детска радост, ще плета.

# 775

Според мен много добре ще стане с ето тази. Обаче тук нямам етикет, довечера като се прибера ще ви кажа как се казва. Има доста хубави цветове от тази и много хубаво се плете. Плетките се виждат и не е много дебела.

# 776
Прилича на Бегония на Ярн Арт, мерсеризиран памук, идеална за проекта по-горе.

# 777
Прилича на Бегония на Ярн Арт, мерсеризиран памук, идеална за проекта по-горе.

Не помня . Чилетата за по малки тук струваха около 2 3 4 лв и има голям избор на цветове. Плете се много хубаво както сами виждате. Скоро трябва да си завърша проекта . Аз плета с кука 2 мм .

# 778
  • Балчик
Аз съм на мнение, че нещо тънко и леко ще трябва да е, като мохерно - кид мохер.

# 779
Ако искам да плета нещо от мохер, но да не ми стои толкова леко, по-скоро по-пухкав да е пуловерът с косми, какъв мохер да избера? На няколко нишки ли трябва да е ?

Общи условия

Активация на акаунт