Сто и втора всесезонна плетаческа тема

• 50 858
  • 903
  •   1
Отговори
# 780
  • Балчик
Ако искам да плета нещо от мохер, но да не ми стои толкова леко, по-скоро по-пухкав да е пуловерът с косми, какъв мохер да избера? На няколко нишки ли трябва да е ?
Препоръчвам Кид мохер - много  тънка прежда, пък ще прецените, зависи от модела , покажете тук. Със сигурност ще получите съдействие.

# 781
Все още в ниво размишление  с каква прежда да си изплета пухкав с повече косми половер, да не е нещо леко и фиерично

# 782

Косместа имам такава, но незнам какво мога да изплета от нея. На Ками е, беше намалена на 2 лв и си взех.

# 783
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Косместа имам такава, но незнам какво мога да изплета от нея. На Ками е, беше намалена на 2 лв и си взех.

Опитай наметката, която показаха по-горе. Може и да е по-дългичка.
На по-дебелички игли, най-обикновена права плетка, ефектът ще дойде от "косъмчетата".
Цветът е страхотен за лятото.

# 784
  • Бургас
Ярн арт джинс плюс е дебела и тежи, макар, че за такава рехава плетка и къса дреха може и да свърши работа.
Ето тази доста тежи:
https://www.facebook.com/108239114843218/photos/a.30356816864364 … /303567928643668/

# 785
  • София
Здравейте, мен пак ме хвана музата за чанти - такава правих миналото лято, но сега смених преждата и вървя по-леко. Ще я пробвам и с корд прежда.

# 786
  • София
Много готино е станало, а пък и да си го сменяш, определено ще крадна и аз, че да съм в тон с тоалета Simple Smile И дръжката си отива, браво!

# 787
  • София
Pilito, ето и от синята страна:

Благодаря, аз все си намирам кусури, но е приятно да те похвалят:blush:

# 788
  • Sofia
Браво! Много идейно да е двулицеви!
Цип ли ще слагаш или някаква закопчалка?
И аз съм на вълна чанти, купих си Macrame XL и Macrame Cotton.
Сега избирам модели

# 789
  • София
Това с грешките е професионална - плетаческа  в нашия случай - деформация. Всички имаме такива грешки.
Аз например съм на края на жилетка.. плета ръкав и понеже е само пълнежи / на една кука е / и е гладка плетка си пролича в средата на единия ръкав как съм прескочила една бримка. Мислих, мислих, пък подших леко с конче от преждата и  като че ли, не си личи. По кофти е, когато кройката не улучиш като хората. По същата причина разплитах в процеса на плетене, и понеже е тънка прежда и плета на 2,5 смятай колко време я мъча - вече 2 месеца ще станат. Но пък не се и тормозя особено, важно ми е самото плетене и удоволствието да пребориш разни предизвикателства по пътя Simple Smile

# 790
  • София
Tari, нищо не слагам, но ще помисля...с шиенето на цип няма да се справя.
Точно с макраме прежда е направена, скоро ще опитам и нещо като чанта за бутилка да заплета с макраме техники...като дете ходих на курс и някои по-лесни възли ги помня, но пак ще преписвам от видеа...

# 791
  • Бургас
Това с грешките...все нещо има,само да се разсея  Laughing  Започнах най-накрая рокля-дано са успея да я завърша докато е още лято  Laughing  Колко пъти започвах , не е истина, и все ми се струваше усукана.Накрая изплетох няколко реда и тогава я свързах.Дано по-нагоре да не си намеря кусур и да я разплета.

# 792
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
идея за лятна рокличка. Simple Smile още не е късно

# 793
  • Бургас
Smiley  Моята я разплетох за N-ти път и почвам от начало, понеже плета в кръг и като напредна малко се свива.Надявам се този път да е последен и да мога да я облека все пак, когато стане готова.Няма да е с презрамки.

# 794
  • там където има винаги вятър
Миналия месец ви питах за прежда. Взех на Ализе, бежева/нямаше голям избор/. За две седмици, без "манекена" да е край мен, с плете и разплитане скопосах това:

Снимките са под всяка критика, ама зашивах, прах, суших в последния момент и забравих да снимам. А какъв кошмар беше със зашиването....блокирах, не мога да се сетя как да ги свържа...нито с 1 кука, нито да ги зашия с игла. Абе "таралеж" в гащите, ама никой не ми е виновен. Исках да изненадам голямата дъщеря. Е, поне го разходи до морето.
А когато си "далеч" от плетене и мама те помоли за снимки... само това може да се получи Unamused

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 15:26 от mama iasi

Общи условия

Активация на акаунт