Сто и втора всесезонна плетаческа тема

• 50 855
  • 903
  •   1
Отговори
# 795
Здравейте, момичета! След дълго отсъствие от двете куки /много се зарибих с плетене на играчки/, си харесах една плетка за бебешка пелена. Обаче не мога да разбера от схемата това само лицевите редове ли са или и лицевите и опаковите?!? Моля за помощ!
https://www.knittingideas.ru/posts/42943-uzor-v-tehnike-missoni- … utm_content=title

# 796
Според мен на схемата са и лицевите - нечетни редове, и опаковите бримки на четните редове.

# 797
  • София
nas_nina Лицевите и опаковите редове са дадени, както ти е казала FB680797BGM  - това е модел в стил Мисони, в този случай трябва да следиш наклона на свивките и наддавките, когато плетеш опаковите редове. Успех!

# 798
Според мен на схемата са и лицевите - нечетни редове, и опаковите бримки на четните редове.[/quote

Много благодаря! Ще видим дали ще ми се получи. Пък ако не, здраве да е - друго ще измисля.

# 799
nas_nina, в това видео показват как се плете този модел.
https://www.youtube.com/watch?v=xtcU7E4r6rM
И мен ме заинтригува.

# 800
nas_nina Лицевите и опаковите редове са дадени, както ти е казала FB680797BGM  - това е модел в стил Мисони, в този случай трябва да следиш наклона на свивките и наддавките, когато плетеш опаковите редове. Успех!

Явно ще е доста по-сложно отколкото си мислех, но не пречи да пробвам, пък ако стане. Благодаря!

# 801
Ето нещо, което направих за една погача. Събрах разни схеми, та не съм убедена, че всички се връзват, но майката беше доволна Simple Smile

# 802
  • В полите на Пирин планина
Много е сладко 😍

# 803
nas_nina, в това видео показват как се плете този модел.
https://www.youtube.com/watch?v=xtcU7E4r6rM
И мен ме заинтригува.

Много, много благодаря! Помогна ми изключително много клипчето!

# 804
  • София
Привет. Показвам си последната чанта,  подаръче за млада госпожица. От остатъка на преждата едно лесно макраме за бутилка.

# 805
  • София
Какво правите когато не ви достигне прежда, а новодоставеното кълбо се различава по нюанс на цвета? Плета шал (за първи път нещо за мен) и не ми стигна преждата. Първата половина е готова, втората е завършена около 3/4-ти, на мястото на съединяване трабва да се получат ромбчета, тоест двете части трябва да са еднакво дълги. Цвета на новото кълбо е доста по-светъл. И сега какво да правя?

# 806
Разплиташ Disappointed и в средата на шала плетеш ред от новото, ред от старото кълбо. Може да го направиш и в единия край на шала, но има вероятност да си личи разликата с цвета на другия край.

# 807
За онзи модел за пелена не съм открила все още прежда, но набързо спретнах тази за един нероден бебок!

# 808
Пелената е много красива.

Хубаво е когато се плете за бебе да се обръща внимание на състава на преждите. В случая е 100% полиестер или 100% акрил. Тоест ще задържа влага и ще спарва, няма да топли, ще се обезформи при пране и конкретно тази пухкава прежда ще изпуска невидими власинки, които бебето ще вдишва.

# 809
Съгласна ...но са адски търсени, модерни и актуални. Пък и ефектни, лесно се изработват ...

Общи условия

Активация на акаунт