Мечта за бебе при липса на партньор и любов

• 11 191
  • 359
  •   1
Отговори
# 255
  • France
Нали ти казах, че не може да разбереш.

# 256
  • София
Кое точно не мога да разбера? Къде в реалния живот на една млада и здрава жена стои детето като класация? После голям рев за дете как то било най-важно! Най-важно, ама на думи! На практика всичко друго се оказва по-важно.

# 257
  • София
Правото на избор е по-важно.

# 258
  • France
Като бездетна децата не ми бяха въобще в класацията. Някъде към 30-31 се появиха на около 10 място.

# 259
Андариел, ако една млада жена няма партньор, но все пак мисли и за бъдещето.

# 260
Филомена казва много верни неща. Има толкова неща, които можеш да правиш на около 30, когато нямаш деца. Пътувания, спортуване, свободно време, готина кариера, самата свобода на това да знаеш, че утре решаваш и тръгваш за някъде. За мен това е ценно, безгрижието, че от мен никой не зависи в момента.

# 261
  • София
То май не е съвсем за нямането на партньор, а до нежеланието за дете. Колко момичета и млади жени на възраст между 20 и 30 години живеят без връзки? Дори да речем, че между 20 и 25 години връзките са по-краткотрайни, месеци, но след 25 вече мисленето е по-друго, има дълги връзки. Една връзка от 5 години е не само зряла, а и презряла вече за раждане на дете, защото отношенията между партньорите се променят и дори в един момент връзката може да се разпадне заради липсата на дете.

Значи излиза, че всичко друго е по-важно и по-желано от имането на дете.

# 262
  • France
Ако една връзка се разпадне заради липсата на дете, то тя не е била нито здрава, нито зряла.

Оказа се, че и двамата с ММ таим едно и също съжаление - че нямахме повече време да се порадваме един на друг преди децата. Забременях след 3 години връзка.

# 263
  • София
Има си цикличности във връзките и някакви дори емпирично установени срокове. До пет години от заживяването заедно хората не се ли сдобият с първо дете, нататък всякакво "да се нарадваме" започва да става досадно, настъпва еднообразие и умора дори от безгрижието. Раждането на дете е съвсем естественото продължение на любовните отношения, хората интуитивно се стремят към дете.

# 264
Природата го е измислила - инстинктът за дете е вроден, когато истински си привлечен от партньора си. Ще се пазят година, 2, 5 и ще се поддадат. Аз наистина не познавам силно обичащи се двойки, които да се пазят повече години от първо дете.

# 265
И аз мисля, че ако дете не се роди през първите няколко години, мачът е свирен. Не във всички случаи, разбира се, но вероятността за още загуба на време + раздяла, е голяма.

# 266
  • France
Моите родители са се пазили 10 години. На 9тата са се оженили и аз съм дошла 18 месеца по-късно. Още са си заедно и се карат предимно за това колко сол може да яде татко. Та какво казахте за емпиричните срокове?

# 267
Нали знаеш френската поговорка - изключенията потвърждават правилото 😀

# 268
  • France
Само, че правилото трябва да е evidence based за да е общовалидно. Оставям ви, Славчо се събуди.

# 269
Къде в реалния живот на една млада и здрава жена стои детето като класация?
На мен винаги ми е стояло в топ 6. А топ 6 всъщност няма йерархия, а е е силно желателно да е комбинация - образование, спътник, доход, дом, забавления. И децата.

За мене мачът е свирен в момента, в който ми повдигне темата за брака и децата и надуша, че пита чисто егоистично за проверка колко необременен секс може да получи от мен. Случва се в рамките на 2-3 месеца след старта на срещите и следва раздяла. Няма смисъл да се тормозим при такива непреодолими различия.

Общи условия

Активация на акаунт