Мечта за бебе при липса на партньор и любов

• 11 201
  • 359
  •   1
Отговори
# 240
Е, то за някои стар ерген е и такъв на 30…

# 241
Жените знаем, че имаме срок на фертилност. В темата се коментира какво да правим, когато серийно мъжете до нас не искат да стават бащи и този срок изтича неоползотворен. Легендите за мадамата, която на 40 се сеща колко празен живот има без бебчито, може да обслужват гордостта на някоя недотам образована и не точно професионално успяла млада майка, но нямат много общо с реалността.

# 242
Като за начало да се замислим дали проблема не е в нашия телевизор.

# 243
  • София
Какво правим ли? Раждаме. Със или без мъж. Поне сега стигмата върху самотната майка и нейното дете е по-рядко срещана. Така или иначе се измисля някаква легенда за образа на отсъстващия баща. Дори днес не е нужно да се измисля кой знае какво, а е достатъчно да се каже, че бащата е решил друго за себе си и затова не присъства в живота на майката и детето.

# 244
Не виждам как повредата е в точно този телевизор при толкова мъже, които се хвалят със сексуалния си живот, женомразството си или незаинтересованост към собствените деца.

# 245
В крайна сметка избираш ти, т.е правиш съзнателен избор, а не бъркаш в чувала и квото хванеш, нали така?

# 246
Не, затова се чудя на съветите и хвалбите от хора, които са хванали нещо от чувала и даже не са го отчували кат свят.

# 247
  • София
Кат' чий свят - твоя или моя?

# 248
Айдеее, до "от други свят съм аз, не си виновна ти, дете на прах земя на прашните мечти" го докарахме.

# 249
Кат' чий свят - твоя или моя?
От тоя, където предимно родителите си гледат децата, не знам ти от кой си.

Айдеее, до "от други свят съм аз, не си виновна ти, дете на прах земя на прашните мечти" го докарахме.
Това не е поезия, нали?

# 250
Формално е поезия, а неформално можем да кажем, че това е извинението, което Яворов е отправил към Дора Габе, преди да се метне да сваля де що има софийска девойка. Simple Smile

# 251
  • София
От тоя, където предимно родителите си гледат децата, не знам ти от кой си.
Практиката показва, че има доста паралелни светове. В моя свят е позволено за гледането на детето да помага баба (дори да е свекърва), не е задължително детето от ранна възраст да ходи на спорт, изкуство и чужд език, изобщо - умереност във всичко.
Наблюдавам, че някои майки всъщност трудно изтърпяват детето, но са чували, че трябва да са всеотдайни и да си го гледат сами. Детето се окачествява като трудно и изморяващо и си остава едно

Като слушам ММ - бил е по-щастлив по 2 месеца на село при баба и дядо си, отколкото при майка си, която постоянно ги е строявала за нещо и се е карала.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 16:08 от Cuckoo

# 252
Аз затова написах предимно от родителите си.  И да не се забравя, че бабите и дядовците не са длъжни, че имаше тука едни други хитови теми да правят път на младите.

# 253
  • France
Абе не е лошо да има 1-2 баби така, да дават по едно рамо понякога.
Никой не спори против това, само подчертаваме факта, че не е ок бабите да изместят родителите от главната роля.

Навремето да си замразиш яйцеклетки струваше около 2000 евро в Испания. Съвсем прилична сума за тукашния стандарт.
И сами мъже могат да имат деца, просто струва в пъти по-скъпо.

# 254
  • София
Млада, права жена защо да замразява яйцеклетки, особено преди да е родила? За да "се наживее" и после на стари години да тръгне вместо внуци да гледа дете,  да обикаля по половината репродуктивни клиники? Какво толкова по-важно може да има в живота на една жена от това да роди на по-млади години, когато е здрава,  може да тича след детето, да издържи психически и физически на грижите за дете? Само това искам да знам - кое е толкова по-важно?

Общи условия

Активация на акаунт