Мечта за бебе при липса на партньор и любов

• 11 213
  • 359
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Анди, дано не ми се обидиш, но като те чета ми става жал за теб и тези, които мислят като теб. Даже не знаеш какво значи "да си поживееш", иначе нямаше да се изказваш така.
Истина е, че по соцвреме "да си поживееш" беше доста ограничено понятие. Обаче го има и другото - някои хора и особено жени забравят, че все пак са физиологично ограничени.
До 40 все не са се наживели и като се сетят, че искат "детенце" и нещата се закучат - оревават света. Знам, че за фертилността няма гаранция, но биологията не е за пренебрегване.
Иначе винаги можем да даваме Елена Йончева и Юлиана Дончева за пример.
Ако перифразирам - като сме млади, жертваме яйцата за пари, а после - парите за яйца.

И на мен първото дете практически го отгледаха родителите, но това си беше тяхно изрично желание. Плюс това, гледането ми излезе през носа в някои отношения.
Онези поколение не мечтаеха как след пенсия ще се отдадат на круизи и лочене на коктейли. Тогава по градинките имаше доста баби и дядовци и тази тенденция не се заклеймяваше толкова.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 12:58 от Cuckoo

# 226
Маймунски? Импулсът е даже много по-долу, на ниво органична материя - всичко, различно от камък, търси начин да се размножи.

# 227
  • София
Юлияна Дончева не е подходящият пример. Тя има голям син, а късното й раждане от втория й съпруг, който пък няма други деца.

# 228
  • София
Наличието на старото поколение в живота на детето е много важен елемент от сформирането на личността, родовата принадлежност и всичко.  По-добре баби, отколкото учителки, бавачки и други външни хора, наречени специалисти, за повечето от които гледането на чужди деца е работа и после бързат да се приберат вкъщи при своите деца и внуци. Един външен за семейството човек винаги има някаква граница в общуването. Никой не е казал, че бабите трябва да напуснат работа, а е достатъчно да помагат, плюс това те го правят до голяма степен и за удоволствие, виждат, чувстват се щастливи.
В този смисъл по-добре дете, родено без баща, но заобиколено от родата на майка си, отколкото заекът да мине баира и детето да се окаже мираж. Няма неотгледано дете, а родителите се развиват и след раждането, дори тогава получават допълнителен импулс да вървят напред.

# 229
Не е хубаво така да се обобщава. Познавам жена, която напусна работа няколко години преди пенсия, за да гледа внуците си през деня. Вечерта родителите си ги взимаха - детската ясла/градина на баба. Така бяха преценили, че ще по-добре за всички. Е, децата й й плащаха заплата и осигуровки за тази дейност. Благодарение на тези няколко години пенсията й е по-висока, отколкото щеше да е с работата й.

# 230
  • София
Юлияна Дончева не е подходящият пример. Тя има голям син, а късното й раждане от втория й съпруг, който пък няма други деца.
Не е пример за който разсъждава, обаче някои хора от 9 кладенеца вода ще донесат. То и ти може да си пример Smile

# 231
  • София
Да, може. Simple Smile
Стига да забравим за големите деца, за да подкрепим довода.

# 232
Мен не са ме гледали баби, въпреки че не съм от най-младото поколение, и въпреки това имам щастливо детство. Въпреки хаоса на 90-те, мутрите, инфлацията, несигурността и фактическия фалит на баща ми през 97-а. Така че тези неща са силно субективни и не зависят толкова от материалното.
Съгласен съм, че си е престараване да уредиш всичко, кариера, жилище, и т.н., накрая едно дете на почти 40, което гледаш като златно яйце, с био пюренца, затрупано с играчки и вардене на не се нацапа и одраска. И след няколко години като почне чипсовете и всякви други боклуци, излезе от контрола на родителите и всичките тия глупости се оказват напълно безсмислени.
Да не говорим, че ще гледаш тинейджър на години, когато вече ще си да си го кажем директно- дърт.

# 233
  • София
Абе не е лошо да има 1-2 баби така, да дават по едно рамо понякога.

# 234
  • София
И след няколко години като почне чипсовете и всякви други боклуци, излезе от контрола на родителите и всичките тия глупости се оказват напълно безсмислени.
Да не говорим, че ще гледаш тинейджър на години, когато вече ще си да си го кажем директно- дърт.
Тъкмо ще ме поддържа във форма. Старая да го възпитавам адекватно като бъдещ мъж (лигавенето оставих на баща му), но все пак ми е второ дете.
Дори ми е по-добре, че съм на години - видяла съм до какво водят нереалистичните очаквания и го давам по-лежерно. Като не учи - няма да свърши светът, шофьори винаги се търсят. Дядо ми е мотивирал по същия начин майка ми.

# 235
Ама разбира се, няма никакъв вариант нржелаещият дете да е нещо различно от стара мома, глупава кариеристка, гонеща само сладките неща в живота, която се усеща твърде късно; мъжете са само за донорска услуга, която не са даже длъжни да предоставят, за друго не ги търсете. Само жените са виновни Simple Smile

# 236
  • София
Даже и да роди, пак е виновна, че не е успяла да задържи тоз златен...мъж.
Абе така си наблюдавам някакви наблюдения напоследък. Сякаш има някакво кастово разделение, на върха на което са старите ергени, а самотните майки - най-долу.
Ей, гледам и някакво афтър Ергена - пак същото се потвърждава.

# 237
  • София
Поне жената е в по-добро положение от мъжа - може да роди и да гледа дете без мъж. За мъжете е проблем - трябва им жена, която да роди техните деца. Жената държи козовете, като се замисля, макар да се приема, че това е по-скоро недостатък, ако една жена не иска дете, а забременее. Понякога грешката е вярна - утре жената може да забременее дори от донор и никога да не се разбере кой е бащата, но детето ще е налице. Дори осиновените деца първо и основно търсят майките си, а не толкова бащите, защото често бащата е вписан като неизвестен в документите в родилното - майката или не знае, или не иска да впише нещо за бащата, но със сигурност нейното име го име. Интуитивно за едно дете първо е важна майката и чак после бащата. По време на войни малко ли деца са родени с неизвестни бащи или отгледани без бащи!

# 238
Хич не съм забелязала старите ергени да са на какъвто и да е връх, поне не в положителните класации. Особено тези, които обвиняват жените за неуспехите си.

# 239
  • София
Факт е, че жените имаме срок на фертилност, ако искаме биологично дете. В това отношение мъжете са по-облагодетелствани.
Ако една жена не иска деца - решението си е нейно и ако го заяви недвусмислено, никога няма да повдигам темата, да я разубеждавам или подигравам.
Обаче ако искаш нещо, се съобразяваш с ограничителните условия. Това съм го казвала и на дъщеря си и пак ще й го кажа, ако ме пита.

Общи условия

Активация на акаунт