Мечта за бебе при липса на партньор и любов

• 11 224
  • 359
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Престанете да сравнявате едно поколение с други. Светът в момента е коренно различен от комунистическия преди. Има други ценности, други разбирания, друг морал, други потребности.

Биологичното и психичното съзряване като природен процес са все едни и същи, човешкият вид не се е променил от края на ВСВ, нито през последните 30 години. Защо да не ги сравнявам? Така, както баба ми е била на 23, така и майка ми е била на 23, така и аз съм била на 23, така и нататък моите деца са на 23 (примерно) и биологично и неврологично и когнитивно пубертетът е свършил и вече имаме природно зрели индивиди, напълно годни да поемат отговорност и да разбират разликата между желанията и реалността. Разликите идват от социалните нагласи какво се очаква като ниво на отговорности и задачи. Ако нагласата е от типа консуматорска "живея за себе си" и всичко е за еднократна употреба, младият човек остава в едно пуберско състояние, не иска да съзрее и е готов да носи отговорност дотолкова, доколкото ходи на работа и каквото изкара харчи за удоволствия и не се обвързва много-много и до 30 така  си кара.

# 196
Несериозно е да сравняваме едно време със сега. Бабите ми са се пенсионирали на 50. Майка ми е на 60 и не е пенсионер, свекърва ми е на 57 и също не е. Аз имам късмет, че сме си в един град, а колко други хора около мен живеят в София, но не са от тук. Баби и дядовци имат в родния град, няма как да помагат ежедневно.

Въобще не е редно да се сравнява 80те като майка ми е била млада с времето сега.

Шери, интересна компания и обкръжение около теб. За 2 години бях на около 4 сватби на приятели. Вече почти всички на 30 и малко над са в сериозна връзка, брак и доста от тях с деца.

Те доста около нас са в сериозни връзки, но не толкова с брак и деца. Или направиха деца след дълги връзки, примерно 10-12 години и наоколо 34 родиха. Май сега само 2 от най-близките ми 9 приятелки са без гаджета от доста време. Разнородна ми е компанията, защото и ММ е по-голям, та неговите авери са на неговите години, моите са около 29-30.

# 197
Скрит текст:
Вероятно ще ти се струва все по-малко абсурдна мисълта, ако си на 40+ без партньор, и вече с доза отчаяние и паника. Малко емпатия се иска, за да си го представиш.
В този случай емпатия ще е нужна най-вече на детето, което е родено, за да запълни нечии липси.

Сещам се за две подходящи поговорки в отговор - "На чужд гръб и сто тояги са малко", както и "Ситият на гладния не вярва".
Това е съвършено вярно. Аз познавам такова дете. Всъщност, никой не го познава по-добре от мен. И по тази причина стоя зад думите си. Точно така, ситият на гладният не вярва. Никой, който не е бил такова дете, не може да си представи за какво иде реч.

Ти имаш ли практически опит или аргументите ти са изцяло спекулативно-теоретични? Не се заяждам. Много харесвам постовете ти и почти винаги съм на едно мнение с теб. По този въпрос обаче явно се разминаваме.

# 198
  • Somewhere beyond the moon and stars
От моето обкръжение също, наближавайки 30-те, всички с постоянни партньори се ориентираха към деца. Имам предвид хора със сериозни професии, с минимум магистърска степен, обикновено и с допълнителни специализации и квалификации след нея. Никой не е чакал да се наживее, все пак междувременно не сме се затворили вкъщи. Joy А и специално в моята професия откъсването на 35 е много по-трудно за двегодишна пауза, отколкото на 25, именно защото тогава човек е доста по-установен кариерно.

# 199
Какъв пример? Стара мома, която е хванала първия бегло заинтересован да я забремени?

На 33-4 е била до колкото знам, вече писах за кариерата и. Той земеделец от близко село. Запознават ги, даже не се харесват първоначално. Все пак става заварката, не са си няква голяма тръпка, обаче си карат заедно, имат и дете. Сега след доста години тя е шеф на няква служба, той си гледа земеделието. Живеят в неговата къща с родителите му, не е казвала да имат някви проблеми с което.
Под земеделец крупен ли да разбирам?
Нали разбираш, че едно е меринджейка с тракторист, друго е меринджейка с бизнесмен?

Тези, дето не сме вземали майчинство и ние сме си изгледали децата, не са били нито гладни, нито жадни.И в градината не са ни бъркали,че сме баби на децата.

Разбира се, че сте си изгледали децата. Аз не казвам, че сте ги оставили в кофите. Работата е там, че дейно са ви ги гледали, хранели и помагали хората с доходи, защото вие самите не сте можели.

За това колко е искал деца някой, който после не ги поглежда, или как не е било много прието да живееш и правиш секс с някого на семейни начала, затова много бързо са се 'влюбвали' и женели, напоследък в доста теми коментираме.

Освен това точно моралните лелки и чичаци са възпитали това свръхсвободолюбиво и уплашено да не се мине поколение, не го е възпитал филанкишията.

# 200
Тези, дето не сме вземали майчинство и ние сме си изгледали децата, не са били нито гладни, нито жадни.И в градината не са ни бъркали,че сме баби на децата.
Децата не са домашни любимци, че водещ критерий при отглеждането им да ни е да не са гладни и жадни. Дори за котката ми пука дали се чувства добре. И кой да е бъркал майките с бабите? Леля Пена, която са я омъжили на 19 за селския тракторист, който къмто 40-те я е сменил с по-млад и слаб модел ли?

# 201
  • София
Освен пенсионирането каква е разликата толкова голяма, че да е несериозно да се сравнява майка ти и ти на едни и същи години? Примерно на 24 или на 25? Тя е била по-зряла или по-незряла от теб? Кое е несериозното? Или е искала по-малко е и била готова да се задоволи с по-малко от теб сега? Или е била по-глупава или по-умна? Все същите сте били и двете на тази възраст. И двете сте родени и израснали в мирни времена, не са ви падали бомби на главите, дори бих казала, че майка ти е била в по-трудно положение, защото я е хванала хиперинфлацията и всички политически сътресения и тогава е трябвало да се грижи за теб. В някаква степен си в по-изгодна позиция на същата възраст, на която тя е била навремето.

# 202
Раждала съм и на 22, и на 35. И в двата случая беше ОК. Всеки си имаше и предимства, и недостатъци. Какъв е тоя зор да се наложи непременно един модел, който някоя си е решила, че е задължителен за всички?

# 203
Аз не съм раждала в 80те, а малко преди 2000г. Двете баби не бяха пенсионерки, но напуснаха работа за да гледат децата, а ние да си доучим. Ама не съм имала претенции как им сменяли памперса, колко ги държали на ръце и други глупости.И не леля Пенка бърка майките с баби, защото тя знае кой забира детето от градината,а самите деца.И едно е да тичаш след дете на 30 години,друго е на 45.

# 204
  • София
Има значение възрастта за раждане на първо дете. Иначе второ или трето може и на 50, стига да има физическата способност. Първото дете преобръща всичко. Жените съзряват качествено, когато станат майки. Преди това колкото и да са зрели, пак са незрели.

# 205
  • France
Анди, дано не ми се обидиш, но като те чета ми става жал за теб и тези, които мислят като теб. Даже не знаеш какво значи "да си поживееш", иначе нямаше да се изказваш така.

# 206
Освен пенсионирането каква е разликата толкова голяма, че да е несериозно да се сравнява майка ти и ти на едни и същи години? Примерно на 24 или на 25? Тя е била по-зряла или по-незряла от теб? Кое е несериозното? Или е искала по-малко е и била готова да се задоволи с по-малко от теб сега? Или е била по-глупава или по-умна? Все същите сте били и двете на тази възраст. И двете сте родени и израснали в мирни времена, не са ви падали бомби на главите, дори бих казала, че майка ти е била в по-трудно положение, защото я е хванала хиперинфлацията и всички политически сътресения и тогава е трябвало да се грижи за теб. В някаква степен си в по-изгодна позиция на същата възраст, на която тя е била навремето.

Майка ми не е учила висше. Завършила е техникум, започнала е практика още докато учи. Запознала се е с баща ми в завода, където тя е карала стаж, а той е бил завършил вече и е работел. Имаха 5 г разлика. Едно време не е било прието да живееш без брак, затова 81-ва се женят. Реално майка ми скача от балната рокля в булчинската. Повярвай ми, майка ми не е искала това нещо за мен. Самата тя казва, че на 20 е било рано да се ожени, затова е отложила децата поне с 2-3 години и съзнателно е искала да има един безгрижен живот, в който да няма ангажимент с бебе. Та ражда брат ми 84-та. Едната ми баба е станала баба на 42, другата на 50. Получавала е помощ, грижи и сама си е признавала, че ако не е била свекърва ѝ, не знае как е щяла да успява с бебето (брат ми). Баба ми е идвала в 7 сутринта всеки божи ден, за да ѝ помага и е прекарвала дните с нея, вечер се е прибирала в тях (не са живели заедно). Майка ми не е учила висше, не е пътувала, няма кариера. Този с кариерата е баща ми и си плати високата цена на това да не прекарва време с нас, защото работеше денонощно.
(Тя не страда от това, че не е правила кариера, за нея важното е, че е имала семейство и е създала 2 деца. Според мен в днешно време не можеш да си само майка, само професионалист или само нещо си друго...

От моето обкръжение също, наближавайки 30-те, всички с постоянни партньори се ориентираха към деца.

Така де, това е ясно. Ама нали темата е за тези, които нямат постоянни партньори и искат да бременеят. Ако имаш постоянен, то ясно в един момент идват и децата.

# 207
Аз не съм раждала в 80те, а малко преди 2000г. Двете баби не бяха пенсионерки, но напуснаха работа за да гледат децата, а ние да си доучим. Ама не съм имала претенции как им сменяли памперса, колко ги държали на ръце и други глупости.И не леля Пенка бърка майките с баби, защото тя знае кой забира детето от градината,а самите деца.И едно е да тичаш след дете на 30 години,друго е на 45.
Не всяка баба изгаря от желание да напуска работа и да гледа чуждо дете, само защото отрочето ù не е могло да си държи гащите горе.
Майка ми и планирано дете е гледала, и е учила, и е работила. Как па все тези с бабите сте горди как друг ви е вършил работата, не знам.
Съжалявам, ама това е наглярско, плюс това тия деца не сте ги гледали вие, родителите им. Просто не сте. Иначе се биете в гърдите а, аз млада родих, децата оживяха. Хубаво, ама заслугата не е точно лично твоя.

# 208
И не леля Пенка бърка майките с баби, защото тя знае кой забира детето от градината,а самите деца.
Аха, децата на леля Пенка. Не всички майки над 40 ги бъркат с баби. Леля Пенка вероятно се обърква, защото селският живот я е състарил рано.

Нарциса, разбира се, че не са си гледали децата те. Дори за собствения им живот като възрастни хора мама и тате са им плащали.

# 209
Има хора за които внучето не е чуждо дете, включително и за мен.За мен семейството ми е по-важно от работата и особено, ако работиш за филанкишията,а не за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт