Египет /Тема 13/

• 81 739
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
В Шарм се пушеше в заведенията на терминала на летището. То не че се пушеше, ами не се дишаше просто...
Заради категоричната забрана и невъзможност да излезеш навън след като си чекирал багаж, тълпите с ранни групови трансфери прекарват часове вътре в летището и това е резултатът.😬

# 556
  • Варна
Честита нова година! Здраве, успехи и много положителни емоции за всички!

Благодаря за отговора. Да разбирам ли че има вероятност хотела да е пренаселен?

Здравейте,
Обмислям да пътуваме до Египет (Хургада и Кайро) към края на Април. Само нв разбирам защо цените при агенцийте се променят ежедневно. По едно време преди 2 седмици паднаха значително и сега скочиха от раз. Може ли експертно мнение на някой, който разбира повече. Също бихте ли ми препоръчали добра агенция. Гледах тези Карта Холидей ама нищо не знам за тях.
Благодаря предварително!
Няма нищо странно. Системите вече са свързани в реално време с доставчиците. Както Букинг, както при самолетните билети - просто казано. Т.е. дори когато е обявено ранно записване/ цена до ХХ ХХ дата, няма никаква гаранция, че тя няма да се смени преди това. Цените вече ще бъдат динамични.
Плюс имаше известно завишаване на медицинските застраховки, което вдигна цените с 20-30 евро последните 2-ве седмици.
Плюс Абакс имаха малко технически проблеми и при тях имаше нереално ниски цени - който резервира бързо, спечели...Барон Шарм за 1100 лв. на човек например...

Цените са по-високи от миналата година и е нормално. Първо всичко поскъпна в цял свят. Второ вече няма ограничение в пътуванията. Ако две години туристите в Египет бяха много, много малко и съответно цените бяха супер ниски....Сега желаещи от цял свят има доволно много. Търсенето расте, цените също.

Моля, мнение за хотел Jasmin palace 5
Хотел на първа линия. Отзивите за храната и анимацията са много добри. Базата обаче не е лукс. Хубав голям комплекс. Имайте предвид, че миналата година често имаше промоции за него. Т.е. хората плащаха цени от 690-790-890 лв. и за тези пари със самолет е повече от перфектен.

Ние направихме резервация за хотел Albatros white beach resort в Хургада, за пролетната ваканция. Препоръчаха ни хотела. За първи път ще ходим в Египет и тепърва ще чета какви допълнителни екскурзии има и какво може да се прави.
Хотелът е чудесен. Не е много голям, но си е с истински пясъчен плаж и вход в морето. Освен това е от малкото хотели с водни атракции и за съвсем малки деца.

И аз моля за препоръка! Искам да отидем на круиз по Нил от 08.04.2023 г. или някъде около тази дата. Не знам коя фирма да избера. При условие, че престоят в Хургада е само 2 дни, има ли голямо значение хотелът там? По какви критерии да избера тур операторът?
Принципно при круиз нямате избор на хотел. Престоят е различен според програмата: Абакс, Аполо, Онекс, Премио, Бохемия - това са вариантите. Обектите, които се посещават са почти еднакви на 90%, но има разлики в детайлите и всъщност това трябва да ви води.

# 557
Ние успяхме да се възползваме от наистина ниските цени , които бяха пуснали Абакс за Египет. Точно на следващият ден цената за нашата дата беше двойна. Резервирахме хотел Jaz Makadi Oasis Resort . Надявам се изборът ни да е добър.

# 558
  • Beyond the Frontiers
Ние успяхме да се възползваме от наистина ниските цени , които бяха пуснали Абакс за Египет. Точно на следващият ден цената за нашата дата беше двойна. Резервирахме хотел Jaz Makadi Oasis Resort . Надявам се изборът ни да е добър.
Добър е. Не е много голям като площ, плажът е на 5 минути. Много ми хареса ресторанта и храната. Не е огромна столова.

# 559
Здравейте, благодаря за цялата информация която споделяте всички!
Бих искал да попитам има ли изисквания за ковид ваксинация?

# 560
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не.
вчера в Кайро имаше буря с гръмотевици, светкавици и дъжд. надявам се, че никой не е пътувал или кацал по това време.
Sad не знаят да карат на мокро, улиците им не са пригодени за дъжд...

# 561
Здравейте момичета:))
Ако някой има информация за Асуан ще бъда благодарна да сподели.
Ходили сме в Египет 3 пъти - в Кайро веднъж и 2 пъти в Хургада, разгледахме доста - Карнак, Луксор, харама на Хатшепсут, музея в Кайро, долината на царете, бяхме на круиз по Нил. Мечта ми е да видя храма Абу Симбел в Асуан.

# 562
  • София
Скрит текст:
Здравейте момичета:))
Ако някой има информация за Асуан ще бъда благодарна да сподели.
Ходили сме в Египет 3 пъти - в Кайро веднъж и 2 пъти в Хургада, разгледахме доста - Карнак, Луксор, харама на Хатшепсут, музея в Кайро, долината на царете, бяхме на круиз по Нил.
Мечта ми е да видя храма Абу Симбел в Асуан.
Абу Симбел е на няколко часа път от Асуан. От круиза не ви ли предложиха такава екскурзия? Сами ли ще ходите до Асуан? Аз съм била като част от круиза. Корабът имаше 2 нощувки в Асуан. Освен Абу Симбел, за който станахме в 3 през нощта, ходихме до храма на Изида/Филе, който заедно с още един храм е на остров в реката (имаше някакво светлинно шоу), видяхме огромната язовирна стена, недовършения обелиск, нубийско село, ботаническа градина (пак е на остров), дори се къпахме в Нил. Сигурно има и други неща за гледане, но за ден и половина толкова ни показаха. Simple Smile

# 563
  • Варна
Абу Симбел е на няколко часа път от Асуан. От круиза не ви ли предложиха такава екскурзия? Сами ли ще ходите до Асуан? Аз съм била като част от круиза. Корабът имаше 2 нощувки в Асуан. Освен Абу Симбел, за който станахме в 3 през нощта, ходихме до храма на Изида/Филе, който заедно с още един храм е на остров в реката (имаше някакво светлинно шоу), видяхме огромната язовирна стена, недовършения обелиск, нубийско село, ботаническа градина (пак е на остров), дори се къпахме в Нил. Сигурно има и други неща за гледане, но за ден и половина толкова ни показаха. Simple Smile

Ние също записахме круиза. Защо толкова рано се тръгва за Абу Симбел? Толкова ли е отдалечено? Все си мислех (явно погрешно), че всичко се върти около реката - градове, храмове и т.н.

# 564
  • София
Защо толкова рано се тръгва за Абу Симбел? Толкова ли е отдалечено? Все си мислех (явно погрешно), че всичко се върти около реката - градове, храмове и т.н.
Че е далече, далече е. Но тръгването е толкова рано, защото в пустинята е много горещо. Били сме на 31 октомври. В 9 часа сутринта беше 45 градуса. В храмовете не можеше да се диша. Затова в 7 вече сме били там, а в 9,30 сме си тръгнали. Около 13 часа сме били отново в Асуан.

# 565
  • На планетата Земя
Пътят с автобус от Асуан до Абу Симбел е 3 часа в едната посока. Абсолютно си заслужава да се види комплекса. Като си представи само човек какви усилия са положени да се извади от язовира и да се  премести! Пътува се през пустинята, тръгва се в пълна тъмнина и се посреща слънцето, красиво е. Има пакети с храна за всички. Сигурно някога са пътували по вода дотам, но сега е забранено плаването в езерото Насър.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 20:53 от Mileto

# 566
  • София
Абу Симбел е разкошен, разкошен… с цялата си история, гледка и всичко. Намира се в близост до границата със Судан. Доста се пътува в посока, и почти целият път р магистрала през Сахара. Жълти дюни от двете страни, в далечините на връщане се виждаше и мираж… доста път си е, но храмът е Уау.

# 567
  • На планетата Земя
Ето мираж - вървиш жаден към водата и не я стигаш.

# 568
  • Beyond the Frontiers
Аз съм малко пристрастна, но съм готова да пътувам часове...
Искам да отида до Уади ал Хитан - Долината на китовете - https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B0%D0%B4%D0%B8_%D0%B0% … D1%82%D0%B0%D0%BD
Пирамидите в Сакара.
Класическите маршрути само докосват това, което Египет предлага.

П.П. истината е, че Ирак, Иран, Сирия, Судан, въобще целият този район има невероятни исторически забележителности.

# 569
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
бяхме в Ал Фаюм, бяхме и в резервата и езерата Simple Smile до долината на китовете може да се стигне само с високопроходима машина, а нашата не беше такава. Simple Smile
здраве да е, ще се организираме с група следващия път

Общи условия

Активация на акаунт