Египет /Тема 13/

• 81 662
  • 751
  •   2
Отговори
# 690
  • Горна Оряховица
Организират ли от хотелите посещения на  пирамидите, Кайро, пътуване по Нил... ?

https://aladdin-travels.com/bg/product-tag/top/

# 691

Вече от две седмици се опитвам да намеря хотел в Шарм ал Хейл. И миналата година,когато отново търсих, бях попаднала на статии,че за шнорхелинг и дайвинг Ras Um Sid (или Ras om el-seid) е най-подходящото място. ОБАЧЕ...хотелите,коиот харесвам не са никак там. Към момента съм се спряла на Rixos,който е adults only и Sierra Sharm Al Sheikh. Харесва ми и Албатрос-а,който е adults only,но към момента Емералд нямат цени за него за Октомври.
Въпросът ми е - има ли добър хотел в близост до Ras um Sid, който да се предлага от БГ туроператори? Държим на качествена храна.

Факт, че в този залив рифа е “домашен“ и си заслужава. От Джаз Фанара и Рийф Оазис може директно да се гмурнете. Но ако държите на храната /гладни не сме останали там/, то можете да се разхождате от избрания от Вас хотел до различни рифове. Страхотен риф има и в Рас Мохамед.

# 692
Здравейте, понеже трябва да резервирам до 1-2 дни и нямам време да чета подробно темите за Египет, може ли някой да ми обясни каква е разликата от това да сме в хотел в Хургада или в Шарм ел шейх? Както и за рифовете пред  хотелите, какво точно се има предвид при избора на хотел?
С коя агенция от Бг да гледам офертите?
Искаме да посетим задължително Луксор и Карнак . Пирамидите видях, че са включени навсякъде в цената на екскурзията.
И на следващо място - четиризвезден или петзвезден хотел трябва да избера?

Предварително благодаря на отзовалите се.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 11:03 от djalma

# 693
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, понеже трябва да резервирам до 1-2 дни и нямам време да чета подробно темите за Египет, може ли някой да ми обясни каква е разликата от това да сме в хотел в Хургада или в Шарм ел шейх? Както и за рифовете пред  хотелите, какво точно се има предвид при избора на хотел?
С коя агенция от Бг да гледам офертите?
Искаме да посетим задължително Луксор и Карнак . Пирамидите видях, че са включени навсякъде в цената на екскурзията.
И на следващо място - четиризвезден или петзвезден хотел трябва да избера?

Предварително благодаря на отзовалите се.

по-простичко от това не мога да го обясня Simple Smile

само не се подвеждайте по това "7-8-9 часа път". само излизането от Кайро ще е над 2 часа.

# 694
Да, това за разстоянията се ориентирах и разбрах, че е по-добре да сме в Хургада.
Да препоръчате хотел там - в рамките до 1 500 лв на човек например и с хубав плаж.
Разбрах, че почти всички програми са на АБакс, но ги продават чрез други туристически фирми. В този смисъл, от кой сте най-доволни - РУал травел, Екзотик холидей, ЕКватор ...

И въпрос относно допълнителните екскурзии - всички пишат, че е по-добре там на място да си ги купим . Прочетох за фирмата Аладин- Доволни ли сте от нея? Ако може да препоръчате и още някоя друга местна фирма, организираща допълнителните екскурзии.

# 695
  • Beyond the Frontiers
Да, това за разстоянията се ориентирах и разбрах, че е по-добре да сме в Хургада.
Да препоръчате хотел там - в рамките до 1 500 лв на човек например и с хубав плаж.
Разбрах, че почти всички програми са на АБакс, но ги продават чрез други туристически фирми. В този смисъл, от кой сте най-доволни - РУал травел, Екзотик холидей, ЕКватор ...

И въпрос относно допълнителните екскурзии - всички пишат, че е по-добре там на място да си ги купим . Прочетох за фирмата Аладин- Доволни ли сте от нея? Ако може да препоръчате и още някоя друга местна фирма, организираща допълнителните екскурзии.

Цените на хотелите варират за различните дати. Няма как да ви се предложи така.
Canary tours

# 696
  • София

Най-сме доволни от Galactic Voyager. Пишете и на лични и тя ще Ви направи най-добрите резервации.

# 697

Най-сме доволни от Galactic Voyager. Пишете и на лични и тя ще Ви направи най-добрите резервации.

Galactic Voyager - това профил на човек в Бг мама ли е или на друго място?

# 698
  • Sofia
Погледни два поста над твоя 😁

# 699
  • Варна
Здравейте! Бях питала по-назад в темата, но понеже много неща питах, някак си мина между другото.
Какво бихте препоръчали непременно да се опита от египетската кухня? И доколко е застъпена в хотелите тя.
Не че съм чак толкова ящна, напротив, голям съм каприз и злояда, но като отида - поне да е пълно изживяването.

# 700
Има ли в Хургада място, където да се разходим ( крайбрежна алея, пешеходна зона с магазини) . И безопасно ли е да се напуска територията на хотелите?
Благодаря.

# 701
  • София
Има ли в Хургада място, където да се разходим ( крайбрежна алея, пешеходна зона с магазини) . И безопасно ли е да се напуска територията на хотелите?
Благодаря.
Има една централна улица с магазини от двете страни, безопасно е, само търговците са малко досадни. Пълно е с народ. Другото е марината, там повечето са  ресторанти.

# 702
  • Beyond the Frontiers
Нямате повод за притеснения. В курортите може да се разхождате съвсем спокойно.
Като не обръщате внимание на търговците и те спират да ви занимават.

# 703
Никакъв проблем няма с разходките в Хургада .Всичко е спокойно , а за шопинг препоръчвам улица Шератон - безброй магазини .

# 704
Здравейте! Бях питала по-назад в темата, но понеже много неща питах, някак си мина между другото.
Какво бихте препоръчали непременно да се опита от египетската кухня? И доколко е застъпена в хотелите тя.
Не че съм чак толкова ящна, напротив, голям съм каприз и злояда, но като отида - поне да е пълно изживяването.

Това е много относително. Аз лично много харесах пресните фурми и едно кисело мляко, което няма нищо общо с нашето по магазините. Много нежно и кремообразно и с мек вкус. Но обикновено избора на храна е богат и няма как някой от тук да ти препоръча нещо.

Общи условия

Активация на акаунт