Азиатска козметика и грим - 23

• 69 533
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Hmmm, това го водят Blemish Cover Concealer - ако съдя само по името този продукт или не е предназначен за цялото лице, а само за покриване на блемишес (проблемите) или е ФДТ с изключително високо покритие - ерго "варосани". Стана ми любопитно!

PS About this item
HANSKIN CUSHION FOUNDATION: A high coverage, lightweight and long lasting foundation cushion confidently correct blemishes, redness, and discolorations for an overall complexion. Foundation adheres well on the skin for a semi matte finish with just one layer, sebum and oil is controlled throughout the day. Formulated with avocado oil to provide skin with essential antioxidants to reduce wrinkles and keep skin moisturized. Ideal for all skin types.
https://hanskin.com/products/hanskin-blemish-conceal-cushion-semi-matt-n23

Aко искате да го "поразредите", за да не е толкова покривен просто вземете влажен бюти блендър и го нанесете леко с него (или мокрете оригиналната гъбичка и взимайте минимум продукт от кутията); ако искате да го потъмните ползвайте който и да е (полу) матов по-тъмен ФДТ за да му добавите няколко капки или потърсете капки за потъмняване на ФДТ, ако не е достатъчно с най-голямата си четка сложете воал от бронзър по цялото лице.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 22:32 от Agent Provocateur

# 226
  • софия
Така съм направила, след като съм се образовала благодарение на вас. Взела съм капки на NYX. Нямам впечатление за този къшън, но така коригирам напр. Великия Missha perfect cover BB, а и skin 79, защото на мен корейския 23 винаги леко ми сивее.

# 227
  • Prismatica Aerie
Обаче, никъде не откривам инфо за състава му,  а и го има наличен само в ebay.
Намирам го на корейски, ако ти се занимава да превеждаш с камера :
Скрит текст:
Иначе в блога на Одил четох, че  всички продукти от линията Blue Microlift Hydra съдържат микро хиалуронова киселина, която прониква по-дълбоко в слоевете на кожата благодарение на ниското си молекулно тегло. Съдържат още Cyto Complex™, съставка със запазена марка, която съчетава 17 различни вида основни за кожата хранителни вещества, включително 2 вида микроелементи, 7 вида витамини и 8 вида аминокиселини.
А след като те възбужда крайно - действай докрай! Smile

# 228
Дали някоя от вас е ползвала минерална корейска слънцезащита?Интересно ми е дали действително няма бял филм,както рекламират.

# 229
  • Бургас/Пз
Дали някоя от вас е ползвала минерална корейска слънцезащита?Интересно ми е дали действително няма бял филм,както рекламират.
Да, наистина няма. Ползвала съм тази https://kocos.bg/Benton-Skin-Fit-Mineral-Sun-Cream-SPF50-/PA--1-1883

# 230
Минавам да похваля тази маска, разкошна е за суха кожа. След нанасяне, усещането е едно такова маслено, богато и се опасих, да не стои мазно след измиване, но не...разкошна, чиста, подхранена кожа и една такава като напоена и сочна стои. Корейците ми бяха пратили мостра и сега ще поръчвам пълноразмерния продукт.
https://m.jolse.com/product/skinfood-rice-mask-wash-off-100g/469 … ry/130/display/1/

В нотино има 10 и 15 % код за отстъпка, който хваща и корейски марки и намазах един Heimish All Clean балм на сляпо, дано да ми хареса и да почиства хубаво най-вече.

От няколко месеца ползвам корейска козметика и се оттървах от пъпките. Обвинявах хормони, цикъл и какво ли не...в началото като писах едно от момичетата писа, че е възможно да ползвам неподходящ почистващ продукт и е била права.

# 231
Минавам да похваля тази маска, разкошна е за суха кожа. След нанасяне, усещането е едно такова маслено, богато и се опасих, да не стои мазно след измиване, но не...разкошна, чиста, подхранена кожа и една такава като напоена и сочна стои. Корейците ми бяха пратили мостра и сега ще поръчвам пълноразмерния продукт.
https://m.jolse.com/product/skinfood-rice-mask-wash-off-100g/469 … ry/130/display/1/

В нотино има 10 и 15 % код за отстъпка, който хваща и корейски марки и намазах един Heimish All Clean балм на сляпо, дано да ми хареса и да почиства хубаво най-вече.

От няколко месеца ползвам корейска козметика и се оттървах от пъпките. Обвинявах хормони, цикъл и какво ли не...в началото като писах едно от момичетата писа, че е възможно да ползвам неподходящ почистващ продукт и е била права.
И аз харесах тази маска (имах 2 тестeра от Jolse), макар да съм с по - скоро мазна, акнеична кожа. Бихте ли споделили рутинат, която действа добре на Вашата кожа? Аз постоянно купувам и още налучквам точните продукти.

# 232
Момичета, може ли да препоръчате измивна пяна или непенещ се крем за нормална кожа.

В момента довършвам туба на B lab Matcha foaming cleanser и ми омръзна това разтъркване в дланта за образуване на пяна, освен това дразни леко очите.

Като бях в България през лятото се наложи да си взема европейско измивно (пяна на Авен) и останах доволна.

Ако има лека киселина за ексфолиране в състава ще е супер!

# 233
  • София
Пяна не, но ензимна измиваща пудра - О, да!
Irèn start afresh daily.

Аз търся измивно олио, което добре емулгира, ама наистина!

# 234
Аз винаги гледам да поддържам Tosowoоng Enzyme Powder Wash, но разходът и е толкова малък, че това не е трудно Simple Smile
https://fiftyshadesofsnail.com/2015/08/23/review-tosowoong-enzyme-powder-wash/

За олио - голямата ми любов Shiseido Perfect Cleansing Oil, както и последните 2, които опитах на мини опаковки - Sulwhasoo и  Amore Pacific са без всякакви забележки по отношение  на емулгиране/почистване/дразнене на очите. Много, много добри продукти! В Амазон намерих следния коментар:
"If the Sulwhasoo and AmorePacific oil cleansers had a baby, it would be this one from Donginbi. I love it!" Grinning

https://www.shiseido.com/us/en/essentials-perfect-cleansing-oil- … 990000000122.html
https://us.sulwhasoo.com/products/gentle-cleansing-oil
https://us.amorepacific.com/products/treatment-cleansing-oil

Цените им хич не са ми приятни и се басирам, че и в по-евтиния сегмент има не по-малко качествени и добри продукти, но толкова да обичам да ползвам продукти на един бранд/серия, че когато мога си доставям тази глезотия.

Следващите, които държа под око с идеята да ги чифтосам със серии от същите брандове, които вече имам са OHUI, Donginbi и SUM:37. От Миша имам поне 3 различни измиващи пяни, но олиото им, което съм ползвала преди години беше просто ОК, без да е нещо особено, та ще си ползвам запасите от Шисейдо.

Аналог на олио е голямата ми любов от това лято - балмът на Joseon! На нелоша цена в момента, Но балм при мен определено върви много по-бързо от олио!
https://www.yesstyle.com/en/beauty-of-joseon-radiance-cleansing- … ml/pid.1103112930

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 03:21 от Agent Provocateur

# 235
  • Prismatica Aerie
И аз харесвам ензимни пудри, ползвала съм Isntree Spot Saver Mugwort Powder Wash, Vely Vely Enzyme Powder Cleanser, а в момента - Juice to cleanse Powder Wash.

Erza Scarlet,
за пяна се сещам само за такива с BHA - ROUND LAB 1025 Dokdo Bubble Foam, make p:rem  Solution Me. Mild Bubble Foam, 12 GRABS  My BHA Foaming Cleanser.
Сега ползвам AESTURA AtoBarrier365 Bubble Cleanser и е разкошна, но няма киселини. Тях ги предпочитам в падове, обичайно PHA, за да мога да ползвам ежедневно.

Имаше и някакво олио - B.LAB - PHA Perfect Pore Cleansing Oil, но не съм го ползвала. Напоследък съм на вълна почистващи млека. След тях - пяна.

На фона на десетки(?) корейски минерални слънцезащити не може да се обобщи генерално, че не оставят бял филм. Оставят и още как - особено ако сте с по-тъмна кожа или не слагате достатъчно количество.
 Разбира се, има изключения - някои повече, други по-малко.. Има такива, които яко белеят и след 15 мин. се сливат с кожата.
Всичко е индивидуално, т.е. трябва проба, не разчитайте на реклами и какво ще ви каже някоя a whiter shade of pale като мен.Simple Smile

# 236
  • София
Имам доставка от Jolse с Български пощи. На 08,08 е пристигнала в София. На 10.08 пише, че е готова за митническа обработка и оттогава няма движение. Нормално ли е това? В сайта на Български пощи като пусна номерът на доставката пише - Няма намерен резултат.

# 237
  • София
Ох, никога с бг пощи няма да повторя. 21.06 пристига пратката ми в Бг и - забележете - на 08.08 пристигна и си я получих на гише в близката пощата. Там платих и дължимото + ~4лв такса за пощите.
Пояснявам, че направо им пратих документите на мейла на митницата, щом видях, че е при тях. След точно 1 месец се появи статус за некоректни документи и им пратих абсолютно същите втори път. Е, получих си я все пак. Не знам дали по принцип са толкова бавни, или специално аз съм имала тоз "късмет".

# 238
  • София
И аз направих глупостта да се пробвам пак с доставка до Бг. Не знам защо си го причинявам, всеки път се заричам, че е за последно и пак отвреме-навреме се обърквам. Пратката ми стои от 03.08 на митница и няма никакво развитие. Писах мейл за документи, нямам отговор, няма развитие в тракинга. Междувременно пратката, която пуснах 2 седмици по-късно до UK вече пътува към мен с GGBG. И двете са от Jolse, и двете са с нормални доставки...
Соренда, като гледам твоята с какво темпо са я обработили, явно ще си почакам още доста...  Няма такива тромави институции като нашите пощи и митници Angry

# 239
От един два месеца има някакво влошаване в обслужването в бг пощи. Допреди това си получавах пратките без проблем, поседят 10 дена на митница гледам тракинга и получа и смс да си я вземам от пощата. После нещо се случи и се почнаха разправиите за една пратка звънях 10 тина пъти.
Една взе да ми обяснява, че пак трябвало да се попълват декларациите, поспорих че отпаднало, цитирах и защо, накрая клекна, че ако съм искала да стане по-бързо да си ги попълня. попълних ги, но пак се разправях да ги предвижат. В периода 10-13 имам влезли три пратки ще ги видя как ще са.
Нещо стана тези 2 месеца, преди като хакнаха пощите си ги получавах и не беше такова чудо.

Общи условия

Активация на акаунт