Азиатска козметика и грим - 23

• 69 521
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз от края на юли имах такъв инцидент. Мъка беше с обработката, но си получих пратката. Отне безобразно много време. Чудя се как да поръчам от Jolse вече?! През Германия минават ли спокойно пратките?

# 241
  • София
Не. През Англия най-добре.

# 242
Стандартната ли доставка идва с пощите, аз съм получавала до БГ с fedex/ТНТ , но това беше зимата.

# 243
  • София
През юли поръчвах. В понеделник пратката тръгна от Корея, в петък беше в България, но изрично ги помолих да я изпратят с Федекс. Петък следобед получих мейл от Федекс.

# 244
  • София
За експресна трябва да де събере определена сума.

# 245
  • Бургас
И аз направих глупостта да се пробвам пак с доставка до Бг. Не знам защо си го причинявам, всеки път се заричам, че е за последно и пак отвреме-навреме се обърквам. Пратката ми стои от 03.08 на митница и няма никакво развитие. Писах мейл за документи, нямам отговор, няма развитие в тракинга. Междувременно пратката, която пуснах 2 седмици по-късно до UK вече пътува към мен с GGBG. И двете са от Jolse, и двете са с нормални доставки...
Соренда, като гледам твоята с какво темпо са я обработили, явно ще си почакам още доста...  Няма такива тромави институции като нашите пощи и митници Angry

А с доставка до GGBG, плащали се ДДС или до Англия пътуват без проблем пратките от Jolse?

# 246
  • София
От Пощите ще получа ли имйл за да  им изплатя документи за пратката на митница? Чета, че предварително изпращате документи, но на какъв имей?
Предишните ми пратки бяха с DHL  и всичко беше много бързо и коректно - изпратиха ми имей, върнах им на него поисканите документи, преведох сумата и готово.

# 247
  • София
Не знам. Вижте в темата за митницата. Пращам документи на customs@bgpost.bg
Пратките до UK ги спират на митница на случаен принцип или ако са експресни.

# 248
От Пощите ще получа ли имйл за да  им изплатя документи за пратката на митница? Чета, че предварително изпращате документи, но на какъв имей?
Предишните ми пратки бяха с DHL  и всичко беше много бързо и коректно - изпратиха ми имей, върнах им на него поисканите документи, преведох сумата и готово.
Ето тук
https://www.bgpost.bg/bg/498
Обаждам се по телефона, ако се забавят повече и питам, в горния пост са дали мейла
От сайта се вадят и декларациите.

# 249
  • София
И аз направих глупостта да се пробвам пак с доставка до Бг. Не знам защо си го причинявам, всеки път се заричам, че е за последно и пак отвреме-навреме се обърквам. Пратката ми стои от 03.08 на митница и няма никакво развитие. Писах мейл за документи, нямам отговор, няма развитие в тракинга. Междувременно пратката, която пуснах 2 седмици по-късно до UK вече пътува към мен с GGBG. И двете са от Jolse, и двете са с нормални доставки...
Соренда, като гледам твоята с какво темпо са я обработили, явно ще си почакам още доста...  Няма такива тромави институции като нашите пощи и митници Angry

А с доставка до GGBG, плащали се ДДС или до Англия пътуват без проблем пратките от Jolse?

На случаен принцип е да ги спрат на митница, на мен не ми се е случвало последните 3-4 години. Но и да я спрат там процедурата е супер лесна, комуникация и плащане онлайн и бързо доставяне след това.
Явно доста хора си получават Jolse там, защото един път момичето отпред в офиса на GGBG обясни на служителя вътре какво трябва да ми потърси - "От онези корейските кашончета" Joy

# 250
А при превозвача има ли нещо по-особено от преди, когато поръчвате до Англия? Аз след промените все заобикалям Англия, последните пъти поръчвах до Германия, но напоследък май и там ходят на митници.
Може да пробвам до Англия следващия път.

# 251
Аз по препоръка оттук имах една пратка до Англия през юли, забавяне имаше единствено заради стачка на някаква администрация и лекия временен хаос по английските летища.
Иначе не платих нищо, освен таксата на превозвача (Англия-България) и всичко стана много бързо.
Германия ми беше първата опция през последните няколко години, но сега избягвам.

# 252
Да влезна с въпрос по повод последните коментари. Ако поръчвате до Англия с кои превозвачи е и ако имаме човек там, по-неудобно л ие да поръчваме до адрес и той да праща...с не знам и аз какво...?

# 253
Много бавно се случват нещата с български пощи, но пък въпреки забавянето си получавам абсолютно всичко с тях. Може да си следите движението на пратките тук 17track.net. Обикновено забавянето не е заради пощите а митническите служители супер бавно обработват пратките. Моите поне 2 седмици отвисяват на софийската митница.

# 254
Да влезна с въпрос по повод последните коментари. Ако поръчвате до Англия с кои превозвачи е и ако имаме човек там, по-неудобно л ие да поръчваме до адрес и той да праща...с не знам и аз какво...?
Аз ползвах Лерон за превозвач,  но само веднъж засега, за другите също съм чела хубави неща в темата за превозвачите от Англия.
За мен е безмислено да ангажираш местен човек да ти получи и препрати пратката, нито ще е по-лесно, нито по-евтино (така мисля де, не съм 100% сигурна за цените на пощите до БГ). Тя пратката реално идва на твое име до превозвача, те я взимат и оправят всички митници, такси и т.н. по пътя до София.
Защото нали Англия вече не е в ЕС и ако не стане това упражнение, те чакат БГ митниците. Което обезмисля пратките,  които са с превозвач.

Общи условия

Активация на акаунт