Азиатска козметика и грим - 23

• 69 526
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Като споменахме балма на banila, мой любимец през последните години, вече е детрониран в моята листа от почистващия балм на  Mary may.  Добрите ми първи впечатления се затвърдиха. За ползите от многото витамини незнам, но добре хидратира още на първа стъпка, дори след него да почиствам с пяна с киселини. Хидратацията е добър бонус с почистването. По-лесен за разнасяне и по- икономичен.

# 271
Ani_d, много ви благодаря и на вас за подробната информация 😊
Този балм една приятелка си го взе и каза че е много доволна. В Сеул имат малки разфасовки за проба и ще отида да взема една и да пробвам.
Аз си използвам слънцезащита, но на Авен в момента. В една друга тема ми бяха препоръчали тази на Алба, но я няма налична. Ще поразгледам тези на Benton.

Ще се опитам да намеря малки размери от тези продукти ако изобщо има за да тествам и да видим как ще ми понесат.

# 272
  • София
Аз съм поръчвала от stylevana чрез ггбг. Пратката ми пристигна за една 7-10 дена до склада им в Германия и от там потегли за БГ. Не съм плащала никакви такси освен за доставката. Всичко беше наред с пратката и останах много доволна, защото си спестих 50% в сравнение с БГ сайтове. В същото време не чаках дълго време Simple Smile Въпреки това знам, че понякога може да отнеме повече време, ако някой продукт не е наличен на склад, понеже ги пращат от Хонг Конг.
А получихте ли потвърждение, че пратката е изпратена, поръчах на 14ти и ни вест ни кост от тогава, всичко беше налично.

# 273
  • Бургас/Пз
Ani_d, много ви благодаря и на вас за подробната информация 😊
Този балм една приятелка си го взе и каза че е много доволна. В Сеул имат малки разфасовки за проба и ще отида да взема една и да пробвам.
Аз си използвам слънцезащита, но на Авен в момента. В една друга тема ми бяха препоръчали тази на Алба, но я няма налична. Ще поразгледам тези на Benton.

Ще се опитам да намеря малки размери от тези продукти ако изобщо има за да тествам и да видим как ще ми понесат.
Не съм много сигурна, че на Алба е подходяща за мазна кожа. По-скоро мисля, че не е. Да,  добре е,  ако не намерите малки опаковки да вземете поне тестери. В магазина на  кокос.бг предлагат тестери на повечето марки,  може да проверите.

# 274
  • софия
Аз съм поръчвала от stylevana чрез ггбг. Пратката ми пристигна за една 7-10 дена до склада им в Германия и от там потегли за БГ. Не съм плащала никакви такси освен за доставката. Всичко беше наред с пратката и останах много доволна, защото си спестих 50% в сравнение с БГ сайтове. В същото време не чаках дълго време Simple Smile Въпреки това знам, че понякога може да отнеме повече време, ако някой продукт не е наличен на склад, понеже ги пращат от Хонг Конг.
А бихте ли казали каква е таксата за доставка?  На тегло ли? Щом я получавате с GGBG, предполагам е стандартна доставка?

# 275
DzhuliB, на D'alba за мазна кожа е много добра тази слънцезащита:

Също посочената на Бентон в зелената опаковка , както и тази:

За лице леки , но с добра хидратация, а този на Мизон е и антиейдж.Има ги в кокос в травел размери

# 276
D'alba е по- скоро за мазна кожа, по едно време беше хит в темата и си я бях взела, даже и не я довърших, не помня вече какво точно не ми е харесало в нея.
Тяхната зелената почистваща пяна, която също обираше възхищение, също не харесах, наскоро я изхвърлих, че ми се подмяташе  много време в банята без да я изразходя. Нито почистване добре, а се предполага и че трябва да ексфолира, изсушава, не се пени добре. Не обичам измивни продукти, които не правят хубава пяна. И два техни крема съм ползвала, спокойно може и без тях. За мен са надценен бранд.

# 277

И аз харесах тази маска (имах 2 тестeра от Jolse), макар да съм с по - скоро мазна, акнеична кожа. Бихте ли споделили рутинат, която действа добре на Вашата кожа? Аз постоянно купувам и още налучквам точните продукти.
Малага и аз още се уча, не следвам точно всички стъпки, според нуждите на кожата действам - понякога някой продукт сутрин го пропускам, за да ми попие по-добре слънцезащитата...и с уточнението, че моята кожа е суха...
ето сутрин
Скрит текст:
вечер
Скрит текст:
Утре в Jolse май ще има безплатна доставка.

# 278
И аз да си повдигна питането за препоръка за дневен крем.
Здравейте! Моля за препоръка за лек дневен крем за смесена кожа на 42г. Досега използвах Frudia Citrus озаряващ крем с витамин С в комбинация с ампулата с екстракт от центела на Скин 1004, вечер съм с Mary & May 6 Peptide Complex и нощна грижа на Виши. Предпочитам да го поръчам от български сайт, не държа отново да е с витамин С.

Този Multi Function Formula Snail гел за лице с екстракт от охлюви на Мизон дали е добър?

От препоръките на  ani_d си харесах слънцезащитата на Beauty of Joseon. Ще я пробвам, че още не съм нацелила и подходящата корейска слънцезащита за мен.

# 279
За мен откритието като за слънцезащита този сезон е това -  https:// [url]https://altereight.com/product/b-lab-matcha-hydrat … spf50pa-50ml//url]. Много лека формула, пасва със всички продукти под нея, попива бързо, няма и намек за "варосване" и получавам качествена хидратация. Не съм пробвала 10,за да кажа, че имам голям опит, но 2 - 3,да.Но от тях имах кир ефект.

# 280
И аз да си повдигна питането за препоръка за дневен крем.
Здравейте! Моля за препоръка за лек дневен крем за смесена кожа на 42г. Досега използвах Frudia Citrus озаряващ крем с витамин С в комбинация с ампулата с екстракт от центела на Скин 1004, вечер съм с Mary & May 6 Peptide Complex и нощна грижа на Виши. Предпочитам да го поръчам от български сайт, не държа отново да е с витамин С.

Този Multi Function Formula Snail гел за лице с екстракт от охлюви на Мизон дали е добър?

От препоръките на  ani_d си харесах слънцезащитата на Beauty of Joseon. Ще я пробвам, че още не съм нацелила и подходящата корейска слънцезащита за мен.

По-леки, въздушни и бързо попиващи
https://jolse.com/product/round-lab-birch-juice-moisturizing-cre … y/1111/display/1/
https://jolse.com/product/round-lab-mugwort-calming-cream-80ml-r … y/1111/display/1/
Su:m37 Sum37 Water-full
Dr.Ceuracle Vegan Kombucha Tea Gel Cream 75g
https://jolse.com/product/real-barrier-extreme-cream-50ml/19326/ … y/1127/display/1/
https://jolse.com/product/atopalm-face-cream-35ml/53717/category/1126/display/1/
https://jolse.com/product/pyunkang-yul-moisture-cream-100ml/1237 … ry/605/display/1/
https://jolse.com/product/pyunkang-yul-calming-moisture-barrier- … ry/605/display/1/
missha - имат много варианти
Без активи са комбинират се с всичко.

# 281
И аз да си повдигна питането... Моля за препоръка за лек дневен крем за смесена кожа на 42г.
По-леки, въздушни и бързо попиващи

Su:m37 Sum37 Water-full

Аз съм със смесена кожа и пролет/лято /ранна есен изобщо не стигам до крем  - тонер - да; серум - да; ампула - понякога; емулсия - да; слънцезащита - ако не вали; отгоре на всичко това - грим. И честно да си кажа, мисля, че за моята смесена кожа 2-3 много леки продукта с активи са по-добър вариант от 1 крем за дневно ползване. Вечер идва тежката артилерия!

Препоръчаният Su:m37  Water-full е чудесен продукт (гел-крем) и го имам и на моята кожа е горе-долу ОК, но пак ми оставя лепнещ слой, който не обичам никак под слънцезащита и грим. Ta си го ползвам вечер!

При всички положения вместо дневен крем препоръчвам емулсия (предшествана от хидратиращ тонер и серум)  Също така аз лично обичам да си купувам емулсиите в комплект с тонер - по този начин имам поне по 2 продукта от серия, които работят синергично в една посока!
Например тези Т+Е на Миша са подходящи за смесена кожа, защото балансират по-сухото и по-мазното, но ако е много горещо аз бих посегнала към ISNTREE:

За зимата малко по-богато, но пак не е належащо да е крем - ох, личи ли си колко съм се мъчила с кремовете цял живот Simple Smile))))

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 16:09 от Agent Provocateur

# 282
  • софия
Чудех се само на мен ли ми е достатъчна сутрин емулсията? Нормална, към суха, възрастна кожа. И понеже слънцезащитите   ми са богати, хидратиращи като O'HUI или новата на nissha(много хиалуронова),  съвсем добре се усещам
За  любовта към сериите  да не отваряме дума... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 283
Много благодаря, момичета! Ще избера крем на Pyunkang Yul като най-лесно достъпен в момента, а другите си ги набелязвам за проба. И аз не всеки ден имам нужда от крем действително /особено откакто започнах да ползвам ампулата с центела/ и хидратиращ тоник под нея, но съм се запасила със силно изсушаващи слънцезащити и когато ги използвам ми трябва още нещо отдолу особено по бузите. Лицето ми видимо подобри вида си откакто използвам корейски продукти и определено ще продължа в тази посока.

# 284
Много благодаря, момичета! Ще избера крем на Pyunkang Yul като най-лесно достъпен в момента...
Tози бранд има много добри продукти, аз лично ужасно си обичам тази класика и винаги го препоръчвам (с или без крем). Но винаги съм ги считала за по-скоро насочени към чувствителни и сухи кожи!

А, не си сама, Светулчо Simple Smile
Сутрин крем да не виждам! Дори и вечер при наличието на нощни маски (които са си де факто оклузивни кремове) пак гаранция няма, че ще посегна към стандартен крем. Особено пък сега в горещините!

За коя нова слънцезащита на Миша говориш? Тази?

Аз си доизразходвам с огромна "помощ" от щерката старата и златна:

Много ми е любопитна тази, но при наличието на поне 5-6 вече закупени и 2-3 отворени се опитвам да се овладея:

Някой пазарувал ли е от OliveYoung?
https://global.oliveyoung.com/product/detail?prdtNo=GA220414242

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 14:49 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт