На море в Гърция 2022 - III

• 57 531
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
  • София
На Кулата се ходи към 5-6 сутринта, към 6 даже вече е късно.😃
На Илинден се минава за отрицателно време.

# 226
  • на пистата
Здравейте момичета,от 2г не сме посещавали Гърция.Може ли малко информация как са цените по ресторантите.Имат ли голямо увеличения,последно бяхме 2019г.

# 227
  • София
Здравейте момичета,от 2г не сме посещавали Гърция.Може ли малко информация как са цените по ресторантите.Имат ли голямо увеличения,последно бяхме 2019г.
И да са се увеличили е минимално. На фона на българските в София бих казала, че са аналогични. На Ситония плащаме 30-35 евро за вечеря, обяд - 4 членно семейство

# 228
Здравейте!
Изпаднах в доста тъпа ситуация- имам резервация от букинг от 11 юли до 15 юли за Александрополис.
Моят мъж обаче вчера се схвана жестоко и едва върви, прогнозите не са да успеят да го оправят толкова бързо.
Резервацията ни е с невъзвращаема стойност.
Някой имал ли е такъв проблем: засега от сайта съдействат, поне по телефон, но казаха че не се свързват със собственика. Видях опция да преместя датите въпреки че при резервацията изрично ми пишеше че нямам право. Направих я късно и си викам не би трябвало да стане нещо - то аз съм тази дето боледувам и здрава болна все тръгвам.
Някакви идеи?
Дали мога да я продам и да сменим имената? Цената е доста добра!
За толкоз години не ми се е налагало да анулирам и не зная какви са ми вариантите честно.
Пък и отпуската ми е планирана от пролетта - много тъпо стана.

# 229
Момичета помощ,споделете опит и съвет....забравих документите на кучетата,мини и средна порода,не лаят,не шават,много кротки,но все пак живи кучовци.
Много далеч сме от вкъщи,а след няколко дни пътуваме за Гърция.
Какво да очаквам на границата,случвало ли ви се е?
Какво да правя ☹
Щом е след няколко дни - няма ли кой да ви ги пусне с куриер? До мястото, където сте или до близък град?
  Вкъщи няма никой,това първо щях да направя 😔

# 230
Благодаря ви. Значи ще се пътува до Нидри. А от къде трябва да си купим билети за ферито? Предполагам на пристанището, но да си питам...
Освен westferry има и още една компания ionian може да видите и тях, но пак са от Нидри. Те приемам резервация и по телефон.
Ние ползвахме на отиване westferry, заради по-ранния час 11:30 тръгване от Нидри, докато на другите беше 13 часа тръгването мисля, но бяхме объркали датата на резервацията си и отидох сутринта на пристанището, където ме вписаха в спъсък на чакащи без резервация. Успяхме да се доредим за първия фери, че бяхме няколко коли, но на косъм. Трябва си резервация, не е голям ферибота. На връщане ползвахме на Йониан от Сами до Астакос, доста по-голям ферибот и място за повече коли, автобуси, че и камиони/цистерни возиха с гориво.

# 231
  • на пистата
И да са се увеличили е минимално. На фона на българските в София бих казала, че са аналогични. На Ситония плащаме 30-35 евро за вечеря, обяд - 4 членно семейство
Благодаря.Да,тук при нас всичко е двойно.Това ме интиресуваше 😊

# 232
Момичета помощ,споделете опит и съвет....забравих документите на кучетата,мини и средна порода,не лаят,не шават,много кротки,но все пак живи кучовци.
Какво да правя ☹
Няма ли вариант да изпратите ключове и да ви ги върнат с документите.
Два пъти сме били с куче,едро,никой не ни ги е поискал никъде. Но има такава вероятност,да не ви провали почивката.
Вариант 2,който не знам реален ли е,да обясните на ветеринар ситуацията и да издадете дубликати на паспорта. Евентуално вашия ветеринарен лекар да Ви прати при колега на мястото,където сте в момента. Обаче за ваксините какво ще впишете,не знам ,нали и стикери се лепят.... Все трябва да има вариант със служебна бележка за ваксините. При изгубен паспорт все някакво решение има.

# 233
Какво да правя ☹
Няма ли вариант да изпратите ключове и да ви ги върнат с документите.
Два пъти сме били с куче,едро,никой не ни ги е поискал никъде. Но има такава вероятност,да не ви провали почивката.
Вариант 2,който не знам реален ли е,да обясните на ветеринар ситуацията и да издадете дубликати на паспорта. Евентуално вашия ветеринарен лекар да Ви прати при колега на мястото,където сте в момента. Обаче за ваксините какво ще впишете,не знам ,нали и стикери се лепят.... Все трябва да има вариант със служебна бележка за ваксините. При изгубен паспорт все някакво решение има.
Вариант е това с друг ветеринар и т.н.,аз се ошашках и не се сетих,задействам веднага.
Благодаря много много 💐🤗

# 234
Информация от първа ръка - билетите Нидри -> Фискардо се купуват от самото пристанище, откъдето тръгва и фериботът. Задължително трябва резервация, иначе качват само ако някой от резервиралите не се яви.
Днес напуснахме Лефкада, която ми остана в сърцето. Ще разкажа повече като се върнем.
Благодаря на всички в темата, които ме ориентираха какво, кога, как...

# 235
Малко съжалявам, че не си взех отпуска от Сряда например, тъй като в момента има 2.5 км. колона на Кулата и от 15 минути не сме минали и метър. Close

Трябва съвсем нищо да не си прочел/чул/видял за да се озовеш на коя да е южна граница лятото в събота особено предиобед.  Sad

Значи преди 8 полицаите се бяха строили на няколко поста и спрели към над 500 коли, камиони и автобуси на 2.5 км от КПП. Казаха ми, че така им е разпоредено, защото имало много трафик. Извървях това разстояние и заварих още към 1000 МПС, които за час не мръднаха почти. Телевизия БНТ беше завардила от мястото на събитието и нещата ми се сториха поръчкови/режисирани. След повече от час загубено време и нито метър напред, звъннах на 112 да кажа, че ни държат като заложници с малки деца и поисках обяснение от полицаите. Малко след това започнаха да пускат колите и минахме за още час т.е. над 2 часа пропиляно време. Имах усещането, че нарочно се бавят, за да отвратят хората от чакането и да напълнят БГ хотелите, да направят новина-антиреклама на Гърция и използват това политически. Факт е, че повечето преминаващи бяха супер изнервени и ги освиркаха. Днес беше около 30 градуса и немога да си представя какво би било да чакаш часове на 40. Пълно безобразие е това..

Последна редакция: сб, 02 юли 2022, 16:59 от Пух

# 236
Вчера се завърнахме от Лефкада. Беше страхотно! Ходихме на еднодневен круиз със Seven Island. Бяхме се установили в Лефкас, но ден преди круиза се разходихме до Нидри. От централната улица се записахме, платихме малко капаро и уточнихме с храна или без. Цената за възрастен е 40€, за деца 20-30€, според годините, а за 5 годишно дете нищо не взеха. Все пак носете си нещо за хапване. В деня на разходката можете да спрете колата на платен паркинг на главната на Нидри, може и да оставите хората си на кораба, а от компанията ви придружават момчета с моторчета до безплатен паркинг, после връщат шофьора с моторче. На връщане всички заедно за 7-8 мин сте на паркинга.  На следващия ден, докато други правиха уточнения и закупуваха билети, минахме с приоритет и само доплатихме. Ма качваме правят снимка на всяко семвйство, по време на път носят фотографиите с разни сувенири с вашите снимки, ако си ги закупите, лепват на ключодържателя примерно снимка с по-добро покритие.  Можете да си наемете чадър за плаж от кораба цената е 5€ за голям и 4 за малък (нормален), големите свършват бързо.
Във Фискардо има хубави заведения за хапване, но времето е малко, не че за обиколка ви трябват повече от 30 мин., но жени сме …Докато разгледаме, добре че мъжете седнаха по-рано и поръчаха. В деня на резервацията ни дадоха и визитка с отстъпка за -10% за посещение на ресторант на крайбрежната в Нидри и храна много ни хареса - решихме да вечеряме там. Главната улица на Нидри, дори повече ми допадна от тази на Лефкас. Между другото сувенирите в Нидри са по-евтини. На плаж ходехме винаги с колата, защото искахме да посетим повече места и да правим план в движение. От БГ тръгнахме през нощта в 1 часа, през Маказа. Имаше само 3 коли пред нас. Пътувахме изключително спокойно, магстралата на повечето места е осветена.Таксите за магистрала са около 20€ в посока.Когато пристигнахме домакините ни настаниха веднага. Цена на дизела от 2.05 до 2.14 €. На острова с 2-3 цента по-скъпо. Споделям мястото за настаняване. Удобно и чисто е, но се намира на голям баир. Не препоръчвам партерните апартаменти, много са тесни. Под мястото за настаняване има плаж, без екстри и с доста вълни. Само минахме да го видим. Стига се с кола. В близост до апартамента няма заведения за хранене и магазини. За нас не беше проблем, понеже и двамата с мъжа ми шофираме, приятелите с които бяхме също и все имаше някой на някъде за нещо с колата 😁. http://www.booking.com/Share-eq3iXR
Ако не обичате много камъни, носете си аква обувки. По-голямата част лт групата се спуснахме с парапланер от хълма към плаж Катизма, уникално изживяване. Цената е 85€ Ако решите да посетите плажа минете от страната на Лефкас, за 15 мин сте там, без многото завои.Калмарите ги сервират без пържени картофи Wink Като цена са 13-14€. Ако мога да съм полезна с още инфо - питайте 😊

Последна редакция: сб, 02 юли 2022, 18:00 от Ellinor*

# 237
Информация от първа ръка - билетите Нидри -> Фискардо се купуват от самото пристанище, откъдето тръгва и фериботът. Задължително трябва резервация, иначе качват само ако някой от резервиралите не се яви.
Днес напуснахме Лефкада, която ми остана в сърцето. Ще разкажа повече като се върнем.
Благодаря на всички в темата, които ме ориентираха какво, кога, как...
С коя компания пътувахте? Питам, защото някой беше писал, че будката на westferry е на околовръстното на Нидри, а Вие казвате, че е на пристанището, та да знам откъде да си вземем билетите. Колко време по-рано резервирахте?

# 238
  • София
Нашата почивка свършва утре. Направо ми се плаче. Наложи се доста да поработя и не успях да си почина качествено.
Все още изнасят обгорели трупи с камиони от Евия. На места още мирише на въглени. Потискащо е, но има зелена трева, явно природата е започнала да се възстановява.

# 239
Ние ще ходим в Неа Ираклица. Изнамерих от фейсбук страницата на един ресторант там актуално меню, попаднах и на такива от ресторант в къмпинг Гардения - цените са 1:1.
И сега като гледам новините....ужасни опашки на Кулата. Ние ще пътуваме в понеделник през Маказа, според вас натоварено ли ще е пак, в колко е хубаво да сме там?

Общи условия

Активация на акаунт