Little Britain - тема ента

• 20 734
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
Малее всички ли се местите след НГ?Казвайте,че правя проучване...този месец никой не се мести ...
А иначе,каквото и да говорим тук е работата,парите,бизнеса...и на мен ми е голяма лудница,но нама как..

# 151
Диорела за проучването и ние правим планове за преместване, но незнам кога точно ще стане. Може да минат и 4-5 месеца докато се организираме. А иначе по въпроса за Лондон, май си има и положителни и отрицателни страни и всеки преценя накъде са везните:)) На нас много ни харесва тук (Woking) но сме решили да опитаме и в Лондон. Като изключим лошите му страни....остават доста  хубави......Ние ще търсим по - хубава и по добре платена работа.

Приготвихте ли се вече за празника.....Ние ще пътуваме на 24 и само за това мисля...стягам куфари Wink
Приятни приготовления на всички пожелавам  bouquet

# 152
както се казва няма лесно вече никъде,
maimunka , да ние живеем в Норич, тук сме се закотвили и незнам дали ще се местим скоро,всичко зависи от работата на мъжа ми.Да района е хубав, но хората са много затворени,няма работа, и като разберат,че сме чужденци питат дали сме поляци ooooh!
Май всички ме изпреварихте с нколедните и новогодишни приготовления Wink ще гледам да наваксам тези дни.Иначе успях да купя подарък за мъжа ми преди да родя Crazyсега поне за това няма да мисля
лек ден момичета

# 153
 Здравейте, момичета! Благодаря и аз за съветите. Ходя постоянно в джоб центъра, но никога няма нищо. Ако има и отида то съответно не съм одобрена после. А, за поляците не ми се говори. Аз лично от тези които познавам тук, съм останала с много отрицателно мнение. НЕ само, че не искат и не научават езика (има такива които са тук от самото им приемане в ЕС) имат много претенции. Не ходят на работа, а ако ходят постоянно се "ослушват" някой друг да я свърши. Не се съобразяват с порядките на града. Ние сме малък град, хората са набожни и честни до болезненост, а тях ги викат всяка седмица в районното. 20 българи сме тук. НЯкой са от по 3 години. За толкова време никой не е имал проблем с обществото или властите. Може и да не сме големи приятели в нужда, но пък общата ни култура е на много по-високо ниво.
 Ох, да си поема дъх.  Mr. Green Няма да ви занимавам с глупости. Вижте какъв шотландски боец си имам в къщи! Снощи му подариха килт и риза. Ризата обаче не му минава през главата.  Confused Мисля да разгледам за гети и споран и да му направя цял комплект. Подаръка е от една двойка - момичето е българка момчето местен. Той пък милия се радва повече от мен на това, че Габи вече официално е шотландец и не пропуска да го отбележи всеки път като се видим.  Grinning

Последна редакция: ср, 20 дек 2006, 14:24 от nana_cool

# 154
  • UK/София
До Лондон - с ?20 и лична карта
Туристите ще минават границите на Албиона, без да показват пари

Лондон ни пуска само с лична карта от Нова година. Това съобщи сензационно "Дейли телеграф". Британското издание се добра до наредбата на вътрешното министерство за прием на българи и румънци на Острова.
Само 19,99 евро струва еднопосочен билет до Албиона с евтините авикомпании. Но ако билетът се купи сега, летите най-рано през април.
Кралството вече няма да иска от нашите туристи да показват пари на границата. Досега те трябваше да имат поне по 100 евро на ден. Нашенците могат да останат за три месеца, без да работят. За постоянно ще трябва изцяло да се издържат.
Освен квотата от
20 000 нискоквалифицирани българи и румънци шанс за работа на Албиона ще имат лекари, компютърни специалисти и финансисти. Те обаче ще бъдат оценявани по точкова система съгласно специална програма.

Това значи ли, че международните паспорти за Англия отпадат? ThinkingПрекалено хубаво ми се вижда за българите за  да е така.

# 155
мами, аз пак ще досаждам Embarassedможе ли да ми помогнете как да си кача снимка на моето слънчице и да си сложа лентичка с календарчето Embarassedот неразбиращите съм

# 156
  • UK/София
мами, аз пак ще досаждам Embarassedможе ли да ми помогнете как да си кача снимка на моето слънчице и да си сложа лентичка с календарчето Embarassedот неразбиращите съм
Прочети тук, Они, обяснено е подробно!

# 157
Били, аз четох в сайта на ХМ, че ще се влиза в страната с лични карти. Това беше към обяснението за България и Румъния. Като се подчертаваше, че трябва вече да минаваме през чекинга за граждани на ЕС и няма да се налагат печати в паспорта и където и да е. Всъщност от прочетеното останах с впечатление, че не е толкова зле положението и всеки ще получи своя шанс. Освен това за тези които работят 12 месеца легално, имат право да кандидатсват после за сертификат, който им дава право за неограничено търсене на работа.  Sunglasses
 Они, мини ако искаш на айсикю да ти обясня стъпка по стъпка как да си сложиш нещата. Номера ми е 202097714  Hug

# 158
  • UK/София
Нана, значи наистина е добра новина, браво!
 В такъв случай аз като кандидатствам за ILR нали трябва да доказвам, че не съм излизала от Англия за повече от 3 месеца за годината.Как ще стане след като няма да се бият печати и няма да се знае кой кога е влязъл и излязъл?newsm78

# 159
Били, мисля че тези които са си с някакъв статут в момента (с виза която не е изтекла, ИЛР и т.н.) няма да ги касае това за 3-те месеца. Това ще е за тези които тепърва ще идват. Не съм много сигурна обаче.  Confused Но, ти си кандидатсваш за съвсем друг вид документи, които нямат общо с новите правила.

# 160
  • UK
Биляна, аз взех ИЛР миналата седмица. Тази година съм била извън страната около 5 месеца общо, не са толкова стриктни  Wink

# 161
  • Bristol
Добро утро момичета!  Хайде на кафето kaffeetrmker_2 При нас е едно такова мъгливо, вече втори ден  Rolling Eyes
Ха, maimunka, и си мълчиш! Ето кой ще купува  cheers
Нана, забравих да ти кажа, тук например чарджват според размер на къщата, 25 поунда за 3 bedrooms Wink Но предполагам те са си направили сметката. Освен прахосмученето, почистват банята и кухнята с препарати, измиват и чиниите, ако имаш оставени такива  Mr. Green
oni, качи ли снимка на съкровището  Flutter
Ето снимка на моите две съкровища, правена в училището. Не е качествена, защото трябваше да я сканирам, а мен ме мързеше и я щракнах с камерата  Whistling

# 162
 не, Sadнезная как да си кача снимките на сайт и след това да ги сложа в профила си. но с малко повече време и търпение ще разбера как става

# 163
  • Bristol
Забравих да кажа, от Азда взех пакет с 4 СДта с детски песнички, над 70 песни съдържа и има 4 разказа за лека нощ, за петак  Mr. Green
И да питам, вие коледните подаръци под елхата пакетирате ли ги? Аз обикновено ги увивам, да имат представителен вид. Обаче кухнята на Ели е в много голям кашон, чудя се какво да я правя  newsm78

# 164
  • в едно миланско село
моми4ета, извинявайте, 4е ви се намесвам в темата (която 4ета винаги от пусто лЮбопитство  Laughing)
Имам една нужда от една услуга Embarassed
Купувам едно неЩо от и бей, оба4е продава4а не е сложил разходите за транспорта до Италия. КомпЮтъра в офиса не ми позволява да му пиШа и не мога да му намеря ел.поЩа. Дали някоя от вас, която е регистрирана, не би му поискала тази информация? Ще пусна линка на ли4ни, на която се самопредложи Wink
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт