Little Britain - тема ента

• 20 731
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
Завъртя ми се една идея в главата и ще попитам за малко мнения и разяснения вас.  Blush Понеже с особен неуспех опитвам да си намеря работа (каквато и да е) и днес се сетих за чистенето на къщи. Обаче нали съм все чула не дочула 1. Това минава ли за селф-емплойд, ако се регистрирам в Ревеню? 2. Какво ми трябва, за да започна? Аз си го предствавям така: Купувам кофи, парцали, препарати всякакви, пускам обява във вестника, в магазина закачена на таблото и да си разпечатам флаери да напускам в пощенските кутии. ( Това последното нали не е незаконно?  Confused) И от много мислене това измислих, а ми трябва работа.  Thinking Пък никой тук не се натиска да ми дава.  Rolling Eyes И да попитам още някой знае ли какво ще предствлява този "blue registration sertificate" след 1-ви и на какво основание ще се издава?

# 136
Нана не се притеснявай чак толкова.За този тип работа няма да ти трябват кой знае какви документи.Регистрираш се в инланда и си готова,а ако стане и другата хава хич да не му мислиш тогава.
Може да се работи с препарати на клиента или твои.За лифлети е абсолютно нормално да си пускаш по пощите,също и да си сложиш ад в супермаркета или да видиш обявите от вестниците.
Най-добре ако не те е срам отиваш на място и питаш,в хотел,ресторант и т.н Гледам в Гъмтри ама вашто градче го няма  Sad абе що не вземете да дойдете насам  Hug

# 137
  • Bristol
Добро утро момичета!
Въпреки че при мен не е никак добро, нервираха ме рано сутринта от училището. Реших да не пускам Жорко и днес на училище, не искам да поемам риска баш за празниците да пипне въшки. Казах че още се почесва и не съм сигурна дали е напълно почистен. Отговорът отсреща беше, че въшките не били извинителна причина за отсъствие на детето от училище  #Crazy Излязох аз виновна, че го държа в къщи!
Сега ми стана ясно вече, защо имат такъв проблем с въшките в тукашните училища. Ще оставя да отлежи в главата ми този факт, още не знам как да реагирам, абсолютно парализиран ми е мозъка. Излиза, че борбата с въшките тук е като борба с вятърни мелници май  newsm78

# 138
Добро утро и от мен

Aз доколкото знам, те въшките ги нямат за чак такова зло, както ние българите. Намажат им главите с ФУЛ МАРК (май така се казваше) и 'айде обратно. Наистина не е извинителна причина.  ConfusedТочно миналата Коледа (ама баш по празниците, ние на гости при свекървата) като ми ти се излюпиха ония гниди по моята  и главата на Алекс. Всички магазини затворени в селцето и околията...ах какъв кошмар съм изживяла ooooh!  Това беше коледен подарък (поредния подарък) от нашето комшийче. Та, там при свеки 5 племеници със семействата си. Никой не прие въшлясването ни като чума. Даже не можеха да ме разберат защо така се притеснявам и тюхкам.
ТА Мери, приемаш факта (че отърване няма).
Нана, в местния вестник, няма ли обяви за почистване? Както Диорела е казала, има ли хотели? Заведенийца? Евентуално в кухнята да помагаш . Това е проблем при малките селца и градчета - безработица и голяма конкуренция точно за такива не професионални работи. Защо не си потърсите работа някъде в по- голям град, не на островчето и да се изнесете от там?

# 139
  • Bristol
Мира, права си че ги нямат за нищо въшките, но на мен ми е за първи път да видя и съм много   Shocked Предполагам и аз ще свикна, но определено ми трябва време.
Ето това е темичката за въшките, която четох в нетмъмс pleeeeaaasssee bring back the nit nurse. Според тях специалният гребен е най доброто средство. Споменава се за някакъв  nitty gritty comb и електрически гребен. Плюс препаратите за убиване на въшките споменават и такива, които се ползват за превенция. Май всичко това може да се намери в Буутс, с изключение на двата гребена.
anan, благодаря ти отново и извинявай! Не съм и предполагала, че от местенето на тежки неща може да се стигне до такъв проблем! Моите и двамата съм ги засичала да се напъват да вдигат и местят тежко  newsm78
nana, при нас пускат такива реклами в пощата, не знам да трябва специално разрешение. Иначе  за почистване по домовете материали не ти трябват. Поне при нас като са идвали, ползваха нашата прахосмукачка и нашите препарати за почистване.

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 14:42 от м_е_р_и

# 140
  • UK/София
anan 
, съжалявам за случилото се!Разбирам те много добре за угризенията които имаш SadТова е нормална майчина реакция.Скоро се чувствах по същият начин след една домашна злополука с Александър.Но не се самоупреквай, все пак гледаме децата си сами, няма как да се разкъсаме да сме навсякъде.Дори и за секунда да ги изпуснеш от поглед и белята е готова.Стискам палци хернията да се скрие сама!Горе главата Heart Eyes
  miravmbd , още не сем се насочили на къде да се местим.Аз искам в град в който има повече чужденци, но кой ли ме пита Simple SmileВ Лондон не искам да живея, голяма лудница е.Винаги съм избягвала шумните места.Но със сигурност ще се посъветвам с вас като се заместим, благодаря!
  nana_cool , реши ли къде ще оставяш Габи като започнеш работа, това е голям проблем ConfusedСкоро чух, че приятелката на колега на мъжа ми си търсела работа в Лондон за чистене на къщи.Предлагали и все за цена около 2.50-3 паунда на час ShockedНе мога да повярвам, честно казано.Вярно, че поляците подбиват цените на трудовия пазар, но чак пък толкова..... newsm78
   м_е_р_и , с теб обсъдихме въшките, но линковете със снимките ме развеселиха.Едната ми прилича на епилатор, а другата на кучешка чешалка.Да не се случва, но ако си вкараш "епилатора "в твоята коса и няма да има изваждане Simple SmileТака един път се навивах с една маша с гребенчета и те се оплетаха в гривата ми.Извадих с отверка винтчето за машата, но гребените си останаха заплетени.Изминах половин Люлин с 8 гребена в косата за да отида в една приятелка да ми ги извади.Трябва да се съобразяват такива неща с гъстотата на косата Party
 Вчера церемонията мина добре с малки изключения.Мъжа ми твърдеше, че не е развълнуван, но даказа, че греши.Аз се качвам първа в колата да държа коланите на кар сита за да сложи мъжа ми детето по-бързо.Е аз се качих, но след мен се качи и мъжа ми и тръгна да пали колата.Забравил, че и Александър е с нас, а той милия стоеше на вън и гледаше като изоставена булонка.
 Като започна церемонията при цялата тържественост Александър започна да ми крещи"Пе, пе, пе" и започна да танцува един индиански танц.Думата "пе", значеше да му пея ConfusedТогава се сетих за Елена на Мери Simple SmileКакто и да е, успях да му намеря занимавка, но по едно време му стана интересен седящият до нас господин представител на африканската раса.Почна се "тате, дади, тате, дади", горкия човек се сви на хармоника.И на края до такава степен бях полудяла, че вместо неговото яке съм му облякла моето EmbarassedИ изведнъж претича един призрак с влачещо се яке през цялата зала.Отиде при фотографа и започна да го дърпа за панталона и да му казва"ба-бай", дърпането продължи докато не получи отговор от човека, който си дърпаше панталона на горе.Абе общо взето разбрах пълният смисъл на поговорката"Отиди с деца на баня, за да ти изядат сапуна".

# 141
Здравейте и от мен.......
 Они честито! Да е жива и здрава малката принцеса..!!!

Момичета аз си мислех, че нещо в мен е проблема че не мога да си намеря работа, но явно си го има и проблема на малкия град. Вече 6 месеца сам тук а никакъв напредък не виждам:( Все така трудно се оправям с езика и много ми тежи това, чувствам се като и аз незнам какво.....Приятели и дори познати трудно се намират....почти с никой не говоря. Но съм решила след Нова година да обиколя всички магазини и хотели които има наблизо и да питам за работа ...срам не срам все някога трябва да претръпна.
Нана аз също си мисля, че за да чистиш къщи не е нужно да имаш препарати, ползваш тези на клиента. Имам познати които чистят в Лондон за по 7 паунда на час и те си ползват всичко от клиента.
Били аз пък съм точно обратното, мечтата ми е да се преместим в Лондон. Тук всичко ми харесва, къщата и квартала където живеем са много хубави, а и сме на 30 мин с влака от Лондон, но тази тишина и спокойствие така ми писна, толкова ми е скучно. По цял ден съм сама и може би защото нямам дете и затова. А и все си мисля, че в Лондон по бързо ще си намеря работа. Тук не успях, незнам дали причината е в мен или в малкия град.

# 142
  • UK/София
  trollipen , опита ли да търсиш работа чрез джоб центъра?Не знам са какъв вида виза си, но ако имаш право на работа спокойно можеш да опиташ.Миналата година исках да започна някаква домашна работа, за да имам разнообразие и опитах чрез този център.Веднага ми предложиха чистене на къщи и офиси за по 6 паунда на час и в магазин за хранителни стоки да подреждам щандовете.Но това не беше надомна работа и отказах.Тъй, че опиатй и там!
 Наистна детето е един от главните фактори да не искам да съм в Лондон.Там, ако излезем в центъра ще трябва да го водя вързан със строг нашийник.Но наистина опитай сама да потърсиш работа, говори сама.Отначало е много притеснително, но в един момент падат всички задръжки и казваш това което искаш без притеснение.Успех Heart Eyes

# 143
Били опитах да, но това беше още когато дойдох. Имам право на работа и опитах веднага, но тогава бях много шашната и нищо, ама нищо не разбирах. Отидах заедно с мъжа ми и той говори, но тогава ми казаха да следя обявите в интернет и като си харесам дадена работа да отида. Е харесах си уж, отиваме пак вече за въпросната обява и ме накараха да говоря по един телефон с някаква жена. Ама аз толкова шашната и объркана, че нищо не и разбирах и се притесних още повече и нищо не направих Sad Но определено никой не ми предложи нищо.... А за въпросната обява попълних application form и оставих директно в магазина, но не ми се обадиха повече де. В крайна сметка не разбрах много много каква е ролята на джоб центъра след като аз трябва да си следя обявите и в този случай мога директно да отида на място и да подам каквото трябва.
Може би пак трябва да пробвам, сега уж вече се оправям значително по добре с езика.
Сетих се да те питам. Защо толкова много си платила за курса.  Аз платих 90 паунда за целия семестър и се надявам след 1 януари да е безплатно вече

# 144
Чистенето на къщи е 7.50-8.50 лири на час.
Тролипен, мини през job-center, виж какви обяви има там също; погледни и за обяви в местните вестници. Работа има.

# 145
Благодаря за съчувствието и успокоителните думи. Ама аз пак си мисля, че сигурно съм лоша майка Embarassed. Само при мисълта за операция, ми става лошо.
Биляна, на мен пък ми се ходи пак в Лондон да живея, има повече българи, а и аз обичам тълпите. Има много интересни места да се ходи с или без деца. В петък като ходих и видях, че до Историческия музей има пързалка и си се пързалят хората на кънки! Така им завидях, аз съм си мечтала от дете да се пързалям на кънки.
Нана и Тролипен - супермаркет, какъвто и да е магазин, училище,обяви по вестниците и в джоб сентъра/някои работодатели пускат обяви само там/, пъб-ове и кафенета + питаш и молиш познати дали не искат да им помагаш в домакинството или да попитат техни познати и роднини. Срамно няма. Хем ще се запознаеш с повече хора, хем ще ги питаш после за друга работа.  Понякога търсят само за 4 часа на седмица, но веднъж намериш ли работа, после е по-лесно и имаш самочувствие. След това си търсиш на друго място повече часове.
Това за телефона в джоб сентъра и на мене ми го погодиха още като бях пристигнала прясна -
прясна. Един вид щом не можеш разговор да проведеш по тел, значи има още да учиш езика да ти покажат де, това е номера.
За езика - гледай детски програми, чети вестници, слушай радио.
Да ви разсмея малко - Елена изспя една песничка на poo-poo-то - I'm sorry poor poo-poo that i left you alone there in the toilet Laughing.
Поздрави от нас

# 146
здравйте мами,, наистина работата е проблем особено ако си с дете.Аз работих до 8 месец в един хотел,но честно казано работа лесно не се намира сега.При нас е пълно с поляци и подбиват цените.А само единия от семейството да работи не е особено приятно. Мисля обаче , че с малко късмет ще се справим всички,които сме тук в Англията Simple Smile

# 147
b]Биляна[/b] , важното е къде ще се чустваш най-добре за теб и за семейството ти.В Лондон има много българи, но пък погледни от друга страна къде има работа и др. удобства,които не са маловажни - транспорт,магазини,ареята ...
ох май пиша вече глупости... ми така е малко като се посъвзех и рабрала ,недоразбрала се включвам Embarassed

# 148
  • UK
Биляна, като каза колко пари са предлагали на познатата ви си спомних за един дето искаше да ми плаща 1.40 на час да му работя в магазина  Grinning направо паднах от смях-казвам му ама минималната заплата е 4.5 бе човек и той се наду и се врътна  Laughing Сега минималната е 5.5, ако не се лъжа. Ние също ще се местим през новата година, но най-вероятно в съседното село, тъй че няма да е голяма промяна, а и аз обичам да сменям обстановката.
Они, ти в Норич ли живееш или се бъркам? Ние обиколихме този район миналата есен и имам хубави спомени, красиво е и спокойно.

# 149
Били със сълзи съм се смяла на изпълненията на Алекс:).И на мен не ми се живее в голям град,но пък от друга страна е хубаво да се мисли за децата.Удобствата,предлагани в големия град ги няма в малкитв селца.Имам предвид училища,градини,клубове разни,магазини и т.н.Избора е ограничен.Колкото до поляците е истина,4е заради тях много хора останаха без работа.В нашия квартал няколко магазина смениха персонала си със полски.Дори наскоро се засякохме с едно момиче/англичанка/,която я освободиха от единия магазин.Работела е за 6 паунда на 4ас ,а сега поляците жземат £4 на 4ас.

Общи условия

Активация на акаунт