Little Britain - тема ента

• 20 722
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
Ммм, Лина, наистина всичко изглежда много хубаво - Вие най-вече!

Ох, само да се върна, още 3 седмици и летя обратно...
... и да си гушна момчето на сърцето  hug

# 91
  • Bristol
Добро утро от мен! Снощи до късно седях и играх SIMS online и сега съм  Tired
Ходих и на carols by candlelight в училището на Жорко вчера. Той имаше изпълнение на китара  bowuu Накрая всички заедно пяхме Коледни песни  Crazy малко като в секта се почувствах, ама карай, нали синчето се кефи, а Ели танцува и аплодира изпълненията. За мое учудване, тя издържа 2 часа и се държа доста прилично за нейната възраст. Само по едно време реши и да пее, докато едно дете свиреше на саксофон. Изкарахме я извън залата, докато и се охлади мерака за пеене  Laughing

# 92
Добро утро от мен! Снощи до късно седях и играх SIMS online и сега съм  Tired
Ходих и на carols by candlelight в училището на Жорко вчера. Той имаше изпълнение на китара  bowuu Накрая всички заедно пяхме Коледни песни  Crazy малко като в секта се почувствах, ама карай, нали синчето се кефи, а Ели танцува и аплодира изпълненията. За мое учудване, тя издържа 2 часа и се държа доста прилично за нейната възраст. Само по едно време реши и да пее, докато едно дете свиреше на саксофон. Изкарахме я извън залата, докато и се охлади мерака за пеене  Laughing

Е Мери-що така си секнала изпълнението на Ели:).Можеше пък да се получи хубав дует със саксофониста Wink.

# 93
  • UK/София
Мери, ама не си права наистина.Подтискаш таланта на Елена Wink
 Вчера ми обявиха цената на курса която трябва да платя за изтеклите 3 месеца.Те се сетиха кога, колко пъти ги питах, все не я били определили още.Та за 11 посещения по 2 астрномически часа ми искат 250 паунда. Rolling EyesАз частна учителка да си бях наела, егати ESOL-а ConfusedПитах дали след Нова година ще мога да го карам безплатно като член на ЕС, те ми казаха, че май нямало да стане.Били чули за ограниченията за българите и.....Ей това ме ядоса, в курса плащам само аз, всички други като ЕС граждани са безплатно.Запончхме 14 човека, сега сме 6.За това сигурно цяла година нямаше място дори платено за мен, местата не се освобождават.Вечно ще сме си черните овце навсякъде, да знаете Sad

# 94
  • Bristol
Били, за обучението българите ги третират точно както и другите членки на ЕО!!! Само за работата има ограничения! Отстоявай си правата! Те чули не дочули говорят на изуст! Ех, ама се нервирах  Crossing Arms

# 95
Мери има истина в думите на Били.Последния път като бях на колеж, ни съобщиха най-официално,че от другата учебна година абсолютно всички курсове стават платени/включително и за англичани/.Няма да се заплащат единствено от хора,получаващи бенефити и регистрирани като безработни.Та по този повод ,като се  Thinking май новите правила са си старите такива.Били знам,че си се почувствала адски кофти от това им решение да те третират по този начин.Но пък ти си търси правата.Имам чувството,че цялата работа е заради огромния приток на поляци в Англия.В колежа където съм,цели класове са само с поляци.

# 96
  • Bristol
Ако всички ги направят платени, може! Но да говорят, че за българите е различно, не става  Naughty
arliin, ти къде се губиш?!  newsm78

# 97
  • Манчестър
Не знам за кои курсове точно говорите,но ако е за англииски език - за БГ в момента се плаща,но зависи и от визата. След НГ трябва като ЕЕА членове да е безплатно,ако по принцип е безплатно,нямам идея как е.
Иначе всички останали курсове са платени,дори за англичаните....не плащаш наистина само ако си на бенефит или инком съпорт и други от сорта.

# 98
  • Манчестър
Мери, ама не си права наистина.Подтискаш таланта на Елена Wink
 Вчера ми обявиха цената на курса която трябва да платя за изтеклите 3 месеца.Те се сетиха кога, колко пъти ги питах, все не я били определили още.Та за 11 посещения по 2 астрномически часа ми искат 250 паунда. Rolling EyesАз частна учителка да си бях наела, егати ESOL-а ConfusedПитах дали след Нова година ще мога да го карам безплатно като член на ЕС, те ми казаха, че май нямало да стане.Били чули за ограниченията за българите и.....Ей това ме ядоса, в курса плащам само аз, всички други като ЕС граждани са безплатно.Запончхме 14 човека, сега сме 6.За това сигурно цяла година нямаше място дори платено за мен, местата не се освобождават.Вечно ще сме си черните овце навсякъде, да знаете Sad

Ти защо изобщо си губиш времето с този курс. Ако искаш да си помогнеш за англииския наблегни на ТВ,вестници,списания,интернет,обикаляи магазините и се стреми да задаваш повече въпроси и ще видиш как ще си доиде от само себе си. Аз като доидох тук  една дума не знаех.....точно по начина които ти казвам за 1 г бях със самочувствие и сега само акцента ме издава,че не съм местна.Иначе и англичани са ме молили да говоря по бавно.
Още опитваи се да комуникираш с англичани,всеки ден ще откриваш колко нови неща разбираш и ще ти е още по интересно.
Ако курса е за теста за гражданство - ок е,ама мисля,че самия тест като му доиде времето ще го минеш и без този курс.

# 99
  • Bristol
Ave, все пак е важно да поназнайваш граматиката, а от телевизията и на улицата трудно ще я научиш, те са по-скоро за нови думи, термини и изрази. Иначе става дума за курсовете по английски към колежите, които са безплатни за постоянно пребиваващите, рефюджитата и гражданите на ЕО. Държавата ги спонсорира с цел да помогне за по-бързата интеграцията и адаптацията на тези групи. Има и други курсове в колежите пак дотирани от държавата.

# 100
Аве права си за курсовете.И аз като бях бременна ходих,от Surestart абсолютно безплатно,но голяма полза нямаше.

# 101
  • Манчестър
Ave, все пак е важно да поназнайваш граматиката, а от телевизията и на улицата трудно ще я научиш, те са по-скоро за нови думи, термини и изрази. Иначе става дума за курсовете по английски към колежите, които са безплатни за постоянно пребиваващите, рефюджитата и гражданите на ЕО. Държавата ги спонсорира с цел да помогне за по-бързата интеграцията и адаптацията на тези групи. Има и други курсове в колежите пак дотирани от държавата.

Права си,така е,но за граматиката аз използвах една книга от БГ,която смятам,че е много полезна за самоучещи,тя така се и казва - Англииски език - самоучител(или подобно,мисля,че е някъде в къщи и ще я погледна) та с граматиката се запознавах оттам. Много е лесно,защото хем учиш думи,хем транскрипцията я дават на БГ + граматиката е представена много опростено.Освен тази ползвах прословутата граматика на Мърфи - издание на Кембридж,но тя е за по напреднали,защото е изцяло на англииски,но има хубава помощна книга с упражнения.
Навремето като доидох тук и аз исках да ходя на курс - искаха ми 75 лири на седмица, и естествено се отказах. После като имах вече право за безплатен курс вече не ми трябваше.
Много ми помогна също ,че поех "секретарските" функиции в къщи и почнах да се занимавам с цялата поща + телефонни разговори..и вече с опита идва и самочувствието....
Абе важното е човек да не се предава,а и англииския е толкова по лесен от българския.

# 102
  • UK/София
Ева, тук е малко по-сложно с контакта с англичани.В града почти няма чужденци, ние сме+ няколко азиатски семейства.Не изгарят от желание да си говорят с мен.Ходим на плей група и там всички се държат така, че все едно ме няма.Няма да забравя как Хонда разказваше, как всички майки едва ли не и с крака и помагли да разбере това което искат, но тук не е така.Идва една жена един път в седмицата за да си упражнявам езика.Доброволка е, семейна жена ходеща на работа....няма много свободно време, нормално.Няколко пъти тя идва с нас на плей групата, а там познава доста от жените.Както и да е, вчера след коледното парти ме попита дали си говорят с мен, казах и не.Тя каза, че и е много мъчно.Нямаше какво да отговоря и измънках, че може би е нормално, знаят, че не знам езика.Тя тогава се възмути и отвърна"Не, те знаят, че ти знаеш езика.Виждат как си говорим с теб, а аз БГ не зная" ConfusedКакто и да е, може би не приемат чужденците както например в Лондон.Само да кажа, че откакто съседката разбра, че сме българи и забрани на сина си да излиза в градината да играят с топката със сина ми.Тъй, че нямам много възможност за контакт с местните хора ConfusedКурса ми беше голяма радост.Но то е едно учене...вчера ме караха да им пея любими детски песнички от детството ми на БЪЛГАРСКИ Rolling EyesСлед това задачата беше всеки да казва много трудна дума от собствения си език и останалите да я повтарят.Имаше и за награда шоколадчета. FlutterЗа миг се замислих да не съм в помощно училище, но си беше нашата група с учителката по наглийски.Здраве да е................

# 103
  • Манчестър
Маи навсякъде е различно. И аз не живея в Лондон,но при мен нещата са ,че поне ходя на работа и там контактувам с хора. Иначе с комшиите съм на хаи и до там.....те не са контактни(не мисля,че е затова,че съм БГ),но пък и на мен не ми е интересно да контактувам с тях,нямам тема да разискавам. Иначе сина ми си играе на улицата с децата,т.е. тои пречи на големите да играят,но не мисля,че някое дете са му забранили да игаре с моя. Ами странности колкото искаш.....

# 104
Някой знае ли на какви сантиметри /ръст/ съответстват номерата на дрехите в Англия. Конкретно се интересувам за детските дрехи -там има някакви цифри4,6,8..., но на какво отговарят. Предварително благодаря. Също така и за обувки.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт