Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 53

• 28 979
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
alivi, и аз така с лъжицата си го пийвам. Ще се радвам да пуснете рецепта за ябълков оцет, а защо не и от круша.
beki8,  бързо възстановяване, много кофти ..Sad
Nevena, оо така ли, извинения за моето невежество.

# 601
И аз съм правила ябълков оцет. Нищо не ми смърди около оцета; прави си гъба, да, дори и да не се сложи.🙂 Използвах рецептата от блога на Дени (healthywithdeni).

# 602
Поредната безсънна нощ, вече 6 години нощният ми сън е разбрицан, това съвсем не ми помага с борбата, но това е положението като имаш малки деца и когато само ти ставаш нощем..Да ви попитам имате ли идея какво може да се направи при лоша , силна миризма на потта. На моменти потта ми страшно гадно мирише, направо аз самата не се трая, бях опитала с капка етерично масло имаше ефект,но не за дълго...Също така и дъха си го усещам да мирише понякога, страшно неприятно нещо.

# 603
Ябълков оцет
4 кг ябълки
4 литра вода
250 гр захар
Ябълките се измиват и нарязват на дребно. Могат и да се настържат. Ако не са домашни ги беля. Семките се отстраняват.
Поставят се в 10 литрова туба от вода. Добавя се водата и захарта. Разбърква се добре чрез разклащане на тубата. Капачката се маха, за да може да влиза въздух. Използва се само сутрин и вечер за разклащане в продължение на 1 месец.
След 3 - 4 месеца плодовете падат на дъното и течността е готова за прецеждане през марля. Налива се в стъклени бутилки до горе, без да се оставя въздух. Запушва се с марля или салфетка.
Оцета се приготвя и съхранява при стайна температура.
На дъното на бутилките се образува гъба, която се отстранява чрез прецеждане при консумация.

# 604
Здравейте, да ви попитам, на няколко пъти забелязвам, че се споменава че се ограничават някои млечни като сирене,извара, кашкавал. Това ограничение свързано ли е по някакъв начин с ИР. Аз си мислех, че те не се ограничават, тъй като не съдържат въглехидрат и не вдигат КЗ или инсулин. Може ли малко повече обяснение.
Минерва, ти защо се ограничаваш от сиренето?

Елора, може ли да добавиш обясненията на Невена за бързото ходене на първа страница към останалите препоръки. Като нов в темата, мисля че това беше едно от нещата, което ми липсваше като информация и което го правих погрешно. Мисля, че ще е полезно за всички други нови в темата.  Ето тук е обяснението, стр.9 - https://www.bg-mamma.com/?topic=1460173.120

За спорта съм писала в първия пост.
Всяко мнение на Невена си е ценност, но не мога да добавям всичко.
Нямам символи вече. Добавих в частта за спорта още две думи за ходенето.
За млечните съм писала в първия пост.

# 605
Навремето имах гъба комбуча. Много хубава освежителна напитка става. Захарта в чая ферментира, но не е много кисело като оцета. Може би си е полезна за здрави хора, но за такива като нас не е добре. Вдига захарта след като си пиеш от готовата ферментирала напитка. Сложих гъбата точно в ябълков оцет като си правих и после я изхвърлих. Всяка година си правя ябълков оцет на вилата. Играчка е и става най-хубав точно като стане на една година.
Кефирената гъба ми се струва много по-добър избор, особенно за зимата. Лятото нещо не успявам да я опазя и все ми се разваля. Ако някой има в повече моля, да ми изпрати.

# 606
Странно, моята явно разбра че няма да ми се занимава кой знае колко с нея, оцелява си и в жегата, хем кухнята ми е южна... Не ми расте особено бързо сега обаче, кефирът в топлото време става много бързо и като видя че е взел да става, го прибирам с все гъбата в хладилника да си доферментира там че е по-бавно. Става си хубав кефир пак, но за 2-3 дни вместо за един и гъбката не расте толкова. Което за мен си е плюс де, едно че иначе не винаги успявам да го изпия, друго че като порасне много, обикновено точно тогава няма на кого да дам и трябва да изхвърля част...
Ще ме навиете и аз да пробвам някой път за ябълков оцет, ама като до сега все има някой да ми даде и познайте колко ми се занимава Grinning
Аз и малки количества ползвам в салата само де, не обичам миризма на оцет и определено не съм от хората дето го слагат на всичко. Магданоз проядох, гъби проядох, всякакви други бурени проядох, ама това не можах да го заобичам колкото и да е полезно.

# 607
Натка, домашния оцет няма нищо общо с купения, даже био да си купиш пак моя е по -хубав. Аз го правя от едни дребни , но много ароматни ябълки и става с много хубав аромат. Голяма играчка ми е докато ги обеля и нарежа, но откакто се научих всяка година си правя, а пия този от предната година . Слагам му , и мед , и захар.

# 608
Не съм запозната моите хора от какви ябълки правят, различен е наистина оцетът, просто не ми е любимо нещо като цяло. Знам че е много полезен, но трудно бих се навила да го вземам насила като някакво хапче, щото трябвало. Слагам в салатите които носят оцет и това е. Смесвам в дресинг там със зехтин, може и подправки или горчица, тогава не му усещам миризмата. И така.
Не казвам че самият оцет мирише гадно, просто все пак си е миризма на оцет, която лично аз не харесвам. Винен не пипвам по никакъв повод че ми смърди ужасно, ябълковия поне по малко мога да си сложа.

# 609
да изцяло съгласна,чувала съм че домашния ябълков оцет като елексир бил, сега като събрах рецепти ще опитам да направя... дано избера и добри ябълки. Благодаря много beki 8 и  dolce miele!

# 610
Поредната безсънна нощ, вече 6 години нощният ми сън е разбрицан, това съвсем не ми помага с борбата, но това е положението като имаш малки деца и когато само ти ставаш нощем..Да ви попитам имате ли идея какво може да се направи при лоша , силна миризма на потта. На моменти потта ми страшно гадно мирише, направо аз самата не се трая, бях опитала с капка етерично масло имаше ефект,но не за дълго...Също така и дъха си го усещам да мирише понякога, страшно неприятно нещо.

Преди като бях дебела и аз понамирисвах. Даже изкъпвам се и след малко пак силна миризма, все едно цял ден съм се потила. Беше много отдавна и мина за три месеца. Не знам, може би замърсен организъм. После пак намирисвах, но поне след цял ден киснене в собствен сос. Дори и с ролони се усещаше гадната миризма.
Сега рядко. Ето вчера обикалях в жегите 8 часа. Да, бях потна, но не миришех.
Виж си храненето. Фастове за изчистване.
Опитай да разтвориш сода във вода и да обтриеш кожата.
За съня не знам какво да ти кажа вече. Мелатонина на мен ми помага. Имала съм стресови ситуации и съм опирала до по-силни, но не съм фен на хаповете като цяло.

# 611
Мерси, Елора! Ще пробвам със сода задължително! Да и аз на там клоня - замърсен организъм, токсини...Но пък знаеш ли какво ми е интересно,че като правя фастове нямам остра миришеща пот, а нали тогава токсините излизат...Никакви парфюми, ролони и тем подобни не помагат, усещам си гадната миризма и това е, а какво остава за другите тогава Sad Това ми се появи ''подарък '' след 2рата бременност...а да както и пъпки по дупето.. скоро ще ходя на дерматолог да видя какво ще каже.

# 612
Мерси, Елора! Ще пробвам със сода задължително! Да и аз на там клоня - замърсен организъм, токсини...Но пък знаеш ли какво ми е интересно,че като правя фастове нямам остра миришеща пот, а нали тогава токсините излизат...Никакви парфюми, ролони и тем подобни не помагат, усещам си гадната миризма и това е, а какво остава за другите тогава Sad Това ми се появи ''подарък '' след 2рата бременност...а да както и пъпки по дупето.. скоро ще ходя на дерматолог да видя какво ще каже.
Значи действат фастовете.
Просто ще ти трябват много фастове.
Пий достатъчно вода и по време на фаста и по принцип.
Преди като бях дебеличка имах проблеми с петите. Бяха страшно нацепени. И често чак на дълбоки рани ставаха. Тогава и с миризмата имах някакъв проблем. Леля ми каза, че нацепени и груби пети са точно от токсини. Сега са мекички, даже няма нужда да ги търкам.
И бременеенето може да оказва влияние. Не разбирам, но съм чувала за промени в организма след раждане.
Освен сода, може да смесиш и вода, сода и лимон.

# 613
леле, ДА! Имам проблеми с петите, нацепени са, груби...мажа ги с прополис, помага, но лятото веднага щом сложа сандал пак се напукват ..мерси много , ще действам...!!!При мен промените след ражданията бяха факт, а преди си мислех ,че са измишльотини...да ама не:-( дано скоро пак си заобичам тялото..

# 614
Преди да си променя храненето и аз хем се потях повече, хем и повече имаше откъм неприятна миризма. Не някаква необичайна, но по-силна сякаш. Считала съм го за нещо тривиално сигурно, аз в топло време не съм виждала човек с наднормено тегло дето да не е целия потен... Иначе по принцип променена миризма на потта си има при метаболитни проблеми, при висока КЗ също и тем подобни. Висока КЗ например храни различни бактерии/гъби не само в стомаха и червата, но и като цяло, според мен е нормално да е различна и телесната миризма при метаболитни и хормонални отклонения.
Кожата ми също се изчисти, преди направо си страдах от акне на дърти години - по лицето, по тялото, много лесно ми ставаха възпалени пъпки. Сега нищо общо няма, а кожата ми естествено все още си е мазна, каквато си е цял живот.
Напуканите пети могат да са от висока КЗ, от липси на Б витамини или други, освен естествено дето по-високо тегло носят всеки ден, когато има такова.
Така де, с това всичкото имах предвид че тия неща е признак, а не главен проблем. Работиш си по основното заради което си тук в тая тема, покрай него като пооправиш, много неща дето си се била примирила с тях или дори си спряла да ги забелязваш, ще се оправят и без да си ги търсила изрично. При мен интересното е че някои дребни неща започнах да ги забелязвам че другите ги търпят, когато при мен изчезнаха.

Общи условия

Активация на акаунт