Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 53

• 28 997
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
мале...прилича на плацента.... Joy

Невена, заешкото затова го взимам разфасовано да не го гледам на какво ми прилича..и се надявам да е заешко де, дано Лидл не продават котки под прикритие Grinning

За гъбите - това са тези млечните гъби дето става кисело мляко от тях :

А това е гъбата за комбуча, дето се прави чай от нея

Как изглеждат тези зърна които са ти дали? Стана ми интересно..

Долче, тази гъба оцетна може ли да се ползва занещо или си е само за гледане Grinning

Пс: да се "похваля" - след обяда реших да ходя..щеше да е кратко,че в 1.30 на обед навън беше 42° тук в Пловдив ..е прибрах се след 2 часа, след около 12 км и с вероятност за слънчев удар..можех и още ама проклетото слънце щеше да ме утрепе..сега не ми е много хубаво, слънчасах яко..

# 586
  • Paris, France
То аз докато разбера какво ми липсва, ще психясам съвсем Joy Магнезий 200 мг от магнезиев цитрат, знам ,че не е хубаво пък да се прекалява с приема ,заради бъбреците. Имах песъчинки миналата година, сега уж нищо не се видя вече. 6 месеца приемах подезичен б 12. Сега спрях. Сестрата на гастрото ме изкара ,че съм се натровила от толкова б 12, пък той се беше качил минимално Stuck Out Tongue Winking Eye

Песъчинките ти струвит (магнезиеви) ли са? Ако Б12 ти е нисък е добре да го вдигнеш.

200мг са ОК за здрав човек, който няма ИР. При ИР и диабет 2 няма оправия без магнезий. В първия пост е линка:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6470576/#!po=60.4167

kokix, още не съм я взела гъбата. Казаха ми, че били зрънца. Не съм я виждала. Колебая се, защото нямам място в хладилника.

Оцетната гъба я има във всяка бутилка ябълков оцет, даже и не био. В началото не се вижда, но с времето се появяват червени конци, после прозрачни парчета и накрая едно като медуза на дъното.

Melusine, високата мускулна маса е в твоя полза. За кортизола не знам. Моят е нисък. Знам, че диета не оправя ИР ако проблемът идва от кортизол. Защо не питаш в някоя тема за кортизол? Знам, че не обръщат внимание повечето докторя, обаче като се вдигне от кето режима (А кортизолът се вдига физиологично при глад и кето), ще тръгнеш да качваш обратно кила о става една.....  При тебе спорт няма да действа кой знае колко, защото си тренирана. Той действа на диванни картофи.

# 587
Не е на дъното, а на повърхността оцетната гъба.🙂 Не е във всяка бутилка с оцет оцетната гъба. Поне от тези, които сме купували, само в ябълковия оцет от Лидъл и на Веда се образува.

# 588
Невена ,чувството ти за хумор е трепач: ''диванни картофи ''.. лирично звучи, хаха... някой прави ли от вас домашен ябълков оцет?

# 589
Баща ми ми прави, ама не винаги успява да го избистри. А неговата баба си е режела от оцетната гъба и я хапвала с хляб.

# 590
alivi, усещаш разлика спрямо този от магазина нали... а на какво ли се дължи това че не винаги успява да го избистри ...Да и моята прабаба го е правела а също и често е ядяла просто оцет с хляб..никакви разточителства не е имало.

# 591
Аз не искам да влизам в кетоза така или иначе, но да, при мен евентуално кардио някакво, а аз мразя и не правя.

# 592
Дават ми от време на време домашен оцет, аз не бих се хванала да правя че то ще е смрад и чудо... В къща по-лесно да му се намери къде да не ти смърди наблизо, в малък апартамент не ща.
Оцетната гъба си е стартер наистина, би трябвало да е близка до тая комбуча, наричат я майка защото ако сложиш гъба от по-стар оцет, по-малко чакаш да започне ферментацията. Тя иначе трябва да си се образува сама тая култура.
Невена, на воден кефир ми звучи това дето са ти предложили, аз се чудех за комбуча но само мисълта да сложа захар в чая ме потриса, то направо светотатство Grinning Добре съм си с млечния кефир, сега лятото и таратора с него си правя. Ако не това, си го поразреждам малко, мятам малко сол и си го пия на айрян в жегата. Правя си малки количества, изпивам си го, не мога да се разправям с някакви големи буркани, да ги дебна колко дена, че да ги преливам, че да им купувам захар... ай сиктир, то ме домързя само като си помисля Grinning

# 593
alivi, усещаш разлика спрямо този от магазина нали... а на какво ли се дължи това че не винаги успява да го избистри ...Да и моята прабаба го е правела а също и често е ядяла просто оцет с хляб..никакви разточителства не е имало.
Нямам представа на какво се дължи, той казва, че ферментационния процес не е завършил, ама не е майстор, 2-3 пъти е правил. Започна заради кофти реколта от 1 ябълково дърво. Иначе има разлика, аз много обичам оцет и мога направо с лъжицата да си го пийвам.

# 594
Невена,  витамин б12-275 pg/ml , след 3 месеца прием на 1000 мг подезичен, тръгнах от 188 pg/ml. После продължих още 3 месеца и повече не съм го изследвала. Освен да почна пак. Ходила съм при двама хематолози. Кръвната ми картина не показвала анемия и не виждат проблем в нивото на б 12. Това е положението. Невролог посетих ,същата работа. Аз бях писала в началото по-подробно за себе си. Ще чета пак за магнезия. Не знам дали се изследват песъчинки,по-скоро само камъните. Сега нямам уж, но имам  10 мм киста на единият бъбрек. Преди това нямах. Изобщо  и на мен ми омръзна да ходя на лекари и изследвания и на тях от мен . Няма смисъл.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 22:59 от Summer_99

# 595
  • Paris, France
Аз не искам да влизам в кетоза така или иначе, но да, при мен евентуално кардио някакво, а аз мразя и не правя.

Няма как да изгориш сланините докато инсулинът не падне и не започнеш да влизаш в кетоза. Нормалният човек влиза в кетоза като свършат ВХ и излиза като се нахрани. При висок инсулин това не се случва. Е, няма нужда да правиш кой знае какво кардио. Не е и полезно. Слагаш бебето на гърба и ходиш бързо из парка.  

Диванен картоф е буквален превод от английски на coach potato, а не мое чувство за хумор.

natka, воден кефир е 👍. Намерих го. Тук му казват плодов. Разликата с млечния е, че зрънцата са прозрачни, а на млечния са бели.

http://www.cfaitmaison.com/kefir_lait/grains.html

Summer, референтните стойности за Б12 са 200 до 900ng/ml. 275 след 3 месеца прием си е дефицит, далече от поне 600 оптимални. Не винаги дефицит на Б12 дава pernicous anaemia (не знам как се казва на бг). Дъщеря ми беше в дефицит като дете и направи анемия, а миналата година беше в още по-тежък дефицит и не направи. Някои хора приемаме непрекъснато големи дози, в моя случай на Д3. Даже и лятото съм в дефицит. Трябва да си следиш pH на урината след като си имала песъчинки.

# 596
някой прави ли от вас домашен ябълков оцет?
Да, аз, само че крушов, защото имаме круша в двора. Бистър е. Дори без гъба става, прави си своя.

Невена, не знам за това, което казваш за кетозата, но аз имах кетони в урината, и в същото време ми беше висок инсулина. Явно е възможно, дори свалих набързо мазнините, които не бяха много де.

# 597
И аз правя домашен ябълков оцет, нищо че ябълките не са домашни и без гъба - прави си своя. Не съм забелязала да се усеща аромат из апартамента, а нямам тераса.
Да ви се оплача - от снощи съм с ковид Confused Мори ме една температура 39 градуса, но пък апетит нямам никакъв и освен вода друго не съм сложила в устата за тези 24 часа.

# 598
  • Столичанин ама не в повече :D
Jerami, а мазнина добавяш ли или никак? В WFPB имам предвид. Браво 💐.
Понякога. Simple Smile
И аз правя домашен ябълков оцет, нищо че ябълките не са домашни и без гъба - прави си своя. Не съм забелязала да се усеща аромат из апартамента, а нямам тераса.
Да ви се оплача - от снощи съм с ковид Confused Мори ме една температура 39 градуса, но пък апетит нямам никакъв и освен вода друго не съм сложила в устата за тези 24 часа.
Буквално беше същото при мен... имах и висок пулс

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 23:02 от jerami

# 599
  • Paris, France
Невена, не знам за това, което казваш за кетозата, но аз имах кетони в урината, и в същото време ми беше висок инсулина. Явно е възможно, дори свалих набързо мазнините, които не бяха много де.

Напълно възможно, както е и възможно да няма кетони в урината, а човек да е в кетоза. Адреналин, кортизол, алкохол и много други дават кетони в урината без нужда инсулинът да пада много. Melusine цели понижаване на инсулин и затова е добре да се подържи в кетоза, идеално до сваляне на излишните мазнини.

beki8, преди 2 години ме тръшна нещо подобно, но нямаше тестове. Спрях да ям, пих йод и витамини, изтърпях високата температура 5 дена без парацетамол и започнах да се храня кето. Леко го минах. Мъжът ми в момента го кара (А има 3 дози ваксина ☹). Леко боледуване и дано да нямаш последствия 💐.

Общи условия

Активация на акаунт