🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 17 (Tема 2)

• 36 064
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Като студентка бях на бригада в едно плевенско село, близо до Никопол. Бяхме настанени по къщите на хората от селото. Дотогава кажи-речи не бях виждала село и на доста неща се удивлявах. Един ден гледам, че жената, при която живеехме е запалила огън на двора и бърка нещо зеленикаво в една огромна тава. Веднага отидох да видя и я попитах кьопоолу ли вари. Тя ме погледна като извънземно и ме попита къде съм видяла кьопоолуто да се вари. След това ми обясни, че вари сапун. По-късно, по време на гладната зима, моя роднина ми беше дала няколко калъпа домашен сапун, останал от баба й, но беше ужасен, от него ръцете ми буквално се изприщваха. Не мога да разбера какво толкова му хвалят.

# 661
  • София

Краси Боев - репортер на НОВА ТВ

Черешката на тортата (07.07.2022)

Сезон 17 Епизод 34

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 00:42 от Mari_Mar

# 662
Меню-нищо особено,но всичко направено с голямо желание.То и без това ни писна от ''по-така'' едно и също меню,приготвено с помощници.Пак пазарува в плод-зеленчука на ''Екзарх Йосиф'',където много често купуват участниците във формата.Никога не съм го срещала наоколо,но може наблизо да живее щом къщата му е от 1912г.Нашата е едина година по-възрастна.Stuck Out Tongue Има такива в квартала.Покани гостите си вкъщи и нямаше никакви стойки и превземки.ПиснА ми от звезди като снощната.

# 663
Трудно се прави хубав домашен сапун. Не е само да се смесят каустика и маста. На свекърва ми не миришеше, не съм се мила с него, но съм ползвала за пране. И една рецепта. Преди години се бяхме напълнили с бълхи. Донесохме ги от почивка на палатка. Мама направи равни части сапунена вода (от домашен сапун) и отвара от пелин. Измряха гадините. Целият апартамент обърсахме с разтвора и край.

# 664
Хареса ми вечерята. Краси се стара, говори много, но не ми е неприятен. Много хубаво семейство, а момиченцето как сладко брои. Вечерята си беше стандартна, но се получи интересно! На компанията им хареса!

# 665
И на мен би ми харесала, въпреки, че предпочитам калкан пред гювеч. Много сладки деца. Хареса ми, че действително показа нещо от себе си. Наистина приказваше много, но разказа интересни неща. Създаде уютна атмосфера.
Хич не ги жаля, че вървят пеш под дъжда.

# 666
  • earth
Ако ми кажеш, че не мога да направя нещо може да си сигурна, че ще е презизпълнено от моя страна.
Ти май не можеш да млъкнеш.

# 667
Добре се справи човекът. Добре сготви и вечерта беше забавна. Посрещна ги в тях, което вече май е рядко и е плюс.
Лорчето добре ги посрещна, но нейното беше с чужда пита помен. Дори семплото меню не сготви сама. Личи си, че не готви. Но пък не дразни. Не беше за 40.

# 668
Краси Боев не ми е симпатичен, тази вечер няма да ми промени мнението. Но постара се, сготви, посрещна, показа семейство и дом. Наистина приказва твърде много, натоварват ме такива хора.

На мен ми се иска някоя седмица да участва Василковски. Харесвам го, както и репортажите му от различни кътчета на страната.

# 669
Краси Боев се справи екстра. А много ми хареса разговора му за фирмата за врачки. И как той се е представил за вещер. Поръсвал с брашно, за да може демонът да остави следи през нощта. А шефката на врачките казала "ауу, много интересно" Grinning Grinning Grinning

# 670
  • София
Краси Боев се справи добре и явно гостите доста се забавляваха. Предполагам, че той ще спечели.
Мария Сотирова днес ще заложи на руска кухня:
Вечерята ще стартира със свежа салата, в съчетание с няколко разядки и направени лично от Мария домашни пелмени. Основното ястие е традиционното „мясо под шубой“, а за десерт домакинята приготвя любимата от детството си торта, по тайна семейна рецепта, предавана от майка на дъщеря.

# 671
Тази Мария руски корени ли има?

# 672
  • София
Явно има.
Актрисата ще почерпи вдъхновение от руските си корени и сред рецептите й ще попаднат традиционни ястия.

# 673
Прегледах набързо епизодите основно заради голямата пазва Joy

Не ми се стори да ѝ тежат изобщо, тя като цяло е месеста и силна жена с широк кръст и с гордост си ги показваше и навираше насам натам Joy

# 674
А, че с гордост ги показва и навира спор няма! Joy

Общи условия

Активация на акаунт