🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 17 (Tема 2)

  • 36 159
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 10 671
А, елдата не е житна култура, моля ви се.
Ужасна седмица, дано не се повтори. Става дразнеща тази режисура.

# 406
  • Мнения: 15 707
Стана ми интересно това поклащане на главата.Нищо не съм забелязала,но и аз нямам изгледан цял епизод от край до край.
Не знам каква гречка съм яла,сварена,но много ми допада със сол и масло.Не купувам,защото злоупотребявам с шоколадови б-ни и торти,та само тя ми липсва.Чувала съм,че има и режим с гречка,но ми е трудно да му се доверя.

# 407
  • София
  • Мнения: 8 503
Я да ви попитам, успявате ли от всяка седмица да си харесате някоя готварска идея? Аз например от тази дето мина съм се спрял на картофените соленки, но мисля сериозно да ги модифицирам.

# 408
  • Мнения: 16 633
От всяка, не. При това изобилие от сьоНга, авокадо, скариди и листни салати, трудно е да изберем. Wink
Но от някои седмици - да. Обаче не ги помня. Някои ги правя и ги забравям, други само ги планувам и така и не стигам до тях. Обаче ми е останала една разядка с авокадо в главата от преди много, много време, която след като направих за първи път, все така я правя. Проста и много вкусна. И калорична. Рядко я правя, защото искам да я изям цялата, а... не трябва. Sunglasses
Пп Сега съм запазила рецептата за картофените соленки, но кога ще им дойде реда, не знам.

# 409
  • Мнения: X
Моят син си готви много елда. Като се прибере в къщи го виждам да готви от светлата елда. Слага и разни подправки. Аз имам саксии с всякакви подправки - бере си и си слага. Аз съм по-толерантна към неговите ястия, но ММ се измъчва много. Казва, че когато му отиде на гости, си тръгва гладен. От предложените ястия - харесват ми картофените соленки, но няма да ги правя кръгли, а на правоъгълничета и смятам да поръся с някави семенца.

# 410
  • Мнения: 2 473
От предните седмици нищо не помня, но скордаля ще си напаравя. Тази седмица ми харесаха мидите на Божидар - бира, повече масло и чесън. Много вкусни ми бяха.

За сьомга имам много хубава рецепта - филето се запича на тиган, като се поръсва с коняк или уиски. След това се намазва със смес от галета и домашно песто. Пече се на 180 градуса 10 мин.

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 11:45 от LadyCharming

# 411
  • София
  • Мнения: 15 828
Не мога да понасям гречка, как ли не я мъчих, не става! Simple Smile
  Руснаците казват, че или от кърмаче свикваш с нея или никога не свикваш. А аз като кърмаче не съм яла. Не знам дали баба ми е знаела какво изобщо е елда/гречка. Голяма опитах веднъж и не можах да преглътна.

# 412
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
  • Мнения: 9 473
Не помня да съм яла елда,освен да са ми пробутвали в руските ресторанти и аз да не съм разбрала.

Я да ви попитам, успявате ли от всяка седмица да си харесате някоя готварска идея?

Не от всяка си харесвам неща,но много рецепти съм изпробвала.
Например от тази седмица взех рулото с тиквички (не се хареса вкъщи,може би защото тиквичките ми бяха по-горчив сорт) и сега направих картофените соленки,но промених рецептата като добавих 1 яйцe,а за сирена сложих доволно количество към 350 грама сирена Грюер,Моцарела и Суис. Ако имах български кашкавал,бих добавила и от него.. По късно ще пиша как са се сполучили.

Оценката единица беше КУЛТОВА. Тази снимка ще я слагам на всяка тема. Laughing

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 22:17 от Adoralova

# 413
  • Мнения: 10 671
Много рядко ми прави впечатление някоя рецепта. Повечето са много познати, нищо особено. А така жадувам за интересни неща, идейни презентации, добро посрещане... Масово за изключително посредствени участници, дошли за реклама. То веднага си личи кой готви и кой има отношение към храната.

# 414
  • Мнения: X
За мен, най-неприятният участник в Черешката беше Батковата Калинка. Това дете дори насън не е готвила, глуповата, нахална. Пред нея Оливия ми беше даже поносима. Най-забавни участници - Айвъна и Мага. С двамата се смях много. Най-добре педставили се - Тома и Башар. Тома не беше в къщи, но детенцето му е просто сладурче, а Башар въртеше тавите с мерак. Останалите съм ги изключила от ума си.

# 415
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
  • Мнения: 9 473


Соленките ми се получиха супер вкусни.Слагайте настъргани сирена,колкото повече,толкова по-добре.Преди няколко публикации писах,че сложих 350 грама и тяхния вкус доминираше над брашното и картофите.
Наши приятели минаха през вкъщи и толкова ги харесаха,че си взеха рецептата.
Забравих да заснема вече печени,не съм мазала жълтък отгоре и пак се получи хубав, кафеникав загар.Според мен няма нужда от жълтъка.

# 416
  • Мнения: 10 273
който ги направи да сподели снимка моля

# 417
  • Мнения: 33 651
Като споменахте дали си правим и харесваме рецепти от черешката .....
Хареса ми щрудела ,който направи северозападната писателка. Не съм го пробвала. Мисля си беше стандартен с кори, ябълки орехи и канела.

# 418
  • Мнения: X
Тортата на Тереза Маринова е хубава.

# 419
  • Мнения: 2 579
Май от Черешката само ребрата на Веселин Плачков съм правила. Вкусни станаха.

Общи условия

Активация на акаунт