🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 17 (Tема 2)

• 36 172
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
Кухнята беше все едно, че е правена през 70-те години. На всичкото отгоре скъпарските завеси бяха в цвета на шкафовете. Медните тенджери, увисени по този начин, подхождат повече на провансалски стил кухня, а не на псевдо-барок. Менюто беше скучно.

Катя по-рано трябваше да си оправи корените - не биваше да допуска да я видим в онзи немарлив вид. Вчера веше много сладка.

Браво на Божидар за оценката и коментара към нея. На какво ли се е нагледал в тази седмица... Милото Енджи пак не се уреди с „гледане“

В крайна сметка  няма значение кой взима плакета, защото собствените ни оценки са по-важни.

# 391
  • София
Знаех,че ще е Енджи, Манчев прекалено много я хвалеше, а всички дадоха високи оценки, въпреки потресаващия вид на храната.

# 392
Нито един не бих казала, че ми е дори мъничко симпатичен. За Божидар няма да коментирам, за мен той принадлежи към една шайка мошеници, които пият последните капки от отчаяните хора. Всякакво отношение заслужава, даже и това му е много. На всичко отгоре, конкретно този маг е и изключително елементарен човек, да не кажа тъп, нищо не е усетил, просто са му казали. Катя изглежда добра, но тази доброта някак е много излъскана. Познавам хора с такова "излъчване", които са се оказвали отровни. В петък усетих в погледа й нещо истинско, което ми показа малко от Катя. Башар си е себе си, не се крие, готви, покани ги в къщи, според мен не хвърляше бъзици напосоки, а по-скоро както виждаше сътрапецниците си. Башар ми е фаворитът тази седмица, но аман, аман, аман, от скариди, риба, префърцунени неща.

# 393
  • софия
Охх заболя ме сърцето като ви чета как плюете по гречката Simple Smile Аз съм израснала с нея, но никога не съм си купувала от Бълагария. Гречката се накисва във вода и набъбва и после може да се ползва за каквото си пожелаете. Тя е житно растение все пак.
от малка най-любимото ми хапване е гречка на тигана с домашен доматен сок.
Баща ми ядеше гречка със стафиди и мед за закуска .
Те не е нужно дори да се вари, само да се накисне и си поема водата.
Не знам тук при нас какви гречки се продават де, аз съм си свикнала с кафявата руска.
ММ го научих да си хапва със зеленчуци на тиган. Обожава я, в началото много й се мръщеше.
Кюфтенца от гречка обаче грам не обичам, не ми харесва въобще в печен вид.

# 394
  • In The Middle Of Nowhere
Lady Piggleston, аз съм чувала, че трябва да се избягва тази елда, която е с произход Китай,  тъй като е силно замърсен регион и може би затова си мисля/не съм сигурна/, че някои съфорумки усещат особен, химичен вкус.
Обаче пък като се замисля не си спомням последната, която аз съм купувала да съм погледнала от къде е 🙂 и така или иначе не съм усещала никога нещо кофти във вкуса.

# 395
Не трябва да е печена, суровата, след като се свари е супер.

# 396
Не мога да понасям гречка, как ли не я мъчих, не става! Simple Smile

# 397
  • Варна
Охх заболя ме сърцето като ви чета как плюете по гречката Simple Smile Аз съм израснала с нея, но никога не съм си купувала от Бълагария. Гречката се накисва във вода и набъбва и после може да се ползва за каквото си пожелаете. Тя е житно растение все пак.
Не знам тук при нас какви гречки се продават де, аз съм си свикнала с кафявата руска.
ММ го научих да си хапва със зеленчуци на тиган. Обожава я, в началото много й се мръщеше.

Ами да, така е, щом си ял нещо в детството си - без съмнение си го обичаш за цял живот. Ама като не са те хранили с такова нещо - как да го харесваш. Личи си, че много ви се е услаждало. Да не би в Русия накъде да сте живяла, защото там много се яде гречка?

# 398
Аз пък не обичам да мъча нещо, което не ми харесва. Има толкова неща, които ми харесват, че не виждам за какво да се мъча с нещо, което не ми е по вкуса. Такава храна не би била полезна, ако се яде с отвращение.
За Оля не разбрах - в едно интервю, към което има линк в темата, казва, че яде огромни количества, но не й се лепи. В Черешката казваше, че открай време е злояда и мрази да яде. Така и не стана ясно къде й е проблемът. Не че това ме занимава много.

# 399
  • софия

Ами да, така е, щом си ял нещо в детството си - без съмнение си го обичаш за цял живот. Ама като не са те хранили с такова нещо - как да го харесваш. Личи си, че много ви се е услаждало. Да не би в Русия накъде да сте живяла, защото там много се яде гречка?

На половина русначе съм, и до преди няколко месеца постоянно се мъкнеше всякаква стока, особено хранителна и алкохолна.  Гречката веднъж в годината 2 килограма. Затова и не съм запозната тук при нас каква се предлага.
Пък и зависи много как ще бъде приготвена. Има една зеленикава, която прилича на леща,която съм виждала в някои магазини и няма нищо общо с това ,което аз съм свикнала.

# 400
  • earth
От тези петимата, единствено с Башар бих прекарал време/вечеря с удоволствие, защото се държи естествено и е забавен.

Прекрването на време с хора като писателката, които винаги са положителни, намирам за много изморително, защото ме карат да се държа изкуствено - постоянно любезничене, усмихване... Един час в такава компания и съм мъртво уморен.

# 401
Аз не съм яла елда като дете, но много я обичам. Предочитам светлата обаче, тя има доста по-неутрален, леко ядков вкус, но и кафявата я ям.

# 402
  • софия
Скрит текст:

# 403
Тази е печената, на мен не ми харесва

# 404
На мен Оля ми е противоречива личност от това, което видях и прочетох за нея.
Земна е много за Везна - в смисъл, че не се прави на много мила и хубава. Интервюто с нея в Ева ми хареса. Откровена беше и в предаването, но претенциите й за храната се разминаха с представянето й в нейната вечер. Тя сама си каза, че не е много по яденето и се чудя за какво изобщо са я поканили.
Много странно си клати главата. Такова поклащане съм забелязала при хора с Паркинсон. Но той и Лечев има такъв маниер на говорене, тя може и от него да го е прихванала. Дано е това, а не здравословен проблем. На мен наистина не ми стана съвсем антипатична тя. Пък и си плати за резачката с най-ниска оценка. Така че за мен е реабилитирана.

Общи условия

Активация на акаунт