Отговори
# 165
  • София
Личното ми мнение на родител с пораснали деца  е да се изучава в  периода 8-12 клас по възможност език, различен от английския. Ако последният е докаран до 7 клас до някакво прилично ниво, надграждането му навън е най-лесно в сравнение с който и да е друг чужд език. Не защото е по- лесен, както някои твърдят, а защото е навсякъде около децата - филми, книги, музика, игри в мрежата. Всичко това, подплатено и с курсове, докарва заветното С1-С2  доста по-лесно.

Скрит текст:
Едната ми дъщеря е с 3 езика - немски и английски  на ниво С2 и корейски на предпоследното възможно. И споделя, че немският, на който учи и работи, на местна почва не й е абсолютно никакъв бонус, а само средство за комуникация, учене, работа. Но в същото време казва - без да го бях научила обаче, нямаше сега да мога да правя всичко изброено само  с английския. Най-малкото изборът на специалности на английски  щеше да ми е по-ограничен. В Нидерландия примерно често се говори в тази връзка за мерки като редуциране на специалностите на английски с цел  да се намали  потокът от чуждестранни студенти.

# 166
  • София
Къде беше статистиката за София-момичета от sanaka, ако не се лъжа? Уж я снимах, а сега не я откривам. Интересува ме прогнозата за 133-то.

Момичета
https://www.bg-mamma.com/?topic=1458188.msg44968371#msg44968371

Момчета
https://www.bg-mamma.com/?topic=1458188.msg44968910#msg44968910

# 167
Във всички ли училища се изисква медицинско?Кога се представя?При он лайн кандидатстването или на място?

# 168
Къде беше статистиката за София-момичета от sanaka, ако не се лъжа? Уж я снимах, а сега не я откривам. Интересува ме прогнозата за 133-то.

Момичета
https://www.bg-mamma.com/?topic=1458188.msg44968371#msg44968371

Момчета
https://www.bg-mamma.com/?topic=1458188.msg44968910#msg44968910
Много благодаря!

# 169
  • Sofia
Във всички ли училища се изисква медицинско?Кога се представя?При он лайн кандидатстването или на място?
Само в професионалните паралелки и гимназии.

# 170
  • София
Това включва ли и паралели като компютърна графика и програмиране? Те професионални ли са?

# 171
  • София
В план-приема е посочено кои паралелки са профилирани и кои професионални.

# 172
Испанската гимназия е мода от около седем-осем години насам. Ако питате защо- няма обяснение. Нито е гимназия като ФЕГ- с прием от осми клас, нито в испанския има перспектива. Обикновена гимназия си е, вече със слава. По мое време, който не успееш да влезеш в английската, немската или френската, отиваш в испанската.
Само че, английски вече знаят на ниво В2 още в седми клас един огромен процент от децата и затова английските гимназии губят по точки.
А не се ли търси в крайна сметка средата и мотивацията на децата, а не самото образование.

# 173
С най-искрена благодарност към утвърдните ветерани - Дидева, Русалка и Санака, които са доброволци в темата и през всичките години не загубиха спокоиствие, добър стил и такт, а най-вече ентусиазъм да ни насърчават в трудни моменти!
Благословени да сте!
Поздрави и благодарности на всички останали неспоменати поименно мами и татковци!
Санака, благодаря за подкрепата! Девойката се спря все пак ( за днес:)) на първо желание да е Испанска, но се колебае между АЕ или ИтЕ като втори език да сложи на първо място.

# 174
  • София
Спокойно, каквото и решение да вземе, все ще съжалява. Joy Шегувам се, просто и двата варианта си имат плюсовете. Предполагам си прочела в темата на Испанската какво писаха хората по въпроса, мислете и успех!

# 175
Спокойно, каквото и решение да вземе, все ще съжалява. Joy Шегувам се, просто и двата варианта си имат плюсовете. Предполагам си прочела в темата на Испанската какво писаха хората по въпроса, мислете и успех!

Предполагам коментирате испанската в София. Дали има тема за испанската във Варна - аз не можах да открия?

# 176
Прочетох я. Много си харесват  преподавареля по ИтЕ. И съвсем съм наясно, че ще “съжалява” за каквото и да е решение, на нас с право трябва да ни сложат табела “отдел Забележки”.Joy

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 23:07 от pepeblue

# 177
  • Варна

Предполагам коментирате испанската в София. Дали има тема за испанската във Варна - аз не можах да открия?
Няма отделна тема само за Четвърта ЕГ, в тази обсъждаме повечето гимназии във Варна:
https://m.bg-mamma.com/?topicrefid=19;topic=1305780.msg44974584#new

# 178
  • София
Да попитам - за НПМГ за паралелката Икономическо развитие се изисква резултат от състезание и олимпиада по география, но ако не се е явил ученикът на такива състезания губи ли изобщо правото на балообразуване за тази паралелка, т.е дали не се дисквалифицира по някакъв начин или само дето взима 0 т от там и ще има значително по-нисък бал от явилите се и изкарали такъв изпит? (Иначе им четох в сайта как образуват бала и т.н, но друго ми е питането, не знам дали добре се изразих)

# 179
Има ли смисъл да кандидатстваме за Английската гимназия при бал 411?Ако я пишем на първо място губим ли нещо?

Общи условия

Активация на акаунт