Ще имам близнаци! Тема с продължение 39

• 53 864
  • 948
  •   1
Отговори
# 90
Аз не бих се притеснила страшно много. С какъв ехограф я измериха и на предишен преглед колко е била?

# 91
Много ви благодаря за отговорите. Явно, ако лежа повече, няма от какво толкова да се притеснявам.
Измери ми я с вагинален ехограф. На предния преглед в 24с беше 3.11см. Добави и “ако натисна още малко, ще ти я изкарам и 2.7, но практиката е да не оказваме натиск и да запишем по-ниската стойност”

# 92
Не е малка разликата, но и на мен са ми казвали, че над 2 е ок в този срок на бременността.
Слушай си лекаря, но все пак бих държала да я провери при следващия преглед отново.

# 93
Това е първото нещо, което ми проверяват на всеки преглед от 10г.с. насам. Даже понякога се очудвам, че някои го казват изрично. Не разбирам защо като така и така те гледат на ехограф, не биха го измерили. Иначе и мен ме притесни, че сякаш има рязко скъсяване.
Благодаря ви още веднъж за отговорите!

# 94
Това е първото нещо, което ми проверяват на всеки преглед от 10г.с. насам. Даже понякога се очудвам, че някои го казват изрично. Не разбирам защо като така и така те гледат на ехограф, не биха го измерили. Иначе и мен ме притесни, че сякаш има рязко скъсяване.
Благодаря ви още веднъж за отговорите!
Зависи колко често ходите на преглед и какви са индикациите. Ако шийката е 4см и не изглежда като да мърда на някъде, няма смисъл през седмица да се ръчка с вагинален ехограф. Ако ходите веднъж месечно и имате контракции, е нормално да я проверяват всеки път.
Мен от 12 седмица ме гледаха с коремен ехограф и само шийката мереха с вагинален. Съответно за да я премерят трябва да се съблека, така че поне при мен не беше точно "така и така ме гледат". Вас с вагинален ехограф ли Ви правят целия преглед?

# 95
Ходя различно - на 3-4 седмици. Сега, влизайки в 7ми месец, започваме на всеки 2 седмици. Прегледа протича така - първо с вагинален внимателно измерват и после продължаваме с коремен. Не е целият преглед с вагинален, аз изпитвам и дискомфорт сякаш.

# 96
Мерси Диди! А пък вие ми бяхте като пътеводна звезда че ако стигнем вашите седмици и размери има добър шанс този път да е различно! Heart После се надявахме на тези на Дели Heart
Иначе аз съм с тромбофилия и предишна загуба в 7.5м и се водех много рискова.
Следях се на 10 дни при др Вецев и др Чучумишев. На фетална ходих при Сигридов и доц Димитрова.
Следеше се изкъсо дали ще има т-синдром. Бях и на определена диета за да подхранваме добре плацентата и като цяло мен, защото започнах от 51кг.
Всички тези лекари бяха положителни че плановото секцио ще е в 38гс. Поради това че едното бебе се заклещи като се обръщаше ми се скъси шийката и лежах за задържане 10 седмици. Тогава получих разкритие и трябваше вече да се родят в 36гс.
Родих в Шейново при др Вецев.
Бременността е сложна наистина, но само това че е с еднояйчни близнаци въобще не е индикация че трябва да се вадят по-рано (33гс например). Ако има Т-синдром или фетално страдание или друг проблем...разбира се, но затова се следи често такава бременност. Всеки ден в майката е важен за бебенцата и колкото повече устискате,  толкова по-адаптирани и добре ще са те.
Пожелавам успех и се надявам след някой друг месец да чуем за щастливия финал! Blush

Jessito, би ли споделила каква диета си спазвала за подхранване на плацентата и бебетата? Питах моята докторка за това, но тя каза, че няма такова нещо като подхранване…
Аз ходя през 2 седмици на преглед и ще ходя всяки месец на фет. морфология заради т- синдрома; адски много се притеснявам от него… има ли с какво да помогна в ситуацията?
Тези доктори, които споменаваш, в коя болница израждат?

# 97
Petury, аз съм и с тромбофилия и мтфхр и това беше отразено и в нещата които приемах, защото имах допълнително и витамини, желязо, омега 3 и тн. Бях и на терапия с кръворазреждащи.
Иначе диетата ми беше изготвена от Сигридов. По-конкретно за храната:
Да е разнообразна и домашно приготвена според сезона.
Трябва да присъстват - жълтък 2бр., сирене, айрян, ядки (накиснати според инструкциите за всеки вид), боровинки,  сезонен плод, плодов сок (от био магазин или пресен, но не от обикновените в кутия), соево мляко, авокадо или авокадово масло, по-възможност в някое от яденета да има кокосово масло и в някое ленено олио. Зехтин за готвенето.
Препоръча и сок от цвекло заради желязото.
Не е казвал кое в коя част на деня да е, но общо взето ме посъветва да си правя смути следобед със соевото мляко, плод, кокосово масло.
Сутрин закусвах филийки с микс от жълтък,  сирене и авокадо.
Освен това приемах протеин(растителен и животински), колаген и едно нещо наречено супер семена, последното за да нямам проблеми с отделителната система и честно казано бях добре наистина.
Посъветва ме да пия поне 2л вода. И да подправям част от нея с лимон/лайм.
Също така по една чаша чай - шипка, липа, лайка. Аз обожавам, така че си беше страхотно за мен че ми препоръча.

Каза да избягвам всякакъв джънк и шоколади, коли и тн.,  освен ако наистина не е нужно или няма повод.

Освен това препоръча да се разхождам на въздух и да не се залежавам. Всеки ден излизах следобед на разходка, дори в студените зимни дни. Беше ми много приятно.

Бих казала че не съм имала неразположения и всичко вървеше много добре,  до момента с шийката. Наистина имах тонус, а плацента и кръвоток бяха перфектни.
Както казах бях и сравнително слаба и ако в някой момент не смогвах с храната,  бебетата буквално ме изпиваха.

От изброените доктори - др Вецев изражда в Шейново. Др Чучумишев израждаше в Малинов,  но не знам дали все още го прави, Сигридов не изражда,  доц Димитрова също вече според мен, но тя е от МД и може да насочи към някой от там.
Дано съм била полезна на някой.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 13:49 от Jessito 🍀🍀

# 98
Jessito, сърдечно благодаря! Почвам нещата за ядене от утре! Бъдете здрави вкъщи 😘

# 99
Здравейте, имам насрочено секцио в 37+1 гс, може ли мамите родили около тази седмица да споделят как бяха бебчетата, трябваше ли да лежат в кувиоз, колко килограма се родиха и въобще през какви перипети са минали. И според вас тази седмица добра ли е за раждането на близнаци Relieved

# 100
Моето секцио беше в 36+3. Родиха се 2650 и 2450. Един ден бяха на термолегло, не са били в куриози, изписаха ни всички заедно след 5 дни.

# 101
Родих 36+5 (по овулация бях 37 точно). Родиха се 1920 и 2225, но ги извадиха, защото вече нямаше място и две седмици не бяха мръднали. Бяха на термо легло няколко дни, в интензивното за да ги наблюдават, но бяха добре и напълно развити. Според мен можеха да ни изпишат заедно, но ги задържаха за да качат нещо.
Чудесна седмица, герой Сте и всичко ще е наред. Успех и ще чакам да се похвалите.

# 102
В 37+2дни ми беше секциото.
След 36-та седмица се водят доносени, дори и да имат по-малко тегло, бързо наваксват, щом нямат други проблеми.

# 103
Здравейте, имам насрочено секцио в 37+1 гс, може ли мамите родили около тази седмица да споделят как бяха бебчетата, трябваше ли да лежат в кувиоз, колко килограма се родиха и въобще през какви перипети са минали. И според вас тази седмица добра ли е за раждането на близнаци Relieved
.   

Lizi, сега в коя седмица си.Аз съм 31.4 и се притеснявам дали ще устискам до 36г.с. По принцип за сега всичко е нормално ама знае ли се.

# 104
Родих секцио в 37+4 дни. Бебетата бяха с тегло от 2800 и 2780. Бяха абсолютно доносени, нямаха никакви проблеми и не са седяли и ден в кувиоз или термолегло. Да всичко е много индивидуално, но в тези седмици вече може да сте по-спокойна за бебетата.
Дали ще се устиска е много относително. Аз просто броях седмиците и си казвах още една мина остават Еди колко си. Трудно е.

Общи условия

Активация на акаунт