Отговори
# 120
Ами не знам. Аз се зачудих дали да кажа, понеже никой не споделя. Момченце е Simple Smile

Сега се подготвям психически, че свекъра може да ми се разсърди, защото няма да е кръстено на него; с неговата буквичка си харесах име за момиче. Sweat Smile За щастие мъжът ми е обещал, че аз ще си решавам как ще се казват децата и поне той е на моя страна.

# 121
Ами не знам. Аз се зачудих дали да кажа, понеже никой не споделя. Момченце е Simple Smile

Сега се подготвям психически, че свекъра може да ми се разсърди, защото няма да е кръстено на него; с неговата буквичка си харесах име за момиче. Sweat Smile За щастие мъжът ми е обещал, че аз ще си решавам как ще се казват децата и поне той е на моя страна.
Ще свъкнат с идеята, че не е кръстено на тях Simple Smile Важното е бебчо да е добре. Много се радвам, че всичко е наред при теб.

# 122
Не е суеверие, поне при мен, но съм решила, че на почти никого няма да казвам, особено на родата, за да избегна извънредно много акъл и сакън - предварителни подаръци от нетърпеливи роднини, които няма да ми трябват и не ми харесват. Някак искам да си запазя нещо за себе си, че и без това, когато си бременен хората смятат, че могат да се навират в личното ти пространство за щяло и нещяло Simple Smile

Забавното е, че винаги съм искала неутрална стая като цветове... Докато не видях един модел със синя стена, луна, звезди и т.н. Ако успея да я реализирам после върви обяснявай примерно, че стената е синя, защото е небе и небето е синьо, а не, защото ще имаш момче Grinning Или пък, защото ще имаш момче? Joy Или че няма нищо фрапиращо в това да има синя стена в стаята на бебе момиче...

А иначе и от двете страни прекрасно знаят, че ще кръщаваме, както ние искаме. Единствената молба на баща ми, още преди години, беше да не се съобразявам с никого, защото бяхме свидетели на милион и една драми, условия и панаири при голямата ми братовчедка. Ако вземе да съвпадне буквичка (за момента от шортлиста няма съвпадение) пак ще си е кръстено на него си, а не на някой друг.

# 123
Аз казах ама не сте отразили хахаха Момиче е.

Стаята е синя ,нищо че досега беше момиче в нея. Пак ще си я боядисам в същото синьо. И гардероба е син. 😂 имената са каквито си решим и не са кръстени на никой. Изобщо не се съобразявам с никой друг освен с мъжа ми. Но по тия теми сме на едно мнение 🤣

# 124
Ами моите бебешки неща всички са били в синьо, защото са очаквали момче. Сега това ми е любимият цвят, хаха. Но детската в сегашният ни апартамент я направихме в много приятни жълто-оранжеви тонове, защото като обзавеждахме много ми хареса пясъчния цвят на пердетата.

За имената, аз много отдавна съм си заявила на всички, че не харесвам тази традиция. Мъжът ми искаше да я спази и се разбрахме той да отстъпи за имената, а аз за друго нещо. Та това с буквите е моят компромис заради него и родителите ни, но най-вече защото изначално мъжкото име, което харесах е с буквата на баща ми. Joy И за това реших за момиче да си избера нещо с буквата на свекъра.

# 125
Ох аз другата седмица понеделника сигурно ще разбера пола, но незнам защо пречуствам момиче че ще е момиче. 😂
Относно имената не смятам да кръщавам на някой. Дори имаме няколко имена, които харесахме и то отново само за момиче и просто първата буквичка е на таткото и на моите родители, но съвпадение не е нарочно 😃😃😃

# 126
  • София
Голямото ми дете е кръстено на баща ми - Иван. По традиция в семейството момчето се кръщава на дядо си. Може да се стори старомодно на повечето от Вас, но за мен е нещо много силно, силата на корена, силата на кръвта, силата на рода. Сега може би чакаме момиченце, тя ще се казва Яна- хем не е кръстена на никого, хем има връзка. Свекърва ми лека и пръст се казваше Ана (другото име на Ана е Яна), майка ми е ТатЯНА. Та така се получават нещата, за момче (тъй като не е 100% пола) ще е Никола. Влюбена съм в това име от малка.

# 127
Сия, нямам нищо против традициите. Напротив, вярвам, че в тях има толкова смисъл, колкото влага този, който ги следва.
Ти искаш и вярваш в нея -> действаш според нея. В мир си със себе си, семейството ти е щастливо и доволно. Няма по-хубаво.
Проблемът за мен е друга ситуация - някой да ти я натрапи, да те застави, да не ти говори, ако не я спазиш, да не поглежда детето, да тропа с ръка по масата, че не може да излезе да си покаже носа навън, защото детето не е на него и т.н. В СО е пълно с такива драми. А ако се сблъскат две еднакви традиции от двете роди ела да видиш какво става... Или пък ако двама братовчеди се кръстят на един и същи дядо - кой бил пръв, кой откраднал идеята, кой нямал въображение...
В семейството на съседи са трима Александровци - дядо, племеник и внуче и една Александра, щерка на племеника. Няма лошо, ако не се гледаха на кръв по семейни събирания Simple Smile Кому е нужно спазване на традиции, които вместо да обединяват разединяват Simple Smile
Това за конкретния случай, де, разбира се, че всеки си има правото да следва каквото желае подбуди Simple Smile

# 128
  • София
Съгласна съм с теб Inferiya, в нашето семейство никой на никой нищо не натрапва. Брат ми и първият ни братовчед са кръстени на дядо ни. Заслужил, обичан и много уважаван, снаха ми и брат ми ако имат някой ден момченце също ще го кръстят като баща ми и синът ми. Това е чест и уважение към човека, които цял живот ни подкрепя, обича и уважава. Пак казвам никой нищо не натрапва, няма сърдити нито от едната рода нито от другата. Всеки се уважава и уважава изборите които правим. Сватовете и моите родители са семейни приятели, мъжът ми никога не е правил на въпрос как ще се казва първородното ни дете, той познава баща ми от дете и го уважава страшно много. Даже искаше и фамилното име на детето ни да е с името на баща ми, което вече ми се видя прекалено и не го направихме така.
Пак казвам така е в нашето семейство, няма сърдити и натрапчиви предложения, всички са щастливи и подкрепящи младите членове от всичките родове. Всеки е свободен да избира името, което е искал и мечтал за детето си.

# 129
Ама никой почти не споделя пол, някакво суеверие ли е?Thinking

По- скоро мода...мисля

Ние ще имаме момченце...въобще не очаквахме..и това донесе проблеми... имахме избрани 2 имена за момиченце, дори се оказа, че с мъжа ми сме харесвали едно и също име, без да знаем...беше толкова вълнуващо да го установим, но за жалост няма да можем да го ползваме..
Имахме проблем няколко дена какво име да изберем за момченце. Аз избрах да е с буквата К, на баща ми, Бог да го прости, като единствен от родителите ни, който не доживя да види внуци, въпреки, че толкова много обичаше дечица...
И двамата с мъжа ми ровихме часове наред, но не харесахме никое от имената, избрани от другия...после случайно попаднах на име, което хареса и на двамата...благодарение на списъка с приятели на една приятелка във Фейсбук...
Полът споделяме с всички, но името държим да е изненада ☺️

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 21:59 от Serenapotta

# 130
Мами,първо много се радвам за тези,които им са минали тестовете и всичко е наред . Идвам с въпрос:
Имате ли подут корем? Моя е подут на пъпа и отдолу отделно.  Все едно матката ми се е надула 🤦‍♀️ Горната част повече надута,долната по-малко ,но видимо 🤦‍♀️

# 131
Здравейте, бъдещи майчета. Да се похваля - минах и скрининга и металната. Всичко е наред и рискът е много нисък и според лекарите няма смисъл от пренатест.
Очарована съм от лекар (случва ми се за втори път) - обяснява, показва, пита, дали имаш въпроси към нея. Попаднах случайно на нея - записах се за фетална морфология в МЦ Марковс и случайно се паднах на нея. Но съм очарована от отношение - Д-р Димитрова.
Относно за/против тази традиция - моят мъж е много за. Според него няма значение на чии родители, но било важно да е на някого - така показваш уважение. Аз не държа, но в случая ще се съобразя с него.

# 132
  • София
MiShi_**, аз също имам записан час за нея другия месец, по телефона от рецепцията ме питаха имам ли предпочитания и казах че нямам.

# 133
При нас ще е момиченце, а драмата щеше да стане ако е момче... Баща ми мноооого му се щеше да е на него и като казахме че за сега на 80% е момиче каза, че сигурно докторката е объркала нещо 😂😂😂😂. Мъжът ми каза че още е рано да мислим за имена, но аз си набелязвам някои 🤗

# 134
При нас първото ни дете е момиче и по абсолютна случайност е със същата буква като двамата ми родители. Това е име,  което винаги съм обожавала и си знаех,че имам ли момиче ще се казва така. Споделих го с мъжа ми, хареса го много и така. Чист плюс е, че съвпада с нашите.
Но при нас никога не е имало натиск на кого и как да се кръщава. Мъжът ми се обърна и ми каза - ти го носиш, ти го раждаш, ти се измъчваш, твоята дума е последна.
Откровено казано винаги съм мечтала да имам син и тоооолкова много се надявам този път да е момченце... Каквото такова Simple Smile здрави да са само

Общи условия

Активация на акаунт