Отговори
# 135
Аз все го усещах, че е момче, вчера доктора каза, че 90% е момиче. 😃 Сега трябва да се ровя отново за имена.

# 136
Аз още нямам предположения за пол, нито съм мислила за имена, но съм на мнение детето да си носи собствено име. Може да споделят буквичка с някой от двете семейства (не знам на какъв вариант ще се спрем), но няма да казвам "Виж кръстих го на теб".

Вчера бях на началните изследвания при ЖК + обременяване с глюкоза, бях забравила колко е сладко и неприятно, забраната за движение. Съответно вечерта ми беше много лошо и повръщах няколко пъти ...

# 137
Не смятам да позволя обременяване с глюкоза по време на бременност. С инсулинова резистентност съм и знам колко ужасно и тежко е за организма, абсурд да го направя бременна.  Надявам се да успея да регулирам нещата само с режим, след като две години бях на глюкофаж хр. Последно изследвах инсулин зимата , преди да изкарам ковид, и беше вече в норма,но с тази хормонална бомба сега...дано остане в норма.
С първата бременност не са ми правили обременяване, тогава резултатите ми бяха в норма и нямаше и ИР

# 138
И аз съм с ИР, но не бях правила скоро обременяване и за това АГто ми назначи, за да видим как съм (само глюкоза, без инсулин). Съответно първите 3 месеца ги изкарах на плодове и въглехидрати, тъй като от месото ми се гадеше и сега изследванията не са много в норма (съвсем леко завишени на 120 минута) .. Надявам се като включа вече протеините и намаля въглехидратите ще се оправя, но и аз не мисля повече да ме обременяват.

# 139
Аз имам предположение, че е момиче, без да е много сигурно, ще го кръстя с буквата на свекъра, той е възрастен, обича традициите и много се радва. Освен това името за момиче е много харесвано от мен, много силна дума и мисля, че хем ще е кръстено на него, хем ще носи собствена сила.Ако е момче, щеше да се казва точно като него-също хубаво име.
За натоварването с глюкоза, аз също съм с инсулинова резистентност, но засега ми е ниска захарта и ще правя само контролно огтт в 20-24 седмица. Аз не мисля, че е толкова натоварващо за организма. Замислете се, преди като не сме следвали здравословно хранене, къде не сме изяли 75 грама глюкоза, то да изпиеш една кола с паста се получава. Все пак, ако много държите, предполагам, че може да обсъдите с ендокринолога си да направите кръвно-захарен профил вместо това.

# 140
Аз съм на здравословно и обмислено хранене от близо 3 години , като от 2 и половина съм и на лекарства. Кола, безалкохолни и подобни не обичам и не консумирам от години. Така че не е точно така... На мен от обременяването ми беше станало изключително лошо, не искам да си го причинявам в момента. Не обичам сладко по принцип, а и ми става лошо от него, така че... Всеки сам избира начина си на хранене,моето слабо място са тестени неща и в момента на тях преживявам, за да не повръщам,а те също са въглехидрати... Заради това се надявам да не съм излязла от норма. Както обичам да казвам- ти си това, което ядеш Kissing Smiling Eyes

За натоварването с глюкоза, аз също съм с инсулинова резистентност, но засега ми е ниска захарта и ще правя само контролно огтт в 20-24 седмица. Аз не мисля, че е толкова натоварващо за организма. Замислете се, преди като не сме следвали здравословно хранене, къде не сме изяли 75 грама глюкоза, то да изпиеш една кола с паста се получава. Все пак, ако много държите, предполагам, че може да обсъдите с ендокринолога си да направите кръвно-захарен профил вместо това.

# 141
Разбира се, че особено сега трябва изключително много да внимаваме с какво се храним. Аз визирах причините за появата на ИР, тя обичайно е комбинация от стрес и злоупотреба с бързи въглехидрати.
Щом ти става лошо от натоварването, обсъди с лекар ендокринолог как да следиш състоянието си - дали със сутрешна захар, дали с профил. Все пак ИР е рисков фактор за ГД и е важно да сме диагностицирани навреме, ако ни застигне и тази гадост.

# 142
При мен се появи ИР в следствие от първата бременност. Никога не съм обичала сладко, съответно и не ям такова. Единствено няколко сладоледа лятото. Безалкохолни напитки не пия от ученичка,тогава също не обичах. Алкохол консумирам много,много малко и рядко. Картофи и ориз винаги съм консумирала с мярка. От дете съм си месар- месо и салати. 
Но... Къс клечка, шанс. Приела съм го и не се впечатлявам особено.

# 143
Най-после мина и моят прословут първи видеозон, почти в 10та седмица!! Всичко е нормално, видяхме тупкащо сърчице, крачета и ръчички. Само едно бебе е, не, че съм очаквала повече, но в рода ми има близнаци и до последно имаше едно притеснение в мен. Не, че нямаше да съм щастлива, но честно казано не се виждах с две малки новородени деца и едно по-голямо. Доста си отдъхнах като чух , че всичко с бебето е наред, докторката каза, че всичко върви като по учебник. Гледа ме около 45 мин, първо бебето, след това премина към яйчниците. Не можа да намери левия яйчник първоначално и каза, че се е скрил зад червата и бебето. После го видя, на видеозона като ме гледаше видях , че използва цветен доплер (не знам дали така се казва), специално, за да огледа яйчниците. Стана ми странно, че ги гледа толкова обстойно и то с тези цветове, не помня друг път така ли са ме гледали , не ли. Каза, че всичко там е наред, но се зачудих. Какво толкова има да им гледа на тия яйчници.
Късната бременност имала своите положителни качества. Сега съм много по-осъзната, знам какво ми предстои, наясно съм с всичките отговорности, радости и неволи , които предстоят. На прегледа се радвах все едно ми е за първи път и усетих чудото на зараждащия се нов живот. Уникално е!
За пола - първоначално мислех, че ще е момче, защото ми се ядеше само солено и нямах апетит. После почна много да ми се гади и да повръщам, както и да ми се яде предимно сладко. Не знам, за момиченце си мисля, каквото е такова, но ако е момче ще имам зор с името. Само едно ни харесва и на двамата, но е сходно с името на кучето Grinning.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 16:19 от Eliza.

# 144
Вие кога мислите да започнете с пазаруването? Октомври ни предстои местене и ще е страшна лудница. Обмислям по-рано да се сдобия с всичко нужно, ама пък сега съвсем рано ми се вижда.

# 145
На твое място бих напазарувала септември, а мебелите примерно можете да поръчате за доставка октомври-ноември, направо за новото жилище. Аз планувам да пазарувам като вляза в 7 месец, около ноември.

# 146
Ми аз имам повечето неща както трябва ще си накупя на бебе Мания октомври и после ще поръчам каквото остане. Миналия път имаше много оферти.

# 147
Елиза, много яко! Моите са ги гледали с контраст няколко пъти покрай кистите. Иначе сега гледаха с контраст артерии, кръвотока и други чудесии.

Аз назад писах, но си трупкам в списъчето неща - амазонския baby registry ми е много удобен, включително за по-нататък за подаръци ще влезе в употреба Simple Smile Ще се дебне черния Grinning Освен това, ако имате Прайм и си поръчате за мисля 20-25€/£ май има опция за малко подаръче, но не съм огледала съвсем.
Около нас хора с бебета на по годинка бол, тъй че сигурно ще отмъкнем някои неща от тях Simple Smile Иначе пада голямо четене за супер много неща, които ще ми трябват след една година, ама пусто - интересно ми е Simple Smile ММ ми се подсмихва, че не сме начертали мебелите, които трябва да поръчаме другата седмица, ама съм избрала вече уред за готвене на пара Joy забавното е, че не, не съм още, чудя се GrinningGrinningGrinning

# 148
  • София
Inferiya, за уреда за готвене, моля те не взимай Philips Avent 4 in 1. На дъното на каната има пролука, пълни се с вода при готвенето на пара, отделно при пасиране остават остатъци в пролуката, няма чистене и мухлясва. Съжалявам адски много че го купих, но е факт и си го бия в главата.

# 149
Аз имах също Филипа буквално го ползвах два пъти и го подарих 😂
Хич не си струва много съжалявам, че се набутах.

Общи условия

Активация на акаунт