Отговори
# 150
Записвам си Grinning

# 151
И аз мислех да отлагам пазаруването...покрай разпродажбите сега си накупих няколко рокли за бременни и 2 панталона за вкъщи... междувременно попаднах на няколко мнооого сладки и много намалени нещица за бебета и не се сдържах..вече имам колекция от 5 дрешки. Но спирам дотук Simple Smile Имам и една възглавница за бременност и кърмене, която ми е от миналата година и още не съм ползвала.
Останалото ми е тъмна Индия...
Колкото до стаята ..имаме една свободна стая, която в момента служи като стая за гости, но въобще не е пригодна като обзавеждане и на всичкото отгоре трябва да и се сменя дограмата...( предполагам по- добре през лятото, отколкото през зимата...)
Още ремонтират банята ни, но няма край, майстори да не ти влизат в къщата...
Търсим си усилено нова къща последните 2 години, но за съжаление не намираме нищо...много претенции и малко опции...
Но като цяло не е трагично, защото сега сме само на 6 км от родителите на мъжа ми и могат да ни помагат в началото..за съжаление моята майка е много далеч и понеже продължава да работи и след пенсия, не се знае нито колко време ще може да ни помага (има желание), нито къде ще я сложим да спи, ако гостната ни стане детска стая...😱🤔

# 152
Мацки, имам тъп въпрос. Как да разпозная, ако имам контракции? Като всички тук си имам бодежи, пидърпвания и разтягания ниско долу (не говорим за страничните), понякога еднократно, понякога, когато се изправя, понякога от нищо и продължава да прибоцква няколко минути. До сега не се филмирам, нямам остра болка и го смятам за нормално, все пак горката матка се разтяга, пия по някое но-шпа от време на време. Но послдните два дни ми се струва по-често, а все чета как някой е на легло за контракции, някой е всеки ден на но-шпа, че и в болница.
Та въпросът - има ли шанс да не разбера? Grinning Предполагам, че ще е по-силно, по-продължително и като цяло няма как да се подмине, но да си питам Grinning Притеснява ме да не би в стремежа си да не се вглеждам и стресирам да пропусна нещо, пък то да е важно оО

# 153
При контракция ти се стяга абсолютно целия корем. Спокойно Blush

# 154
Inferiya, точно днес изпитвам и аз едни като леки придърпвания и мноого леки крампи най-вече отзад на гърба, но и ниско долу. Съвсем деликатно е, а прибоцквания имах с първата бременност. Мисля, че всичко това е от разтящата матка, така и четох и пишеше, че не е притеснително. Вчера бях на лекар, но ми излезе от акъла да я питам, понеже бях под влиянието на емоцията.
Аз за бебето още няма да пазарувам, но като разберем пола, ще започна лека полека. Със синът ми нищо не съм купувала докато не се роди, майка и сестра ми купиха всичко за 1-2 дена, но сега няма кой да ми ги купи, а ММ абсурд да тръгне със списък и да ме побърква на всеки 5 мин по телефона да пита това и онова какво е. Че той до магазина да иде ми звъни по сто пъти. Ще си напазарувам кое сама, кое с някоя приятелка , която да ми е хем под ръка за съвет.
Днес адски ме боля главата сутринта, бая се чудех да идвам ли на работа, но хапнах , пих кафе малко и вода и се даврандисах. На всичкото отгоре имам зверско гадене и нищо не мога да хапна, абе изобщо картинка.
На работа шефката ми от сега се настройва, че заместника няма да се справи. Нека даде шанс на хората, разбирам я, че сме заедно вече 5г и й е тъпо, а още по-тъпо ще й стане като не се върна след майчинските , но няма как - такъв е живота.

# 155
Аз също усещам придърпвания ниско в корема и тъпа болка от време на време, но всичко си го обеснявам с разтящата матка, а и много съм се разширила в ханша и бедрата. Пък ссга и зверски апетит ме гони. Хапвам си доста добре по тия дни и изведнъж тежко ми става, а както така ми е тежко и се подува корема и айде пак глад чуствам 😂

# 156
Момичета, на мен днес ми се обади личния лекар тъй като вчера минах видеозона. В чужбина ходиш на видеозон и горе долу ти казват общите неща като това дали има бебе и дали е вътре маточна, казаха, че има пулс. Но по принцип пращат доклад до личния и гинеколога с повече инфо. Та личния ми звънна и каза, че видели леко кървене в плодния сак, предполагам се касае за хематом, защото търсих инфо. Док каза, че е малко кървенето и било напълно нормално при някои бременности. Пита ме имам ли кървене, казах не и той каза да не го мисля изобщо. Само, че мен леко си ми стана притеснено.

# 157
Inferiya,
С предната бременност от към 13г.с бях на легло, с конски дози магнезий и няколко пъти в болница. Контракциите толкова рано бяха като пмс болки. По цял ден и нощ силни, че даже не можех да спя. Дори на видеозона мехура беше все едно стегнат около бебето и сякаш нямаше много място.
Тъй че кратки пробождания и тн са нормални. Силни и постоянни са си за доктор това научих 😁

# 158
Моите болки от началото /преди положителния тест/ са като пмс болки, не ниско долу, а почти целия корем, всеки ден болки. 3 агта ми казват, че е нормално.Шийка май не са ми мерили никога и се притеснявам, не знам къде да ида да го направят. Само но шпа ми казват да пия, 1 хапче и спира болката, 1 хапче магнезий също, въпреки че е било мн рано да ми действа. Все си мисля ,че след като е от началото е просто разстягане на матката. Никой не ми е казвал че са контракции, а че в нормално, което не ми се струва така. Някои нощи не съм спала, 2 пъти ревах от болка. Става по-зле при ходене. След 9 10 седмица определено намаляха и като честота и като сила, веднъж на седмица може би и то понякога и хапче не пия и спира.Вече съм в 13 и от седмица и нещо не съм имала. Като цяло след 10-11 гс чувствам корема си различно. Дори преди повече усещах бременност, не можех да си намеря място в леглото. Сега ми е по-комфортно. На феталната всичко е наред.

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 07:30 от elleonore1

# 159
Гуд, правилно значи не се паникьосвам Grinning
Моята шийка я гледаха на ин-витрото - дългичка била, което не било проблем. После в 8ма пак я гледаха, още беше дълга. Ще запиша тия дни час за следене и ще видим какво ще кажат. На феталната не са я гледали или поне не ми казаха.

# 160
Гледали са я ама не са ти казали 😁

# 161
На мен на феталната също не са я гледали. Щях да знам, доктора обясняваше всичко. Гледа ме с коремен.

# 162
Контракциите се усещат като стягане на целия корем- разбирай го,че си усещаш матката и корема стегнат като камък. Много по-специфично и различно като усещане е от обичайното придърпване. Напълно възможно е след 12-13 г.с. при лягане по гръб да го усетите. С първата бременност ме стягаше абсолютно веднага и лягането по гръб беше немислимо.

# 163
  • София
Здравейте!

Аз не съм писала от миналата тема Joy В 13+2 продължава да ми е лошо, да ми се гади и да ми е изморено и смачкано. Като цяло, живите мощи. Миналата седмица минах ФМ и БХС, всичко е наред и е на 70 мъж, което аз предчувствах. Мъжът ми все твърди, че ще бъде момиче, но шансът вече е малък. 😅

Относно пазаруването - аз имам купени едни чорапи. Набелязах си супер много неща във Вис Виталис и имам списък за пазаруване. Да мине сватбата на 29.07 и отиваме на пазар. А аз си имам два чифта дънки за бременни, които си купих наскоро и само те ми стават. Като се има предвид, че преди носех най - малкия размер. Наляла съм някой и друг килограм, но лятото роклите ще ме спасят. ❤️

Леко ви бременеене. 😍

# 164
Здравейте!

Аз не съм писала от миналата тема Joy В 13+2 продължава да ми е лошо, да ми се гади и да ми е изморено и смачкано. Като цяло, живите мощи. Миналата седмица минах ФМ и БХС, всичко е наред и е на 70 мъж, което аз предчувствах. Мъжът ми все твърди, че ще бъде момиче, но шансът вече е малък. 😅

Относно пазаруването - аз имам купени едни чорапи. Набелязах си супер много неща във Вис Виталис и имам списък за пазаруване. Да мине сватбата на 29.07 и отиваме на пазар. А аз си имам два чифта дънки за бременни, които си купих наскоро и само те ми стават. Като се има предвид, че преди носех най - малкия размер. Наляла съм някой и друг килограм, но лятото роклите ще ме спасят. ❤️

Леко ви бременеене. 😍

Хааа,добре дошла в отбора на страдащите момчешки майки... и при мен положението е отчайващо...утре уж влизам в 14 седмица
Имах два по- добри дена и със 7 часа !!! сън, от днес старата песен на нов глас, а освен всичките стандартни гадости, днес вдигнах и температура. Тресе ме ужасно и единствено ми успокоение е, че във втория триместър уж най- малък шанс за проблеми с детенцето...
Ще взема да се затворя вкъщи...не ми се отразяват добре активностите и социалния живот, доколкото успявам да имам такъв 😥

Общи условия

Активация на акаунт