Отговори
# 510
Rosito0  ,при д-р Яков. Сега отново съм при него.

# 511
Момичета, имам въпрос относно кашкавала...не успявам да намеря български кашкавал,на който да пише дали е от пастьоризирано мляко...знаете ли къде да намеря и коя марка е такава?

# 512
Всеки кашкавал и бяло саламурено сирене в магазина би трябвало да си е от пастьоризирано мляко. Аз сега на това живея. Grinning

# 513
В днешно време почти всички такива неща са от пастьоризирано мляко за щастие.  😊

# 514
Почти всеки мисля е... За мен, обаче,кашкавалът , колкото и да е любим, е абсолютен смъртен враг номер едно- брутални и жестоки ,болезнени киселини от него

# 515
Почти всеки мисля е... За мен, обаче,кашкавалът , колкото и да е любим, е абсолютен смъртен враг номер едно- брутални и жестоки ,болезнени киселини от него
С предната бременност от кашкавал и сметана имах същите брутални киселини и ги изключих от менюто си. Сега все още не са се проявявали.

# 516
Попитах за кашкавала, защото докато на сиренето си пише, че е пастьоризирано, за кашкавала не намирам информация на опаковката. Разрових се онлайн и чета, че в България общоприетата технология е
"Суровината предварително се филтрира и центрофугира. Млякото, използвано за кашкавал, не се пастьоризира, а само се загрява при температура 60 -63 °C за 20 секунди. Целта при този процес е да се снижи броят на вредната микрофлора, като същевременно се запазят полезните в случая млечнокисели организми."..в нета има няколко марки с указан състав от пастьоризирано мляко, но за съжаление не ги намирам в търговската верига..

# 517
Аз също си живея с мисълта, че кашкавала е пастьоризиран, защото и аз на това изкарвам 90% от закуските и междинните хранения Joy Едно от малкото неща, което пък на мен не докарва киселини.
Баш в момента имам 4 различни в хладилника и всичките са пастьоризирани. Обикновено ям чедър, ементал или гауда, които няма начин да не са. Ще погледна българските, но във Вършец, от където пазаруваме в общия случай са ми казвали, че пастьоризират всичко. Което беше изключително важно за разнообразяването на закуската ми с крема сирене Joy
Но пък сега погледнах сиренцето на Домлян, което харесваме. Не пише.

# 518
Аз също си живея с мисълта, че кашкавала е пастьоризиран, защото и аз на това изкарвам 90% от закуските и междинните хранения Joy Едно от малкото неща, което пък на мен не докарва киселини.
Баш в момента имам 4 различни в хладилника и всичките са пастьоризирани. Обикновено ям чедър, ементал или гауда, които няма начин да не са. Ще погледна българските, но във Вършец, от където пазаруваме в общия случай са ми казвали, че пастьоризират всичко. Което беше изключително важно за разнообразяването на закуската ми с крема сирене Joy
Но пък сега погледнах сиренцето на Домлян, което харесваме. Не пише.

Inferiya, точно...и аз си тръгнах от Лидл с някакъв чуждоземен, но все пак пастьоризиран кашкавал, но те толкова са ми омръзнали...исках си български...
Аз пък бях убедена, че бялото саламурено сирене е винаги пастьоризирано...поне първото, което намерих в хладилника на майка си беше и се успокоих ( в чужбина си купувам 3 модела фета и са всичките пастьоризирани). Днес на закуска си похапнах от някакво друго сирене, което майка ми купила за пръв път...на вечеря, докато си правех пица се загледах случайно и с ужас установих, че точно то не е пастьоризирано...😖

# 519
За мен няма нужда от чак такова "втеляване" в етикета Thinking

# 520
Аз си мисля,че ако кашкавала все пак не беше сейф, нямаше толкова бременни да го ядат Grinning или щеше да бъде в списъка със забранени храни. Аз ям почти всеки ден… българските кашкавали са безопасни

# 521
За мен няма нужда от чак такова "втеляване" в етикета Thinking

Абсолютно, в днешно време всичко е с толкова консерванти и проверки, че просто не би имало проблем. Да не говорим, че минава термична обработка, а толкова се притеснява човек да го яде след като го пече и готово.  😊

# 522
Elleonore, в списъка със забранени храни са такива от непастьоризирано мляко. Т.е. ако кашкавала е непастьоризиран, значи е в списъка Simple Smile Забранените ги ям само на пица.

Little Miss Ratatouille, принципно съм съгласна. Не се притеснявам, защото съм сигурна в храната си. Но при количества рисковете, ако някой не е сигурен в своята, са по-високи принципно, а аз наистина ям поне килограм млечни на седмица. На мен ми е все тая и да гушна някоя бактерия ще я преборя, но за нещо, което тежи няма и 100гр ще е по-трудно.

Примерно до преди да се сетя, че не трябва да ям рохки яйца си хапнах два-три пъти. Стоплих и спрях. Без драма. Ако бях яла по едно всеки ден в рамките на месец щях да се притесня поне малко Simple Smile На едно събитие по навик докопах парче телешки суджук, защото обожавам такива неща. Беше безумно вкусен, изядох 3-4 парчета без излишно притеснение, което бих имала, ако ядях по две подкови на седмица, както обикновено.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 09:52 от Inferiya

# 523
Това го знам за пастьоризираните, просто не мисля че бг кашкавала е в списъка на непастьоризираните  Grinning а за яйцата не е въпроса, че не е всеки ден. Ако не са добре сварени и от 1 яйце може да има бактерия и да стане нещо.

# 524
Нали това бистрим - пастьоризиран ли е, не е ли Joy ще си поиграя другия път да огледам, че ми стана интересно Simple Smile Не съм сигурна дали ще пише всеки път, ако е пастьоризиран, т.е. липсата на информация автоматично означава ли непастьоризирано.

Я да питам за едни други "млечни" работи Simple Smile
Как са ареолите при вас? При мен малко се увеличиха и от време на време са по-тъмни, но пак изсветляват. Което е нормално. Има обаче нещо, което ме притеснява и сигурно ще посетя дерматолог. Имам едни тъмни петна на едната ареола и още по-тъмни на другата, за които смятам, че са бенки. Едната е близо до зърното и съответно сега се чудя дали няма да стане проблем при кърмене.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 11:06 от Inferiya

Общи условия

Активация на акаунт