Отговори
# 525
Аз веднъж дори писах имейл на една фирма, произвеждаща бг саламурено сирене. На етикета нищо не пишеше и питах дали е от пастьоризирано. Отговориха ми, че всички бели саламурени сирена са от пастьоризирано мляко. Дори да не беше на етикета. Оттогава си ги ям и сирене и кашкавал на спокойствие Grinning аз най-често си хапвам от кашкавала на саяна , та ето че винаги може да се свържете с някоя фирма и да попитате.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 10:11 от elleonore1

# 526
Нормално е ареолите да потъмнеят и да се увеличат. После се връщат в що годе същата форма и цвят, поне при мен беше така. Тези петна да не са пигментни петна или си приличат на бенки? Може да се консултирате с дерматолог от сега още, за да знаете какви са и как можете да ги пазите. По принцип, ако изобщо се разраняъ зърната, те се разраняват на самото зърно и част от ареолата - стават едни цепнатини, които болят и кървят, но не засягат останалата част от гърдата. Такива разранявания се получават от неправилно засукване на бебето или неправилен размер силиконов накрайник, който би сплескал зърното, докато детето суче.
Горещо препоръчвам на всички да гледат лекции, уебинари за кърмене или да си вземат книгата на Хедра “Всичко за кърменето”, ако имат желание да хранят бебето така. Кърменето изглежда лесно и естествено преди да родиш, но след като родиш се оказва, че не е точно така и адекватна подкрепа от медицински лица (акушерки, лекари) в болницата се получава трудно. Консултантите по кърмене са много, много полезни. Имайте ги предвид, ако срещнете проблеми и се притеснявате - бих ги потърсила на първо място, вместо да питам педиатри и лични лекари каквото и да било.

# 527
Значи само като напишеш "кашкавал от пастьоризирано мляко" и на всички производители, които излязат пише,че е пастьоризирано. Олимпус, Домлян, На баба, Пастир и кое ли не още.
Тъй че да справка в сайта на производителя си има пълна информация дори и на етикета да не го пише Simple Smile

# 528
Елица, на едната си приличат баш на бенки. Аз имам бая, тъй че има база за сравнение Grinning Точно защото са отстрани ме притеснява. Иначе ще си взема всички възможни протектори и ще изгледам всичко в ютуб + съм си набелязала 1-2 платени, които сега разглеждам.
Имах достъп до портала на Maven, но уви, вече не :/ иначе мацките ми бяха много полезни и покрай операцията, и ин-витрото, вече си представях как ще си буквам срещи по нощите спокойно и ще си говорим за спане и кърмене, но шанс Simple Smile

# 529
Има статии относно протекторите как да избереш правилния размер. Аз сгреших в началото, защото мислех, че зърното трябва да пасне на “шапчицата” и си взех по-малък размер. Съответно, зърната ми се разраниха зверски и се сплескаха и смачкаха от вакуума, а раните не можеха да заздравеят от постоянния тормоз. Цедях кърма с кръв, абе, ужас… Оказа се, че вътре в “шапчицата” трябва да попадне и част от ареолата като засуче детето, тоест трябва да ти изглежда все едно са ти големи протекторите. Аз минах през всички марки на пазара и съм най-недоволна от Авент - малкоят им размер е много малък, а големият - твърде голям в общия случай. И не правят хубав вакуум. Затова потърси тези на Медела или на Нук - те са с по три размера и обикновено М размер пасва на среден размер зърно. Също така, не бързай да ги слагаш, ако наистина няма нужда (в болницата веднага ще ти кажат, че зърната ти са плоски и затова не засуква бебето, ако има проблем), но всъщност са редки случаите на напълно плоски или вдлъбнати зърна. Ако детето свикне на протектори после е трудно да се махнат и да продължи самл на гърда, а самата стимулация на лактацията е по-слаба, когато кърмиш с протектори. Така че, настоявай без тях в началото и внимавай с позата за кърмене и засукване на детето - ако не засуче добре, с пръст разваляш вакуума между зърното и устата му и даваш да засуче пак. Има много тънкости за безпроблемно кърмене и е най-добре да ги знаеш от самото начало, за да не се стресираш и притесняваш. Flowers Four Leaf Clover

# 530
Плюс едно за Медела. Аз съм с много голям бюст и само те имаха адекватен размер. Включително за помпата си взех по голяма фуния и съм адски доволна. Но аз кърмех от един момент нататък от бутилка точно заради бюста. Беше адски сложно хем да държа него хем бебето.🤣

# 531
Не искам да задълбавам по темата, всеки си решава дали да се "вманиачава" или не..аз съм решила за себе си да внимавам, доколкото е възможно за храната и не вярвам с лека ръка на предположения, че и да не пише, би следвало да е...
"Днес правенето на кашкавал е в огромни центрофуги, като се използва непастьоризирано мляко, термизирано при температура 60 -63 °C за 20 секунди. Целта при този процес е да се снижи броят на вредната микрофлора, като същевременно се запазят полезните в случая млечнокисели организми. Технологията се изразява в прокисване на сиренето и последващо попарване с гореща вода и осоляване, като готовият продукт се оставя накрая да зрее за 60 дни. "

Благодаря за информацията на всички, които помогнаха Simple Smile Днес почва нашата 17 седмица 🍀🍀🍀

# 532
Здравейте дами напоследък ме измъчват две теми? Избор на име на бебето и бебешката количка? Колебая се между Cybex и ABC Design? А вие избрахте ли вече количка и решихте ли категорично име?

# 533
Здравейте дами напоследък ме измъчват две теми? Избор на име на бебето и бебешката количка? Колебая се между Cybex и ABC Design? А вие избрахте ли вече количка и решихте ли категорично име?
Аз също се колебая между тези двете... Казвам си има време и ще решим...
За името радвам се че ще е момиче, защото сама си реших и таткото се съгласи, ако беше момче, като сме си говорили то големи нерви бяха, това мъжко име го свързвал с някой съсед, това име с някой лъжец, това с еди кой си с прякор сопола...
Та името сама си го реших - Рая..  Не искаме да го кръщаваме на някого, че да има после сърдити... Искано е, чакано е, не искам никой от роднините да ми се меси, сами сме си преценили, че така ще се казва и това е 😃 пък ако се роди момче, е тогава ще ходи без име заради мъжа ми 😂😂😂

# 534
Имахме първи и втори избор и за мъжко, и за женско още преди да забременея. За две години и половина успяхме да измислим Joy

И количка съм избрала по препоръка. За сега. Ще проуча само гумите дали стават и за не-асфалт Grinning Зимата докато е съвсем малко няма да има къде да го разхождаме, тъй че много-много зимен кош няма да ни трябва, за това не гледам такива модели. Но напролет ще погнем баирите и ми се ще поне по леките равни пътеки да можем да се разхождаме с нея. Или поне в парка до нас, който няма алеи. Ергобейби Метро+ за сега е нашия избор, защото може да се ползва с кошче за кола, може да стане на нормален кош за дрямка, да се изправи... И се сгъва колкото ръчен багаж Simple Smile Другата опция е Cybex, защото е с по-солидни гуми, но е по-голяма като се сгъне Simple Smile В общи линии по гумите ще я решавам Simple Smile
Вчера си взехме матрачето, защото беше намалено в Айко. Като цяло вървим безпроблемно с набелязването за сега Grinning

Големите неща не ме притесняват. Тях можеш да ги проучиш, даже да ги тестваш. Дребните неща, които са на проба-грешка ме притесняват повече. То са шишета, биберони, протектори, памперси!, козметика... Това ще зависи от малкия човек, което съответно не може да се комуникира лесно и навременно и ме стресира леко още от сега Joy

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 16:53 от Inferiya

# 535
Нашата е peg perego и я обожавам. Няма такъв танк. През всичко минава. С огромен багажник, широки кошове. Всяка една частичка се пере в пералня и просто за нищо не я сменям.
За пътувания със самолет имаме bugaboo ant. Уникална е. Пътувахме няколко пъти с нея с бебе на 6м и беше рай. Става с размер на ръчен багаж и като се сгъне е като куфар с твърди страници. Толкова я обичам, че нямам търпение да почнем да пътуваме и с това бебе. 🤣

# 536
Ох ние с това име се изпокарахме също 😀 За женско си бяхме харесали, но тъй като чакаме момче не сме избрали още, все си викам има време. Търсим име което да е не е типично българско и типично турско ( тъй като мъжа ми е от турски произход) като цяло сложно е.. 😀

# 537
Abc design са наистина вечни колички, супер здрави и удобни. Няма да сбъркате с тях.

# 538
Аз за сега съм избрала Buba Bella, наши приятели имат такава и много ми хареса. Вече трето бебе отглежда и не е мръднала, въпреки че е минавала през всякакъв терен.

За имената съм писала по-назад, че с таткото сме се разбрали аз да си избирам. Харесах си едно мъжко и едно женско доста преди да забременея, та нашият юнак си дойде с името.  Типично български са и двете, ние такива харесваме.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 18:12 от Tessaria

# 539
Ох ние с това име се изпокарахме също 😀 За женско си бяхме харесали, но тъй като чакаме момче не сме избрали още, все си викам има време. Търсим име което да е не е типично българско и типично турско ( тъй като мъжа ми е от турски произход) като цяло сложно е.. 😀

Хаха, същата ситуация и тук Simple Smile Имахме две прекрасни имена за момиченца, а бебчо се оказа момченце. Също съпругът ми е чужденец и също беше голяма война...препоръчвам да се ровиш из фейса и ще излезе нещичко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт