Отговори
# 345
Между другото може би тъп въпрос, но какво всъщност е женска консултация и колко пъти ходите? Тук има 2 пъти през бременността консултация с акушерка...за това ли става въпрос?

# 346
В БГ женската консултация е всеки месец, като при мен всеки път ме гледат с ехограф, по здравна каса са два или три пъти, не съм сигурна, но повечето лекари не го спазват и не те таксуват допълнително. В определени седмици се пускат кръвни изследвания, микробиология. Към края е ходи на запис на тонове и съвсем накратко това е ЖК.

# 347
И аз уж не качвах, но изведнъж качих 1кг и половина, но петък влизам в 4тия така, че мисля е ок. С предната пак горе долу така вървях. В момента съм 58кг, казала съм си, че ще се опитам да не минавам 70кг ама то не става винаги по поръчка. Таз сутрин закусих мюсли с малини, сега хапвам череши и малко кафе. За обяд имам мусака, следобед нещо сладко си похапвам и солети, нещо от този род. Вечерята ще гледам да е разделна и така. После ще ми е много трудно да свалям, за това иначе ми се похапва и то много.
И аз нямам никакви симптоми от около 10та седмица. Единственото е болки в гърдите, честото ходене до вц през нощта, корема ми се пооформи вече, расте си и умора, но тя не е някаква фатална. Аз и без бременност си бях все уморена. Но някак чувствам, че всичко е наред и се развива, не знам познавам си тялото.
Вие работите ли и ако да - до кога? Аз до 6тия съм им казала, но ми е много трудно това ходене, не толкова работата ме изморява ами ставането в 6ч, бързам до такава степен, че всичко е с краката нагоре в нас. Връщам се в 18ч и пак наново готвене, оправяне. И естествено пътя ме мъчи тъй като пътувам 1ч и половина в едната посока.

# 348
Eliza, с теб сме абсолютно еднакви,с изключение на това,че аз започнах бременността си с 69кг Frowning1
Хапвам основно сандвич с филе  и салати, но от този хляб ще качвам яко заради инсулиновата резистентност.
Здраве да е, по-важно ми е да се чувствам добре, а не да ми се гади и да парцалея.
Каката ми е с пневмония от вчера и се надявам да не се разболея, макар че усещам как сливиците ми са подути и ме болят. Confounded Съответно съм в болничен докато тя не оздравее. Принципно възнамерявам да работя до края на август, но ще видим. Не ми тежи и на мен работата, а ранното ставане, все ми се спи

# 349
Little Miss, и аз забелязах, че каквото споделиш я за симптом или усещане и аз по същия начин, хихи.
Между другото поздравления за неинвазивния тест и добрите резултати.
Да, неприятно е ,че какичката е болна, на градина ходи ли, къде пък я пипна. Ти вземай мерки, не знам гаргара с лайка, чайчета, смучи ако може нещо или питай личния какво да правиш, че да се опазиш. За хляба - мислила ли си за черен без глутенов примерно или не ти харесва? Аз ям бял, ама мисля да го сменя поне с черен, че да е по-здравословно.

# 350
Каката искаха да я приемат в болница,за да правят вливки на АБ, защото от 3 месеца и нещо сме в порочен кръг сополи, кашлица, антибиотик, няколко дни добре и айде пак. Заради мен не я приеха, но е с абокат и ходим по три пъти на ден да и слагат лекарството.
За хляба- ям или вита, или някакъв друг черен, бял. По принцип бях отвикнала изобщо да ям, но покрай гаденето и киселините...сещаш се.

За болките, като се познавам- ако ще се разболявам ни смучене, ни гаргари, ни хапчета ме спират. Щом се и разкихах, натам отиват нещата. Ама то откакто съм забременяла покрай мен постоянно има по няколко човека болни, как да се опазя. С малката съм с маски по цял ден, проветрявяваме.

# 351
Little Miss, съчувствам :/ Все пак опитай да смучеш нещо. Аз съм с фарингит и принципно драсне ли ме гърлото до няколко дни съм на АБ заради отхранване на кръв... За сега държа положението, дано да продължа. Стискам палци!

Мацки, и аз малко да се оплача :/ Какъв смисъл от цялото заздравяване на кръста, дето правя с упражнения, кетълбел и т.н. като се схванах така, че от три дни не мога да се наведа, да клекна, едва ставам и съответно без да мога да пия нещо и да се намажа е агония. И с кръста си имам драми принципно, за това оякчавам. Подозирам обаче, че е на нервна почва сега - имам си една точка, която се обажда в критични ситуации и май проблема е от нея. Вдигнах нещо не особено тежко 3-4 кг, пазя се доста, ама ей на. Уж все с крака вдигам, един-едничък път се наложи да вдигна от кръста и до там. Много съм си ядосана. Уж съм внимателна и пак -.- а коремчето тепърва ще започва да тежи и лордозата се влошава... И мрън Simple Smile

# 352
Little Miss, съчувствам :/ Все пак опитай да смучеш нещо. Аз съм с фарингит и принципно драсне ли ме гърлото до няколко дни съм на АБ заради отхранване на кръв... За сега държа положението, дано да продължа. Стискам палци!

Мацки, и аз малко да се оплача :/ Какъв смисъл от цялото заздравяване на кръста, дето правя с упражнения, кетълбел и т.н. като се схванах така, че от три дни не мога да се наведа, да клекна, едва ставам и съответно без да мога да пия нещо и да се намажа е агония. И с кръста си имам драми принципно, за това оякчавам. Подозирам обаче, че е на нервна почва сега - имам си една точка, която се обажда в критични ситуации и май проблема е от нея. Вдигнах нещо не особено тежко 3-4 кг, пазя се доста, ама ей на. Уж все с крака вдигам, един-едничък път се наложи да вдигна от кръста и до там. Много съм си ядосана. Уж съм внимателна и пак -.- а коремчето тепърва ще започва да тежи и лордозата се влошава... И мрън Simple Smile

Мен са ми изписвали 1та бременност Тендивал. Т.к. и аз съм с проблеми, с мъжа ми като ни е любовно, се мажем с Волтарен, като забременях, просто минах пак на тендивал, и облекчава си...
Също, добър кинезитерапевт има какво да направи за теб - позволени са масажи (на страни лягаш и така те масажира), както и някои процедури също могат. Ако си от София, имам кой да препоръчам, пиши ми лично.
Аз изкарах 4 месеца кондиционни точно преди да забременея, не ме болеше и беше вълшебно, но в кинезистудиото ми казаха да не се вясвам до 2 триместър Grinning Та откакто спрях е hit or miss. Правя едни ютуб упражнения за бременни и от време на време с ластиците, амаа боли си ме, а по спомен от 1та бременност, оттук насетне няма да става по-добре.

# 353
И аз се чудя какво да правя с работата. Когато съм на работа съм много изморена и ми представлява голямо усилие всичко. Сега съм една седмица болнични и вече почти съм здрава и почва да ми става скучно - вкъщи се чувствам по същия начин - изморена съм и не мога да си почина. Мислех да работя до средата/края на септември, но сега много се колебая.

# 354
Thelastmoan, да, в списъка със задачи е да си прозвъня кинезитерапевтката. Ако не работи с бременни ще ти пиша. Просто при мен нещата са тооолкова скапанин и комплексни, отне година масажи, дупчене, ток и активация да ми се понаместят веригите предния път.
Аз правех и кондиционни, тренирах редовно пилон обръч, който е супер за гръб, целия гръб бях заякнала, гъвкавост, всичко ток. Хайде обаче операция, хайде после изкуствена менопауза, хайде после инвитро и те нещата излязоха от контрол Simple Smile Ще се намествам е движение Joy

# 355
За хората с предстоящи ранни морфологии и допълнително здравно в Булстрад - за да ви възстановят разходите за морфологията искат амболаторен лист, резултат от изследването, фактура и касова бележка.
За съжаление на мен не ми дадоха амболаторен лист, а само резултати, тъй че си поискайте.

За работата - все още нямам заместник, не знам кога ще го намерят и ако изляза колегите няма да се справят. Иначе започва да ми тежи, особено заради жегата и постоянното седене.

# 356
За работата и аз трябва да си намеря заместник. Като се записвах на ЖК, медицинската сестра ми предложи да ми даде болничен, но не мога да оставя колежката сама. Не знам до кога ще издържа, но ще ми е трудно да намеря заместник понеже съм от малко населено място и ми трябва човек за устни преводи...

# 357
Здравейте момичета.
Вчера като се събудих забелязах, че устната ме дразни и сърби и бам до няколко часа ми изби херпес, а последно сигурно ми е излизал като дете. Тази сутрин цялата устна ми е подута, доста голям херпес и е много неприятно. Четох че при доста бременни се появява, а дали е опасно за плода? Това ме притеснява много.

# 358
Привет, момичета. Отдавна не съм се включвала 😀, но вкъщи всички се изредихме болни, аз два пъти боледувам от малкия. 2 седмици бях на вентолин и пулмикорт, заради кашлица. От няколко дни имам болка долу ниско в корема, която я усещам силно при ставане от легло/стол , сядане също. На преглед съм на 25.07
Чудя се дали е притеснително и да търся ли АГ по-рано? Нямам кървене, нямам зацапване.
Благодаря Ви!

# 359
Vity, при мен падне ли ми имунитета ми избиват гадовете, цял живот си ги нося. Но винаги знам дали е от температура, стрес или хрема (от претриване при много духане на нос).
Първите дни е много подуто, нормално е. После устната ще спадне и ще остане само мехур.
Не вреди на плода. Дали се предава - никой не знае.
Още вчера е трябвало да вземеш мерки... Единственото, което съм открила, че помага в много ранен стадий е сода - мокриш мястото и слагаш сода. Малко щипе, но помага. Хвърлила съм око на лепенките, но не съм пробвала още. Питай док дали можеш да ползваш ацикловир или фенивир, макар че мен ако питаш няма много смисъл - с тях ще мине за 6 дни, без тях - за 7. Ако се задържи активно повече от седмица вече си за лека. Активен е, когато мехура е мек. Започне ли да се втвърдява хваща мнооого лека коричка и тогава вече завяхва и ще започне да заздравява. Много е важно да не го обелиш, защото се забавя :/ къпането е много трудно, защото коричката се разкисва -.-
Последния път купих някакво ново чудно нещо, изцяло на билкова основа. Смятай колко е помогнало, след като даже не помня как се казва... С малко търсене обаче се намира Simple Smile Ако искаш да се мажеш можеш да попиташ, пише само върху кърмачета да не се прилага. Много е важно да не си заразиш тубичката - аз ползвам клечки за уши за нанасяне, за да не пипам с пръсти.
https://apteka.framar.bg/30035323/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0 … 81-5-%D0%B3%D1%80

Cappy, и аз имам такива периоди с болезнено ставане, като чета - и другите. Според мен ако е само при ставане и по някое боцкане - няма грижи. Ако говорим за абсолютно непрестанна болка вече бих отишла на лекар. Може да трябва да ти проверят някои витамини, магнезии, едно-друго.

Общи условия

Активация на акаунт