Отговори
# 360
Моят скрининг за прееклампсия излезе с висок риск и минавам на терапия с Аспирин. Доста се притесних....

# 361
Моят скрининг за прееклампсия излезе с висок риск и минавам на терапия с Аспирин. Доста се притесних....
Не се притеснявай. Това е с цел превенция. Всичко ще е наред и нормално Simple Smile

# 362
Като човек, на когото му избива всеки месец, мога да кажа, че не съм намерила нещо, което да помага. За лепенките - не се лъжи. Поръчай да ми вземат от Германия (уж да са по - ефективни), уви, са само за прикриване.Не лекуват.
Vity, при мен падне ли ми имунитета ми избиват гадовете, цял живот си ги нося. Но винаги знам дали е от температура, стрес или хрема (от претриване при много духане на нос).
Първите дни е много подуто, нормално е. После устната ще спадне и ще остане само мехур.
Не вреди на плода. Дали се предава - никой не знае.
Още вчера е трябвало да вземеш мерки... Единственото, което съм открила, че помага в много ранен стадий е сода - мокриш мястото и слагаш сода. Малко щипе, но помага. Хвърлила съм око на лепенките, но не съм пробвала още. Питай док дали можеш да ползваш ацикловир или фенивир, макар че мен ако питаш няма много смисъл - с тях ще мине за 6 дни, без тях - за 7. Ако се задържи активно повече от седмица вече си за лека. Активен е, когато мехура е мек. Започне ли да се втвърдява хваща мнооого лека коричка и тогава вече завяхва и ще започне да заздравява. Много е важно да не го обелиш, защото се забавя :/ къпането е много трудно, защото коричката се разкисва -.-
Последния път купих някакво ново чудно нещо, изцяло на билкова основа. Смятай колко е помогнало, след като даже не помня как се казва... С малко търсене обаче се намира Simple Smile Ако искаш да се мажеш можеш да попиташ, пише само върху кърмачета да не се прилага. Много е важно да не си заразиш тубичката - аз ползвам клечки за уши за нанасяне, за да не пипам с пръсти.
https://apteka.framar.bg/30035323/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0 … 81-5-%D0%B3%D1%80

Cappy, и аз имам такива периоди с болезнено ставане, като чета - и другите. Според мен ако е само при ставане и по някое боцкане - няма грижи. Ако говорим за абсолютно непрестанна болка вече бих отишла на лекар. Може да трябва да ти проверят някои витамини, магнезии, едно-друго.

# 363
Аз не очаквам да лекуват Simple Smile А да няма контакт с външна среда, да се прави и съответно да боли повече, защото трябва и да се почиства Simple Smile
Но содата помага, не във всички случаи, защото и херпесите са различни, но в голяма част от случаите при мен има резултат. Да не ти се налага, но пробвай Simple Smile

# 364
На мен скоро ми изби херпес, явно е нормално по време на бременност, иначе по принцип не ми излизат. Хич не го мислех, мина замина за нула време.
На мен ми търсят заместник, уж безработни, уж това онова, пък половината кадидати не стават. Явно и да се намери работник не е толкова лесно. Много ми е зор ходенето на мен, много се оплаквам и чак съжалявам ММ , че го тормозя, ама аз така или иначе не си обичах работата и мислех да я сменям, дори да напускам, но забременях и бебето ми реши проблема.
Сега ще имам поне 2г да реша какво искам в професионален план, както и да търся работа по-наблизо до дома и да позволява повече гъвкавост, че с две деца вече ще е по-трудно.
Болките и прерязванията ако са за секунди и в следствие на кихане, кашляне, ставане от стол са нормални. Аз ги имам, тая сутрин се разкашлях в съня си и като ме преряза. Иначе ме срязва и като ставам от стола някой път.

# 365
Ново попълнение! People Ok Woman

Днес влизам в 16-та седмица, терминът ми е на 5.01. Абсолютно сме сигурни за датата, понеже е изчислена на базата на зачеването, а то се случи за нас след много години опити/чакане и с намесата на съвременната медицина.

Чакаме момченце. Blue Heart Майка ми позна. Мъжът ми искаше момиче, и списъка ни с имена за момче е мнооого кратичък, но и на син ще се радваме, само да ни дойде жив и здрав.

Минахме скрийнинга след първия триместър и неинвазивния генетичен тест. Засега всичко изглежда наред. Изумително е, на скрийнинга (75 инча монитор, като кино) видяхме даже вените, които водят към бъбреците на бебето.

Тук (Германия) касата поема само 3 ехографа за цялата бременност. Ние заявихме, че ще искаме всички допълнителни изследвания, едно 800-900 евро екстра ще оставим. Но по-важното е да ни е спокойно.

Карам лека бременност. Почти не съм била уморена, спя що-годе окей, и с изключение на малко придърпване тук-там нямам дискомфорт. Даже от седмица и нещо ходя по малко пак на фитнес, да раздвижвам кръвта в таза на крос тренажора и да тренирам гръб и рамене, че бая има да теглят до края. Смятам да работя до 9-тия месец и да родя нормално, въпреки напредналата си възраст (40). Но божа работа!

Мисълта за месо, яйца и пържени неща не ми понася, живея от кисело мляко, плодове, зеленчуци, салати и хляб. Гади ми се, особено вечерно време, но почти не съм повръщала. Носът ми е много чувствителен, от месеци някаква миризма ме побъркваше в спалнята. Съвсем наскоро открих, че е шишенце хранителни добавки и го изхвърлих, и ми олекна. И горкото ми старо куче ми смърди непоносимо, но ...

Интересен факт: откакто съм бременна много рядко ми се налага да се обезкосмявам, много бавно растат космите. Въобще, интересно е да си наблюдавам тялото.

Още не съм усетила движения в корема. Скоро си мислех, че усещам сутринта нещо да трепка в корема, но се оказа по-малкото куче, което подритва в съня си по корема ми Laughing

За бебето имам купени само някои нещица, които 100% ще ми трябват - термометър 2 в 1, седалка за колата, ергономична раница от Amazon Prime Day офертите (все неща, които отпреди това си бях набелязала). За себе си съм купила 3 рокли на Esprit и един клин на Oysho, и все някак ще избутам до есента.

Това е. Радвам се, че съм с вас.

# 366
Serenapotta, звучи ужасно през какво си преминала! Надявам се да нямаш нужда от допълнително вземане-даване с доктори!

Аз ходих на дългочаканият час за акушерка, като се надявах да преслушаме за пулс, но тя ми каза, че вече не го правили. В 25гс тогава Rolling Eyes Казах й, че искам за собствено успокоение, понеже още не усещам движение, но на госпожата й беше все тая въпреки че уреда беше до нея. Много ме доядя, ама и с ядосване нищо няма да променя. Записах си час за ехограф в БГ понеделник и така. Иначе коремът ми расте, та предполагам, че и малчо вътре Simple Smile

Аз работя от вкъщи и засега планирам да откарам до термин. Много ми е тежко в дните, в които гаденето и повръщането са особено зле и доста се замислям дали да не спра по-от рано, но съм самонаета и ще ми се отрази на финансите. Ако трябваше да ходя в офис обаче, сигурно вече щях да съм прекратила работа – пътуването ми е ад, особено с лашкане и миризми Persevere

Tessaria ,не се тревожи, както pipilota е казала, следят те и е за превенция
Микаса , добре дошла!

# 367
Здравейте и от мен ,надявам се да приемате нови попълнения.
Чета ви от самото начало но чак сега се осмелявам да пиша(че имам една загуба миналата година и сега е голям страх). Бременна съм в 16 седмица след инвитро имам и едно момченце на 7год.Все още незнаем пола ,но каквото дойде само да е живо и здраво.
За сега това е от мен момичета следя ви с интерес.

# 368
Здравейте,дами!Следя ви още от създаването на първата тема,но чак сега се престраших да се включа!За мен това е първа бременност,с очакван термин 14.01.2023г.,живот и здраве.Утре влизам в 15 г.с.❤На БХС в 12 г.с. ни дадоха предположение 90% за момченце.Пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност до финал!😊🤗

# 369
Аз искам да попитам нещо мамите които ВЕЧЕ СА РОДИЛИ поне едно дете..  Въпроса ми е следния, може и тъпо да ви се стори, ама не мисля че съм от лигавите дами и ще си го изтърся... Сега съм 15та седмица... Хора не мога да готвя месо-пилешко, свинско абе нищо... Усещам ли готовото месо, не черва сърцето мога дс си повърна 😃 да това сигурно е нормално... Ама това ще спре ли като се роди маймунчето или и след това ще е така? Обожавах месо, преди да забременея, знам че трябва да се яде в седмицата един път се опитвам да ям, защото е важно за детето малко желязо да вкарам... Но само бременна жена би разбрала за какво гадене става въпрос, та за това питам това остава ли или ще се промени... Много тъп въпрос, ама какво пък питам си 😃

# 370
DPI , не можех да стоя в стая, в която се готвеше или разопаковаше месо (също и лук) с първата ми бременност, даже ми беше гнусно да го гледам. А като се опитвах да го ям готвено го повръщах до минути. Всичко мина в момента, в който родих. Иначе желязо може да се набави и с други храни, ако не можеш да приемаш месо сега

# 371
DPI,
Всичко минава щом родиш. При липса на желязо си има медикаменти. Не се притеснявай. Ей сега с тази бременност като видя броколи и ми иде да повърна, а толкова обожавах сега миризма някаква имат скандално е. 🤦

Zlitova, напълно те разбирам. В неделя влизам в 17г.с все още не усещам бебето. На моменти си мислех че е то ама едно такова много рядко сякаш като се обръща и само седя и се гледам- расте ли ми корема, дали е добре и тн. Като някаква психопатска съм. Да не говорим че и преди и сега корема ми е доста по малък от на приятелки в същите седмици и направо се филмирам 🤦🤣 Хем знам че е абсурдно, хем филм да има 🥲🤣

# 372
От двете чертички насам вкъщи готви само и единствено ексклузивно ММ, защото не понасям миризмата на никакво готвене. Храната после не ми пречи, но докато се готви е ад Simple Smile Изнасям се в другата стая да сгъвам нещо Simple Smile

Микаса, вие може да сте сигурни в датата на правене на любов, но в общия случай термина си го определя малкото човече Grinning До колкото съм гледала се смята по зрелостта на Я, не по полов акт.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 13:40 от Inferiya

# 373
Inferiya, няма полов акт в сметките. Laughing

Знам, че ми трансферираха 5 дневен бластоцит на тая и тая дата.

Сметката е точна.

Иначе според дебелите книги, само 2% от децата се раждат на изчисления термин, тъй че ние може още за Коледа да си получим подаръка.

# 374
Казвам принципно, трансфера се смята по друг начин, ако е ЗЕТ, но за СЕТ си важи датата на ПРМ Simple Smile

Аз бая се надявам да "изтрае" до след НГ, да не е лудница по болниците с малко дежурни лекари, пълни травматологии и т.н., но кот-такоа. А и като знам, че баш по празниците рождените дни малко се претупват, някак съвсем ми се ще да задържи Simple Smile Но пък по празниците София е празна, та... Пълно щастие няма Grinning

Общи условия

Активация на акаунт