Отговори
# 555
  • София
Зимна в България се разбира и с кош за новородено.
Да, моята е такава:
При моят избор беше много важно да е лека, да има пълно легнало положение и да се сгъва компактно, заедно с коша. Колата ни е голяма, но пътуваме много често на почивки и сме с много багаж

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 10:01 от CruellaDeVil

# 556
Здравейте, аз чета от самото начало темата Simple Smile терминът ми е 07.01.
Може би съм изпуснала, но има ли тайна FB група с отбрани дами, която някой от темата е създал? С първото ми дете в групата бяхме около 80 дами и почти 6 години по-късно все още сме активни.
Благодаря предварително!

# 557
Не знам дали има група на някой от тук, но аз членувам в тази: https://www.facebook.com/groups/701406884525828. Бях се включила във всичките за януарски бебета, но тази ми се стори най-активна и си оставих само нея.

# 558
Може би съм изпуснала, но има ли тайна FB група с отбрани дами, която някой от темата е създал? С първото ми дете в групата бяхме около 80 дами и почти 6 години по-късно все още сме активни.
Благодаря предварително!

Имаше една направена от някой тук но са 200 човека и много бързо я напуснах.  Нашата предна сме 49 мами и е много приятно до ден днешен сме активни и много сплотени. Ако някой има желание да направи тайна с по - малко хора с удоволствие ще участвам.   Simple Smile

# 559
CruellaDeVil, ясно, мерси.

И за мен беше много важно да се сгъва компактно количката, но в днешно време всички са така, нали?

# 560
  • София
Микаса, за съжаление не всички колички са така. Много често се сгъва само шасито, пък коша си го прибираш отделно. Това е много често срещано при количките 3 в 1.

# 561
Това със зимния и летния кош само тук го има май.. Grinning
Всъщност, “зимният” кош е този за новородено - голям, изцяло полегнал, без наклон. Използва се и зиме, и лете, докато детето не навърши 5-6 месеца.
“Летният” кош е кош със седнало положение, който се използва след като детето порасне и укрепне и вече може да се слага в подобно на седнало положение (без значение дали с лек наклон или изцяло седнало, спрямо възрастта). “Летният” също се използва и зиме, и лете, като към тях вървят зимни чувалчета, които да покриват крачетата на детето и да пазят от силен вятър.
И двата коша са нужни и ортопедите категорично отричат използването на седящ кош за новородено, дори да има пълна легнала позиция, заради чупката между седалката и облегалката на коша.
Столче за кола взехме отделни групи за дъщеря ни - първо кошница Cybex z i-size, с която беше до около годинка. След това го сменихме със стол Britax Romer Dualfix m i-size, който се използва до към 3-4 години (18кг). След него ще вземем втора група столче (18+кг). След него се взима буустерна седалка, докато детето е достатъчно голямо (140см височина) да използва коланите в колата.
Не съм фен на 0-36 столчетата, защото, за да покрият толкова възрастови групи се прави компромис с комфорта, ампртизират се по-бързо, защото стоят в колата на пек и студ по цял ден и нощ, а и краш тестовете им са винаги с по-лош резултат от тези с таргетирани възрастови групи, които се използват за по-кратък период от време.

Относно сгъването - нашата количка (Муци Нио) е с два коша, като кошът за новородено се сваля, за да се сгъне шасито. Не мисля, че има модел, който може да се сгъне с този кош директно. А със седящия кош не е нужно да св демонтира - направо с него се сгъва и е доста компактна. Гумите се свалят много лесно, за да е и височината по-малка, въпреки че ние сме с комби и не ни е проблем размера. Не е толкова компактна колкото летните колички тип чадър, но пък е много по-удобна и стабилна от тях.

https://youtu.be/iX63-9X0vRQ

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 10:28 от elitsa.iv

# 562
  • София
Елица, аз за това към летния кош за начало ползвах портбебе, който пак си е кош за новородено, но е с дръжки и може да се пренася. Към него си има и матрак, така че разлика няма.

# 563
Благодаря предварително!

Имаше една направена от някой тук но са 200 човека и много бързо я напуснах.  Нашата предна сме 49 мами и е много приятно до ден днешен сме активни и много сплотени. Ако някой има желание да направи тайна с по - малко хора с удоволствие ще участвам.   Simple Smile

Мда, много познато. Група с 200 - съмнявам се да се включа, не е моето Simple Smile Но, ако някой я има, моля за линк, явно е тайна (както и трябва да е).
Засега, като имам въпроси, търся от старите постове в старата група 🤣

# 564
  • София
За баткото миналата година взехме голяма скъпа тежка количка- Jane Crosswalk Matrix, като от магазина ни направиха подарък още един по лекичък зимен кош. Взехме я по препоръка от 3 приятелки. В началото ми беше много трудно и тежко да я разглабям, слизам по стълби и т.н. но за месец два свикнах. Най-добрата ни покупка за бебето е тази количка, единия кош го ползвахме за превозване в колата, гумите са като на джипче, не са помппащи се. Веднъж застопорен там, не го вадихме, директно бебчо вътре и можеше да пътува с часове, защото е изцяло легнало положение. Лятна количка си взех на бебемания миналата година за 85лв на Чиполино Микси- също супер покупка, буквално я счупвам и в момента от разходки. Цветовете и на двете колички са бежови, исках неутрални за да може второто ако е момиче, да не го умувам и да купувам още колички.
Скрит текст:
голямата количка
Скрит текст:
  коша за пренасяне и превоз в кола
Скрит текст:
- лятната Чиполино, отново с непомпащи се гуми.

# 565
За фб групите и наистина мисля че трябва да се направи група с дамите от тука бг мама където сме си и по близки, аз лично само тука съм активна.
А за количката понеже както казах се колебая май на място в магазина ще го реша като ги и видя и сравня, а и не бързам още със закупуването ще се възползваме от намаленията покрай черния петък

# 566
  • София
Аз се надявам септември да има бебемания. Имам да купувам някои дребни неща, дрешки, играчки, повивалник. Слаба работа Joy
Във фейсбук чета, но не ми е готино там, тук се чувствам по-добре. Много хора и все непознати Grinning

# 567
Следващата Бебемания ще е на 21-23 октомври Simple Smile

# 568
Момичета, ще направя група ей сега и ще пусна линк. Само ми пишете на лично коя дама коя е, за да мога да ви приема. За да сме си ние.

Група:

fb://group/591280162572545?ref=share

Оставям я видима, докато всяка една от вас ,която иска, влезе. След това ще я променим на скрита

# 569
  • София
Ей, супер, точно на време с бебеманията. Малко кратко ще е, само 2 дни, но ще взема отпуск, няма начин

Общи условия

Активация на акаунт