Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 804
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Здравейте, искам да попитам някой има ли пресни отзиви за подготовката от Иво Кортезов за НВО по математика? Преди години е подготвял кандидати за АК, но сега е в НПМГ.

# 211
  • София
Баща или син? Бащата подготвя /и продължава да подготвя/ за АК от много години. А синът е в НПМГ, доколкото разбрах.

# 212
От Златарски в НПМГ ли отиде Кортезов - син?

# 213
  • София
Така чух.

# 214
На сайта на НПМГ има дати за курсове водени от него. В едно интервю на бащата прочетох, че сина отива в НПМГ.
Идея си няма за уменията му , но резултатите му с децата от Златарски изобщо не са впечатляващи.
Не съм чула до сега да е подготвял за АК. Но може и да съм пропуснала. Последните поне 4 години е в Златарски, та и не вярвам да е подготвял за АК. Все пак дълги години Златарски бяха алтернатив на АК.

Sashy да не се бъркаш с бащата?

# 215
  • Sofia
На сайта на НПМГ има дати за курсове водени от него. В едно интервю на бащата прочетох, че сина отива в НПМГ.
Идея си няма за уменията му , но резултатите му с децата от Златарски изобщо не са впечатляващи.
Не съм чула до сега да е подготвял за АК. Но може и да съм пропуснала. Последните поне 4 години е в Златарски, та и не вярвам да е подготвял за АК. Все пак дълги години Златарски бяха алтернатив на АК.

Sashy да не се бъркаш с бащата?
Явно съм сбъркала, но ще разбера още днес. Смятах, че Иво и Ивайло са един и същи човек. Може би сина е Иво? Ако е така, някой да знае къде баща подготвя за АК?

# 216
чувала съм,че прави курсове по 5-6 деца, но нямам идея къде

# 217
Ако е така, някой да знае къде баща подготвя за АК?
С Мария Томова водеха курсове по математика в една сграда близо до СМГ.
Информацията ми обаче е отпреди няколко години.
Можете да му пишете лично съобщение чрез профила му във фейсбук.

# 218
  • София
От началото на пандемията, Кортезов води само он-лайн курсове.
Нямам представа как се случва записването на тези курсове, предполагам връзката е чрез е-мейл и/или телефон, но аз нямам неговите контакти.

# 219
  • Sofia
Да, за съжаление се оказахте прави. Иво Кортезов е син на Ивайло Кортезов и ще води курсовете за 7клас в НПМГ. Бащата се занимава с академични дейности и доколкото разбрах вече не води курсове. Та....в такъв случай въпроса ми е : някой да ми препоръчате за подготовка по математика за изпита в АК?

# 220
  • София
Да, за съжаление се оказахте прави. Иво Кортезов е син на Ивайло Кортезов и ще води курсовете за 7клас в НПМГ. Бащата се занимава с академични дейности и доколкото разбрах вече не води курсове. Та....в такъв случай въпроса ми е : някой да ми препоръчате за подготовка по математика за изпита в АК?
Държите на частен учител или на школа? Във Вярабел, където записах Ели за български има доста курсове , включително и такива насочени специално за подготовка за АК.
Нямам представа каква е разликата и защо са отделни курсовете, както и защо за АК са по-скъпи.... От опита ми с Николета, която се явява на изпит в АК, а и повечето и съученици от СМГ, то те нямаха проблем с модулите с математика. От там съдя, че просто изрешаване на всички сборници, както и задачи за време са напълно достатъчна подготовка и за АК. Споделям време, защото контролните в СМГ обикновено са с повече задачи за доста кратко време, а в АК като цяло има повече задачи за малко време и това също може би е предимство.

# 221
В школата на Хасъмска няма ли математика?
Иван Симеонов води курс в ПЧМГ точно за АК, но няма представа дали само за ученици на гимназията е или и за външни деца.

# 222
  • Някъде там...
Вярабел в Младост 4 подготвят за АК, ако не се лъжа. Или поне по БЕЛ съм сигурна, че го правят.
Кортезов имаше център за курсове по състезателна математика, ходили сме там в 4 клас при Мария Томова, но не зная дали той води курс.

# 223
  • София
Вярабел в Младост 4 подготвят за АК, ако не се лъжа. Или поне по БЕЛ съм сигурна, че го правят.
Кортезов имаше център за курсове по състезателна математика, ходили сме там в 4 клас при Мария Томова, но не зная дали той води курс.
Да писах по-горе, във Вярабел има специално за АК и по мат и по БЕЛ, но аз лично се чудя защо са нужни и каква е разликата, пък и са по-скъпи. Но да има.

# 224
  • София
Може би не са нужни за деца от СМГ, но да имат смисъл за децата от обикновено квартално училище, които не ходят на математически школи от 2 клас, не са се явявали на състезания!?
Изпита за АК е различен, задачите са различни, има много повече логика, отколкото НВО. Това че последните 2 години е имало повече задачи от типа давани на НВО, не значи, че и следващата година ще е така. За АК, ако щеш и и нагласата за решаване трябва да е различна (на миналата страница четяхме "изумени" родители от ниския бал за прием в АК), разпределянето на времето, специалните трикове да "видиш решението" без реално да решаваш задачата (всичко това, на което учат децата в МГ, но е химера за останалите училища).

Общи условия

Активация на акаунт