Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 864
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
И въпреки и независимо от всичко, искам да благодаря на потребителите с деца от предни випуски, че се включват тук и са в помощ. И особено на Дидева!

# 331
  • Бургас
Здравейте, ние пък приключихме с активната почивка. Sad Уроците по БЕЛ започнаха и то с летящ старт Wink В шести клас по един път седмично ходеше, минаха граматиката за шести и седми клас, тази учебна година ще са два пъти уроците.
Спокойна съм, защото попаднахме на учителка по БЕЛ, с която добре се сработиха. По математика разчитам изцяло и без грам съмнение на госпожата от училище.
Темата вече активно я следя, пожелавам успешна и доколкото е възможно спокойна учебна година!

# 332
И аз се записвам като майка на бъдеща седмокласничка. Чета ви редовно, но главата ми е толкова празна напоследък, че дори не знам какво да напиша. Мисля, че освен хлапето, явно и аз съм на летен режим все още. Ще ми бъде приятна и полезна вашата компания Yum

# 333
  • София
ПИ има още ноември-сигурна съм-мързи ме да ровя,но знам,че има.
Със сигурност за уч 2018/2019 почваха от ноември- декември. Поне в Междучасие и СМГ учители имаха. Помня понеже основно на тези ходеше сина. Към края пробвахме и Регалия и Образователни технологии. Хубаво е да се пробват на различни школи - децата се "поочупват" и са по-сигурни в себе си. За тогавашния набор не помня да е имало проблеми с Междучасие - на време си проверяваха. Аз съм много доволна от учителя по БЕЛ - Кирил Тодоров, не зная дали е още там. Но явно в годините има промени - тогава например Веди не допускаха външни деца на ПИ, а от позната разбрах, че през настоящата година са допускали.
Затова е чудесно това споделяне и добронамереност, които царят обичайно в тези теми. Надявам се да запазим този дух до класиранията догодина Simple Smile Виждам много познати лица от наборната на големия, и от месечните отчетни на 2009 и ми е уютно Hug
Milasara, и моята дъщеря се е насочила към гимназиите с изпит по рисуване. Дали може да споделиш дали с индивидуален учител ще работите или в школа ще се готви сина ти? Имам препоръчана учителка от позната, но тя работи в малки групи, а моята предпочита индивидуално и за момента удрям на камък в търсенето. А едва ли ще убедя наборката да смени нагласата. Има си определено своите затруднения, притеснения... затвореност, която се повлия доста от последните особени години, а и етапа от развитието им си казва думата.

# 334
Здравейте, на нас седмокласната одисея ни предстои до година (2023/2024). Синковецът работи от сега с учител, заради пропуски покрай появили се здравословни проблеми. Затова смятам да ви следя отсега. Ще се радвам, ако е възможно - да се включа било в поща, било във фейсбук група, какъвто канал на комуникация уговорите в темата. Спорен ден от мен!

# 335
  • Sofia
При нас това лято чудо се случи- почти не е спирал да учи по нещо. В началото аз дебнех като хрътка, но влезе в някакви релси и почти непрекъснато прави нещо. Първо минахме 3 помагала по БЕЛ, сега преговаря по МАТ. Гледа урока в Уча се , за да си припомни и после решава нерешени задачи от два сборника. МОже да е по 1 час на ден, но почти не пропуска. Не знам обаче колко е ефективно, зщото вече не го следя. Но поне придоби някакъв навик. Прочете всичко, иска ми се да научи по някоя част от всички стихотворения. Остана му една книжка с упражнения по немски, която му е за лятото. Остава ни едно море в първата седмица на септември и то свърши ваканцията.

# 336
  • София
Jiema, на индивидуални уроци ще ходи, но се оглеждам за още нещо,защото избрахме учителката с препоръка, но по- скоро по близост до вкъщи. Понеже това е нещо, от което не разбирам изобщо и не мога да контролирам, много ми се иска да ходи на още едно място. Още не съм измислила къде обаче.

# 337
  • Пловдив
desive78,
Hands Clap

# 338
  • София
Здравейте, записвам се и аз в групата с една бъдеща седмокласничка.През лятото прочете задължителната литература и още десетина допълнителни книги по нейно желание.Захванала се е сама да учи уроците по математика за 7 клас и вече е на близо 60-ти урок.Дано запази ентусиазма си за учене и през цялата учебна година.
На мен изобщо не ми се иска да свършва ваканцията като знам какво ни чака.
Успех и здрави нерви на всички ни!

# 339
Хоп и аз тук с една отнесена,несериозна и супер мързелива бъдеща седмокласничка.Изобщо няма идея какво иска да учи,какви гимназии изобщо съществуват в нашия град и какво я чака за напред.Все едно ще е пети клас.Живот си живее и изобщо не си натоварва главицата с излишни неща.Чудо трябва да стане ,за да осъзнае реално какво я чака и да запретне ръкави.Много нерви ми коства нейното учене и ни чака наистина тежка година.

# 340
  • София
И у нас, в главата на бъдещия седмокласник е пълно спокойствие. Да живее ютуб и безбройните клипчета. Знае, че го чака тежка година, но хич не си дава зор. Още не е прочел задължителната литература.  С мен решава по някой друг тест, колкото да не забрави математика.

# 341
  • София
Ох, последните два коментара ме успокоиха, че не само моята дъщеря го е ударила през просото. Опитвам се да я накарам да преговаря по математика, казва добре, а като се прибера от работа виждам, че не е отваряла изобщо сборника. Явно ще трябва да и вися на главата. Поне по БЕЛ е попълнила нещо от помагалата, които ни даде учителят за през ваканцията.

# 342
Oх, не сме сами Simple Smile
Изрешава домашното по математика около 200 задачи беше. Ама за две седмици по 2 часа на ден и още 3 мотаене успя да се справи.
Беше три пъти на лагер където нищо не е пипнал. Даже и Хобит - книгата която чете на ангийски на последният лагер май изобщо не я е отварял.
В началото на юли го водих на пробен тест по БЕЛ, учителката му пожела хубаво лято, имал пропуски но не били нищо особено. Той като тръгне да разказва нещо, трябва да задам 6 помощни въроса та да разбера какво се е случило.
Вчера го накарах да напише преразказ за 3 часа - попвин страница - едвам се чете, днес чакам следващият.
Това не му попречи вчера да митка в парка до 21 часа. Днес щели да ходят до НДК, от какъв зор - не разбрах Simple Smile

# 343
  • София
Е как от какъв - да се шматкат. Вчера някакъв мач в Гео Милев,на Академика, после НДК, после Съветска...и снощи се прибра на здрачаване. Цял ден мята крачоли с приятели от училище.

# 344
  • София
Присъединявам се с един отнесен бъдещ седмокласник. И с брат му беше игра на нерви, и с него ще е същото, но някак си стоически съм го приела...

Общи условия

Активация на акаунт