Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 896
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
Много некоректно ми се вижда, чак сега да се обяви, че няма да има присъствени занимания, за тези, които държат на тях. Обстановката не го предполага, остава да е училищната база, но все пак за оставащите две седмици може да се ангажира друга база. Цените сигурно биха се завишили, но и за децата, които ще останат онлайн би трябвало да се понижат. Школата е с хубава слава като цяло.

# 406
И аз съм в драмата с Веди, за малкото дете. Първосигнално се втурнах да търся учители и други школи, но като се поуспокоих след първоначалния шок се замислих. Реално голямото дете изкара почти целия 7-ми клас онлайн в същата школа и се справи повече от отлично  на НВО-то. Тъй че за сега успокоих топката и оставаме във Веди, отказах се да си причинявам допълнително стрес.
А причината явно са недоразумения с училището, в което трябваше да са курсовете. Съмнявам се да е умишлено. Единствено все още ме терзае въпросът дали ще има намаляване на таксата? И мисля да звънна днес или утре...

# 407
  • София
Бобец, това, което си написала е точно така. Но това става за мотивирани и упорити деца, а не за такива, като моето, което трябва нон стоп контрол и следене. Ако детето иска да научи, ще стане и онлайн, а моето не иска.

# 408
hris.g, така е. И аз имам своите притеснения в случая, т.като всяко дете е различно. Но реших, че ще си причиня много повече стрес, тепърва да търся учители и школи (в повечето от които вече няма места). Ще заложа на нещо през което така или иначе вече съм преминала и знам, че работи.

# 409
Успях да го запиша в Междучасие. Дано да е ок школата.
Дъщеря ми беше там преди 4 години. Беше си добре,  Сега записах набора пак там, даже ми дадоха отстъпка някаква. Само учителите са различни. Моят син ще ходи неделя сутрин до обяд. Така реших да си почива събота, а неделя да учи. Съботата ще му е свободния ден да разпуска.

# 410
  • ВАРНА
От чисто любопитство - каква ще бъде продължителността на занятията в школите на децата ви?
Дъщеря ми ще има седмично по 3 астрономически часа БЕЛ и 2 астрономически часа математика.

# 411
3 часа и половина, но това си е само школата по БЕЛ.Имат още два часа школа в училище по БЕЛ.Там не е сигурно сериозен ли ще е учителят.За Математиката училището и ние, ако има проблем с разписването.

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 21:18 от malinkap

# 412
По два астрономически часа и половина по двата предмета /всяка седмица/.

# 413
150 минути е школата по БЕЛ, в училище 90 минути - клуб Литерайко за подготовка за НВО. По математика засега няма да ходи на школа, ще има 10 часа седмично в училище и ако не стигат -  втория срок ще му мисля.

# 414
  • ВАРНА
На страницата си във ФБ Дидева е пуснала линк към заповеди на МОН -
https://www.mon.bg/bg/61?fbclid=IwAR2bGvpaUSn3oN5vv7btC-6OHv2Yq2 … cqo6jhwVWwdC80ypE

# 415
  • София
Момичета, здравейте, аз съм майка на бивш седмокласник. Оправяме учебниците за новата година и реших да попитам дали няма някой желаещ да му подаря разни помагала и сборници за 7-ми клас? В някои е писано, но като цяло повечето могат да се ползват. Ако има желаещ, да ми пише на лични с имена, тел. за контакт и офис Еконт, до който да ги пратя за негова сметка.

# 416
Успях да го запиша в Междучасие. Дано да е ок школата.
Дъщеря ми беше там преди 4 години. Беше си добре,  Сега записах набора пак там, даже ми дадоха отстъпка някаква. Само учителите са различни. Моят син ще ходи неделя сутрин до обяд. Така реших да си почива събота, а неделя да учи. Съботата ще му е свободния ден да разпуска.

И аз записах сина ми в неделя сутрин,  даже днес имаше нещо, като родителска среща. Дано да са добри учителите и децата да са упорити и да учат.

# 417
  • София
Помагалата вече са обещани на първата дама, която ми писа. Успех на всички деца Hug

# 418
Изпуснах родителската среща в Междучасие. Писмата от тях са влизали в Спам и не ги видях. Какво казаха, ако може най- важното някой да сподели?

# 419
Да, аз се включих за малко на родителската. Госпожата по литература каза да си купят христоматията на бг учебник 5-7 клас. Иначе на първото занятие ще им даде нещо, като входен тест да прецени докъде са. Честно казано малко със смесени чувства останах. Възрастна е госпожата, може би очаквах по- млада учителка, знам ли, това има и плюсове и минуси. Другото, което ме озадачи е, че нямат собствени помагала, явно ще учим по препоръчани от тях. Групата е само с деца, отказали се от Веди. Госпожата преподава на 10-12 клас в Софтуни, дано да тръгнат добре нещата. Хубавото е, че ще са присъствено. Ако не ми харесва, как върви ноември ще се преместим.

Общи условия

Активация на акаунт