Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 889
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
Ами ето такова съобщение са пуснали- изцяло онлайн за всички курсове 2022-2023- който желае да заяви връщане на платената сума. 2 седмици преди началото на учебната година е изключително странно. Аз съм платила на 05.05 и специално съм питала дали е онлайн обучението. Сега ще видя къде са останали изобщо места за записваме. Защо ни губиха времето досега идея нямам...
Леле наистина много кофти ситуация! Най-лошото е, че местата почти във всички школи вече са запълнени… Стискам ви палци и дано успеете да се включите някъде, макар и в последния момент.
С това онлайн обучение според мен наистина вече се спекулира. Не знам кое точно смятат, че го налага? Или си спестяват просто пари за наем на помещения, макар че таксите тази година не са никак малки и както се и очакваше по-високи от миналата година…

А къде са се провеждали курсовете на Веди?

# 391
В 7 мо училище.

# 392
Много неприятна изненада.Да те поставят през свършен факт Септември, когато повечето са заети.Според мен им е по-удобно дистанционно откъм база, наеми, ток и т.н.Ние ще ходим на място,но ако има заповед от министъра ще преминем дистанционно, което поне до изборите няма да стане.

# 393
Ами такова беше и моето очакване. Току що си смениха и информацията на сайта и все едно нищо. Запитах в Образователни и Междучасие, да видим...

# 394
  • София
Моят син има 30 и кусур теста от господина им по математика за домашно от ваканцията. от госпожата по БЕЛ също има сборник с тестове подготовка за НВО, плюс два преразказа да направи. Напреднал е доста и по двете неща.., но с четенето и ученето наизуст е поиизостанал.

Аз понеже само уикенда го виждам, доколкото мога проконтролирам, да видим.

Това е доста кофти изненада с онлайн курсовете.., ако е много мотивирано детето как да е, но сигурно повечето доста ще се разсейват.

# 395
Успях да го запиша в Междучасие. Дано да е ок школата.

# 396
  • София

Иначе ако някой иска да си тества детето върху целия 6 класен материал по математика, то в сборника Книга на ученика на Архимед има 15 теста по 20 задачи всеки, има и отговорите.
Много благодаря за съвета! Поръчала съм сборника ,но не съм го разглеждала, не знаех че има задачи и за шести клас.

Не съм се изразила добре, сборникът е за 6 клас, не за 7-ми. Но аз понеже през годината въобще не следя какво и откъде се решава, чак сега като прибирах миналогодишните и го прелистих забелязах тестовете.

# 397
Попадна ми в нета. Понеже мон спят и на сайта им няма официална информация, го слагам в скрит текст.
11 дни ваканции. Толкоз. Останалото са почивни дни и официални празници. После малко учат децата в БГ.

Скрит текст:
Точно - 11 дни! Ето това винаги ме е озадачавало. Как може да се броят почивните дни във ваканциите? "Есенната ваканция ще е 4 дни". Е, как ще е 4, като в събота и неделя по принцип хората почиват? Това, че "се събират 4 дни" е съвсем друго нещо. Що не си казват нещата, каквито са, а с тези формулировки сякаш се опитват да подхлъзнат някого. И представяте ли си каква гавра - тази година ще имат само 2 дни ваканция по Коледа. Нямам думи! Hands Thumbsdown
По отношение на малкото учене - слушам, че все ги приравняват към 60 мин и сигурно може да се провери кое как е и има вероятност да е така, макар че разликите, които постоянно изтъква Денков, са стряскащи (от порядъка на 1000 часа, доколкото помня). И все пак аз не виждам как може да учат повече, откъде повече, можем ли да си представим това нещо "повече". Кой жив човек изобщо може повече. Аз в гимназията имах 3 дни по 6 ч и 2 дни по 7, нещо такова. Да, знам, че няма смисъл да говорим какво е било "по наше време", ама все пак денонощието не се е променило като продължителност от това наше време. Все си трябва време да се яде, да се почива, да се размотава човек... С този натиск се стига до това, че хлапакът намразва училището, а оттам по някаква аналогия - образованието, знанието, усъвършенстването... После се чудим "как така", "що така", "кво стана сега". Trollface

# 398
  • София
Здравейте,
И ние сме от тези с нещастието да бъдат записани във ВЕДИ. Ще си поискам обратно парите. Изговорих с частните учители, при които ходят лятната ваканция  и ще продължим  само с тях. По два пъти в седмицата за по 1,5 ч и по Бел и по МАТ. Това е... Говорих с Веди, не било заради Ковид, а поради други обстоятелства изникнали през последната седмица, но не могли да ги кажат... Специално преди да платя преди месеци им казах, че ще запиша близначките само при условие, че са присъствено...Безумие!
Сега ще се върна да ви изчета, че 2 месеца не съм се включвала..

# 399
Много, много неприятно е това, което става с Веди. Не знам причината, но да те поставят така пред свършен факт малко преди старта е ужасно.

# 400
  • София
Здравейте.

Чета ви последните месеци и е време да се запиша сред вас Simple Smile
Имам бъдеща седмокласничка. Ще кандидатства основно с рисуване, но няма как да я оставя неподготвена за матурите, защото резервен вариант са ни училищата към МОН.
Та, освен на рисуване ходи и на курсове по БЕЛ и МАТ от втория срок на 6 клас. Иска ми се обаче по МАТ да включа и частен учител, зазляват нещата постепенно с математиката според мен. Курсът помага, но ми се струва, че има нужда от индивидуален подход.
Можете ли да ми препоръчате някой страхотен учител по МАТ, който да възвърне интереса й към предмета? От 5 клас в училището им попаднаха на една госпожа, която никак не обяснява и нещата взеха да се влошават в последната година. Добре, че беше курсът да подобри малко нещата и самочувствието й.

Говорих с Веди, не било заради Ковид, а поради други обстоятелства изникнали през последната седмица, но не могли да ги кажат...
Някъде из групите прочетох, че е защото нямат база в момента.

# 401
Една моя позната ме пита преди 2 месеца за учител, който за запали искрата към Математиката на 4-класника и.  Много голям мит е това. Да решава повече задачи, повече труд и така.

# 402
От опит с голямото ми дете - искрата с математиката, веднъж изгасена, не мож я запали 😂. Но има damage control. Щерка ми я върна в правия път - поне да не я е страх и да трепери - една дама, която преподава сугестопедия в Материка, Варна.

# 403
Една моя позната ме пита преди 2 месеца за учител, който за запали искрата към Математиката на 4-класника и.  Много голям мит е това. Да решава повече задачи, повече труд и така.

Не е баш така. Има деца, на които, ако не се обясни като за тях, не могат да се справят. И колкото повече ги караш да решават, толкова по-лошо става. Не е за всеки таз наука.

# 404
  • София
И аз с драмата Веди. От вчера търся школи
 Днес го записах в Софроний. Някой да има някакви наблюдения как са?? Избрахме ги, че приятелче от училище ще ходи там.

Общи условия

Активация на акаунт